3 - 8 JANUARI 2019

Liveblog

Alle
 • Donderdag 4 Januari 2018
 • Vrijdag 5 Januari 2018
 • Zaterdag 6 Januari 2018
 • Zondag 7 Januari 2018
 • Maandag 8 Januari 2018
 • Dinsdag 9 Januari 2018
Loading...Loading...
  Dinsdag 9 Januari 2018
 • 22:38

  Eindzege voor De Ketele en De Pauw

  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam gewonnen. Het was de eerste eindzege in de Maasstad voor de Belgen, het eerste Belgische koppel dat de Rotterdamse Six wint sinds Eddy Merckx en Patrick Sercu in 1976.

  Uitslag en eindstand

 • 22:31

  Stroetinga en Havik niet te houden

  Opnieuw gingen Wim Stroetinga en Yoeri Havik in de aanval, maar zij hadden deze keer geen succes. 

  Ook Niki Terpstra en Dylan van Baarle proberen nog een ronde te pakken in de strijd om de derde plek, maar Morgan Kneisky en Benjamin Thomas - de huidige nummers drie - geven de rondewinst niet cadeau. Ze sluiten aan en proberen in de ultieme finale nog een ronde te pakken. 

 • 22:25

  Opnieuw de Nederlanders

  Wim Stroetinga en Yoeri Havik zijn opnieuw ten aanval getrokken met Dylan van Baarle en Niki Terpstra, maar nu zijn het de Fransen die de boel weer bij elkaar brengen. 

 • 22:23

  Strijd om het podium

  Havik/Stroetinga, Kneisky/Thomas en Terpstra/Van Baarle kozen zojuist opnieuw de aanval, maar onder impuls van De Ketele en De Pauw werden de drie koppels die strijden om de plaatsen 2 en 3 teruggepakt. 

 • 22:17

  Belgen vallen aan met Havik/Stroetinga

  Opnieuw een aanval van Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. Het Belgische koppel kreeg steun van de mannen van Vlasman, Wim Stroetinga en Yoeri Havik, die hun wagonnetje handig aan het treintje van de zuiderburen hingen. 

  Niet veel later is de aansluiting achter aan het peloton een feit. 

 • 22:11

  Aanval Spanjaarden

  Albert Torres en Sebastian Mora Vedri zochten het offensief, maar ze komen niet los uit de greep van het peloton. 

 • 22:06

  Leiders geven koppositie kleur

  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben al een flinke voorsprong in het algemeen klassement, maar dat weerhoudt ze er niet van de aanval te kiezen in de koppelkoers. Ze pakten net een ronde en hebben in het klassement nu vier ronden voorsprong op Yoeri Havik en Wim Stroetinga (203 punten en 4 ronden). 

 • 22:02

  Havik en Stroetinga vallen aan

  De mannen van Vlasman Cycling probeerden eveneens een ronde terug te pakken: Wim Stroetinga en Yoeri Havik. En ook zij pakken een ronde - tot groot enthousiasme van het publiek in de Ahoy Arena. 

 • 21:59

  Opnieuw Terpstra

  Drie koppels gingen zojuist in de aanval, met daarbij onder anderen Niki Terpstra en Dylan van Baarle en de Fransen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas. Kenny De Ketele en Moreno De Pauw willen ook op de slotdag geen cadeautjes uitdelen en maken de voorsprong ongedaan. 

  De volgende renners die het proberen, zijn Roger Kluge en Christian Grasmann - en met succes!

 • 21:52

  Frans/Pools offensief

  Nadat Terpstra en Van Baarle een ronde pakten en Kneisky en Thomas dit voorbeeld volgden, pakten de Fransen opnieuw een ronde. Ook het Poolse duo Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski namen een ronde terug. Nog 35 minuten en 50 ronden... 

 • 21:43

  Terpstra en Van Baarle vallen meteen aan

  Het startsein heeft amper geklonken of Niki Terpstra en Dylan van Baarle kiezen al de aanval. Ze willen nog één keer alles geven in deze Rotterdamse zesdaagse. 

  Na twee minuten pakte het Nederlandse duo een ronde terug. Ook de Franse wereldkampioenen Kneisky en Thomas pakten een ronde. 

 • 21:42

  Start Wooning Koppelkoers Finale

  Met het startschot voor de Wooning Koppelkoers-finale is het laatste onderdeel van de 36e Zesdaagse van Rotterdam begonnen. 

 • 21:32

  Uitslag GPN/Provato Team Sprint

  Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee waren de snelste in de afsluitende teamsprint om de GPN/Provato Sprint Cup. Het trio van Provato/Team Nederland klokte een tijd van 36,305 seconden (59,496 km/u) en deed het daarmee beter dan de drie sprinters van GPN/BEAT Cycling. Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos kwamen tot een tijd van 36,640 seconden (58,952 km/u).

  Daarmee is er een einde gekomen aan de GPN/Provato Sprint Cup. De renners van GPN/BEAT Cycling wonnen het overall klassement met 192 punten, het trio van Provato/Team Nederland kwam tot 177.

  Uitslag en eindstand

 • 21:31

  Zes keuzes van Roger Kluge

  Roger Kluge moest twee dagen toekijken, vanwege de ziekte van zijn partner Christian Grasmann. Het Duitse koppel verliest daardoor zijn titel bij de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. We legden hem zes keuzes voor, welke keuzes maakt hij?

  Facebook
 • 21:21

  Uitslag Houcon Derny Cup-finale

  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben een bonusronde gepakt dankzij hun eindzege in de Houcon Derny Cup. De Ketele eindigde in de finale derde en dat was voldoende voor de winst van dit nevenklassement. 

  Roger Kluge was de beste in de finale. 

  Uitslag en eindstand

 • 21:04

  Bonusronde voor winnaar Houcon Derny Cup

  De winnaar van de Houcon Derny Cup, een nevenklassement in de Rotterdamse zesdaagse, verdient vandaag een bonusronde. Winst van de finalekoers levert 10 punten op, waardoor dit klassement wel eens van doorslaggevend belang kan zijn in de strijd om de topposities. Onder andere de duo's Havik-Stroetinga, De Ketele-De Pauw en Terpstra-Van Baarle zijn hiervoor nog volop in de race. 

  Deelnemers aan de Houcon Derny Cup-finale
  Roger Kluge
  Kenny De Ketele
  Dylan van Baarle
  Sebastian Mora Vedri
  Wim Stroetinga
  Wojciech Pszczolarski
  Melvin van Zijl
  Pim Ligthart

 • 20:59

  Uitslag GPN/Provato Sprint Heats

  Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee lieten hun oranje truitje van Provato/Team Nederland tot drie keer toe schitteren in de derde GPN/Provato Sprint Heats. Lavreysen versloeg Theo Bos, Hoogland verwees Roy van den Berg naar de tweede plaats en Ligtlee was sterker dan Matthijs Büchli.

  Hoogland werd na de drie sprints gehuldigd als winnaar van de Sprint Cup van vandaag. 

  Uitslag en stand

  Het programma gaat verder met de finale van de Houcon Derny Cup. 

 • 20:49

  Uitslag Kambeel Koppeltijdrit

  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw waren de beste in de Kambeel Koppeltijdrit! Ze snelden naar een tijd van 21,523 seconden (66,905 km/u)

  Dion Beukeboom en Jan-Willem van Schip waren het eerste koppel dat een tijd neerzette. Ze kwamen tot 22,805 seconden. Roy Pieters en Melvin van Zijl verbeterden de toptijd naar 22,609, maar het volgende koppel deed het meteen al beter: Daniel Staniszewski/Wojciech Pszczolarski in een tijd van 22,547.

  De winnende tijd kwam echter van Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. 

  De Ketele en De Pauw (210 punten) waren één van de teams die een bonusronde verdiende in de koppeltijdrit. Ze passeerden de 200 puntengrens in het klassement en staan nu drie ronden voor op de koppels Havik/Stroetinga (203 punten en 3 ronden), Torres/Mora Vedri (125 punten en 3 ronden) en Hester/Mørkøv (122 punten en 3 ronden). 

  Uitslag en stand

 • 20:34

  Livestream RTV Rijnmond

  Ondertussen is de Wooning Zesdaagse van Rotterdam ook live te volgen via RTV Rijnmond. Bekijk de livestream:

  Facebook
 • 20:26

  Uitslag GPN/Provato Sprint Heats

  Opnieuw twee keer succes voor GPN/BEAT Cycling. Matthijs Büchli en Roy van den Berg versloegen respectievelijk Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee. Jeffrey Hoogland zorgde weer voor succes namens Provato/Team Nederland door Theo Bos te snel af te zijn. 

  Uitslag en stand

 • 20:14

  Uitslag De Nieuwspeper Supersprint

  Jesper Mørkøv en Marc Hester hebben De Nieuwspeper Supersprint gewonnen, een afvalkoers waarin de zes overgebleven ploegen in tien ronden de winnaar bepalen. 

  Een aantal favorieten voor de eindzege viel al vroeg af in deze koers, onder anderen Wim Stroetinga en Yoeri Havik, Kenny De Ketele en Moreno De Pauw en Niki Terpstra en Dylan van Baarle. 

  Dion Beukeboom voerde het tempo flink op bij het ingaan van de laatste tien ronden, maar kregen de Polen en de Denen mee in het wiel. Daniel Staniszewski was de volgende die de kop nam, maar de beslissing werd gemaakt door Mørkøv en Hester. Ze versnelden twee ronden voor het einde en pakten de zege. 

  In het klassement staan Kenny De Ketele en Moreno De Pauw (190 punten) nog altijd aan de leiding. Albert Torres en Sebastian Mora Vedri (125 punten en 2 ronden) staan op de tweede plek, voor Marc Hester en Jesper Mørkøv (122 punten en 2 ronden). 

  Uitslag en stand

  We gaan verder met de tweede manche van de GPN/Provato Sprint Heats. 

 • 19:55

  Uitslag GPN/Provato Sprint Heats

  Roy van den Berg en Theo Bos hebben GPN/BEAT Cycling nieuw succes bezorgd in de GPN/Provato Sprint Cup. In de heats troefde Van den Berg Lavreysen af, Bos versloeg Ligtlee. Jeffrey Hoogland van Provato/Team Nederland was Matthijs Büchli te snel af. 

  Uitslag en stand

  We gaan verder met De Nieuwspeper Supersprint. 

 • 19:45

  Uitslag Puntenkoers voor teams

  Marc Hester en Jesper Mørkøv verzamelden de meeste punten in de puntenkoers. Omdat ze door de 100 puntengrens gingen, kregen ze een bonusronde en schoven ze naar de derde plaats in het algemeen klassement - ten koste van Yoeri Havik en Wim Stroetinga. Daardoor staan momenteel géén Nederlanders in de top drie van deze 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam. 

  Hester en Mørkøv behaalden 20 punten. De Ketele en De Pauw waren tweede met 12 en zijn nog slechts 10 punten verwijderd van hun tweede bonusronde. 

  Uitslag en stand

  We gaan verder met de GPN/Provato Sprint Heats.

 • 19:28

  Uitslag GPN/Provato Keirin

  Roy van den Berg was de snelste in het onderdeel Keirin! Hij verwees Matthijs Büchli op de meet naar de tweede plek. 

  Ron Zijlaard was de gangmaker in de Keirin. Van den Berg was de eerste volger achter de derny, toen de laatste drie ronden aanbraken. Büchli pakte gauw over en reed knap een kleine voorsprong bij elkaar. Roy van den Berg nam zijn ploeggenoot van GPN/BEAT Cycling echter te grazen op de finish en won. 

  Uitslag en stand

  Het programma gaat verder met de puntenkoers voor teams

 • 19:21

  Uitslag Flanderijn Koppelafvalling

  Yoeri Havik en Wim Stroetinga hebben de Flanderijn Koppelafvalkoers gewonnen. Ze waren nipt sneller dan de klassementsleiders Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. 

  De Spanjaarden Torres en Mora Vedri, die gisteren zo’n sterke indruk maakten en tweede staan, waren de eerste afvallers. De andere topkoppels De Ketele/De Pauw, Havik/Stroetinga en Terpstra/Van Baarle hielden het langer vol en bleven met z’n drieën over. Terpstra schroefde het tempo flink op, maar de andere twee koppels lieten zich niet zomaar naar de slachtbank rijden.

  Van Baarle/Terpstra was het eerste koppel van dit trio dat sneuvelde, waardoor Stroetinga/Havik en De Ketele/De Pauw de finale mochten rijden. De Pauw begon in het wiel van Havik op het moment dat de bel klonk, maar leek op tijd langszij te komen. De fotofinish wees echter uit dat Havik zijn wiel net iets eerder over de finish drukte. 

  Uitslag en stand

  We gaan verder met de GPN/Provato Keirin. 

 • 19:05

  Startschot klinkt

  Wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep hebben de finaledag van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam in gang geschoten. We beginnen met de Flanderijn Koppelafvalkoers. 

 • 18:52

  Presentatie Elite Zesdaagse

  Het peloton wordt momenteel voorgesteld aan het publiek in de Ahoy Arena. We zien dat Roy Pieters weer van de partij is. De 28-jarige renner moest gisteren ziek de lange koppelkoers verlaten, maar vanavond is hij weer te bewonderen aan de zijde van Melvin van Zijl. 

  Om 19:00 begint de Flanderijn Koppelafvalkoers. 

 • 18:49

  Interview met koplopers De Ketele en De Pauw

  Wat zijn de verwachtingen van Kenny De Ketele en Moreno De Pauw, de koplopers in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam?

 • 18:47

  Interview met Albert Torres en Sebastian Mora

  Wat verwachten de Spanjaarden Albert Torres en Sebastian Mora Vedri van de finaleavond van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam? Ze deden gisteren uitstekende zaken en klommen van de vijfde naar de tweede plek.

 • 18:29

  Uitslag Hart van Holland Talents Cup

  Bryan Boussaer en Jules Hesters zijn de winnaars van de Hart van Holland Talents Cup! De Belgen volgen zichzelf op na hun titel vorig jaar. 

  In de madison gaven Boussaer en Hesters hun voorsprong niet meer uit handen. Ze moesten de zege in de finale ploegkoers laten aan de Duitsers Sebastian Schmiedel en Moritz, maar de koppositie van de Belgen kwamen niet meer in gevaar. Ze beëindigden de Rotterdamse zesdaagse met 148 punten. Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak eindigden net als in 2017 op de tweede plek (98 punten en 1 ronde). Schmiedel en Augenstein waren derde (95 punten en 1 ronde). 

  Het winnende koppel wordt later vanavond gehuldigd in het hoofdprogramma. 

  Uitslag en stand

 • 17:20

  Social media

  Volg ook onze social media voor de laatste nieuwtjes, foto's en video's:

  Facebook: facebook.com/zesdaagse
  Instagram: @zesdaagserotterdam
  Twitter: @zesdaagse
  YouTube: youtube.com/zesdaagse 

 • 17:15

  Welkom

  Welkom op het liveblog van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam! De wedstrijden zijn hier live te volgen. ​

  Om 17:40 start het programma van de Zesdaagse met de finale van de Hart van Holland Talents Cup. 

 • 16:56

  Laatste dag van het hanengevecht

  Met de finale van de Wooning Zesdaagse komt vandaag ook een einde aan een primeur in de GPN/Provato Sprint Cup: Team Nederland tegen de landgenoten van BEAT Cycling Club. Jeffrey Hoogland merkt dat de nieuwe opzet de strijd heeft vergroot.

  Facebook
 • 16:46

  Terugblik vijfde dag in beeld

  Albert Torres en Sebastián Mora maakten gisteren een reuzensprong in het klassement. Het Spaanse koppel sloeg zijn slag in de lange koppelkoers, en steeg van de vijfde naar de tweede plaats. Ook Kenny De Ketele en Moreno De Pauw deden uitstekende zaken op de vijfde dag van de 36ste Wooning Zesdaagse van Rotterdam. De Belgische koplopers pakten twee rondes op Niki Terpstra en Dylan van Baarle, die naar de vierde plaats zijn gezakt. Yoeri Havik en Wim Stroetinga staan derde.

 • 15:31

  Terugblik vijfde dag

  Lees hier onze terugblik op de vijfde dag:

  Facebook
 • 14:16

  De Ketele: "Alsof we een thuiswedstrijd rijden"

  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw gaan een spannende slotavond tegemoet. Het koppel deed gisteren uitstekende zaken in het klassement. "We staan er perfect voor en we zijn nog slechts één avond verwijderd van onze eerste zege in Rotterdam. Bedankt voor al jullie aanmoedigingen, het voelt alsof we een thuiswedstrijd rijden! Wooning Keukens en Badkamers, bedankt dat jullie onze teamsponsor zijn!"

 • 13:31

  Stöpler: "Zorg dat je erbij bent vanavond"

  Ook Nick Stöpler wil nog één keer vlammen vanavond. "Geweldige wedstrijden hier tijdens de Zesdaagse van Rotterdam", twitterde hij. "Het klassement ligt erg dichtbij elkaar met - volgens mij - veel getergde mannen. Tip: kom de finale zien vanavond." Kaarten zijn nog verkrijgbaar, klik hier voor de ticketverkoop.

 • 12:45

  Grasmann weer helemaal terug

  Christian Grasmann moest de derde en vierde dag van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam missen door ziekte. Maar de Duitser lijkt helemaal hersteld. Hij slaagde er samen met Roger Kluge niet in de titel te verdedigen in 2018, maar dat weerhoudt ze er niet van vanavond nog één keer volgas te gaan: "Let's get some more flowers!"

 • Maandag 8 Januari 2018
 • 23:17

  Morgen

  Met de puntenkoers voor teams kwam er een einde aan de vijfde dag van deze 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam, morgen is de slotdag.

  Dan weten we aan het einde van de avond welk koppel de titel pakt. Tot dan! 

 • 22:57

  Uitslag Puntenkoers voor teams

  De winnaars van de puntenkoers voor teams zijn Roger Kluge en Christian Grasmann, die de afgelopen twee dagen moest missen door ziekte. Maar de Duitser is weer helemaal terug. De kampioenen van 2017 pakten 20 punten en 2 ronden op de andere twaalf teams. Yoeri Havik en Wim Stroetinga eindigden als tweede en schoven in het klassement op naar de derde plek, ten koste van Niki Terpstra en Dylan van Baarle. 

  Melvin van Zijl reed het onderdeel noodgedwongen alleen, omdat zijn maatje Roy Pieters door ziekte de strijd moest staken. 

  Uitslag en stand

 • 22:47

  Uitslag De Nieuwspeper Supersprint

  Yoeri Havik en Wim Stroetinga waren de beste in de supersprint. Het koppel versloeg Dion Beukeboom en Jan-Willem van Schip, die wél een bonusronde verdienden doordat ze de 100 puntengrens voorbijgingen. 

  Uitslag en stand

 • 21:57

  Uitslag Houcon Derny Cup

  Niki Terpstra heeft achter gangmaker Peter Bauerlein de tweede manche om de Houcon Derny Cup gewonnen. De tweede plek was voor Jesper Asselman, Morgan Kneisky eindigde derde. 

  Uitslag en stand

 • 21:32

  Uitslag Wooning Koppelkoers

  Albert Torres en Sebastian Mora hebben de Wooning Koppelkoers over 50 minuten en 10 ronden gewonnen. Thomas Kneisky en Benjamin Thomas eindigden op de tweede plek op één ronde.

  De grootste slag was echter voor klassementsleiders Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. De Belgen pakten een ronde op hun voornaamste concurrenten Yoeri Havik en Wim Stroetinga en twee op Niki Terpstra en Dylan van Baarle. De Spanjaarden Albert Torres en Sebastian Mora schoven dankzij een bonusronde door naar de tweede plek. 

  De nieuwe stand in het algemeen klassement is als volgt:
  1. De Ketele/De Pauw 166 punten
  2. Torres/Mora 117 punten en 2 ronden
  3. Havik/Stroetinga 141 punten en 3 ronden
  4. Terpstra/Van Baarle 139 punten en 3 ronden
  5. Kneisky/Thomas 100 punten en 3 ronden

  Uitslag en stand

 • 21:24

  De Ketele en De Pauw doen goede zaken

  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw voltooiden hun ronde en staan in deze koppelkoers onder meer één ronde voor op Yoeri Havik en Wim Stroetinga en twee op Niki Terpstra en Dylan van Baarle. 

 • 21:21

  De Ketele en De Pauw opnieuw

  Van Baarle viel aan, maar zag zijn aanval gecounterd worden door Kenny De Ketele en Moreno De Pauw! Van Baarle stuurde omhoog en zag het blauwe duo hard doorrijden. Gaan ze opnieuw een ronde pakken en hun voorsprong in deze 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam uitbouwen? 

 • 21:19

  Peloton weer compleet

  De drie koppels bleven echter niet vooruit, waardoor het peloton momenteel weer compleet is. 

 • 21:19

  Topteams kiezen het offensief

  Weer vielen Havik en Stroetinga aan, maar ze kregen Terpstra/Van Baarle en De Ketele/De Pauw mee. De topteams in deze Rotterdamse zesdaagse op een zakdoek!

 • 21:18

  Havik en Stroetinga houden de benen niet stil

  Op het moment dat Dion Beukeboom het peloton pijn deed, besloten Havik en Stroetinga mee te sluipen. De Ketele en De Pauw stonden dat niet toe en neutraliseerden het peloton. Even later probeerden de mannen in de gele truitjes het opnieuw, maar weer kregen ze geen ruimte.

 • 21:16

  Van Zijl en Pieters uit koers

  Melvin van Zijl en Roy Pieters, 11e in deze Wooning Zesdaagse van Rotterdam, hebben de koers verlaten. Pieters is ziek.

 • 21:10

  Terpstra en Van Baarle in de problemen

  Torres en Mora pakten een ronde en ook Kneisky en Thomas, waardoor beide koppels momenteel aan de leiding staan van deze koppelkoers.

  Hester en Mørkøv zijn derde op één ronde, onder meer De Ketele/De Pauw en Havik/Stroetinga staan op twee ronden. Terpstra en Van Baarle dreigen averij op te lopen als ze geen ronde pakken: ze staan op drie ronden achterstand. Nog 20 minuten op de klok... 

 • 21:01

  Terpstra valt aan!

  Met nog 31 minuten op de klok vertrok Terpstra keihard. In no time pakte de Nederlander een halve ronde! Als een vuurpijl vertrokken de renner van Quick-Step Floors en zijn maatje Dylan van Baarle, maar Kenny De Ketele en Moreno De Pauw letten goed op en snoerden hun wagonnetje aan de Nederlandse sneltrein.

  De aanval werd uiteindelijk in de kiem gesmoord.

 • 20:58

  Opnieuw ronde voor Kneisky/Thomas en Mørkøv/Hester

  Kneisky/Thomas en Mørkøv/Hester pakten zojuist opnieuw een ronde. 

 • 20:53

  De Ketele en De Pauw vallen aan

  Daarna gingen de alarmbellen af, want de leiders in deze Wooning Zesdaagse van Rotterdam kozen de aanval. De Ketele en De Pauw kregen hierbij hulp van Kreder en Sinkeldam en ook zij vonden de staart van het peloton. De grote groep was echter in tweeën gebroken, maar toen deze breuk weer was gelijmd konden de Belgen alsnog hun ronde vieren. 

  In het virtuele algemeen klassement staan De Ketele en De Pauw nu twee ronden voor Terpstra en Van Baarle, die hun tweede plaats momenteel kwijt zijn aan Havik en Stroetinga. De hoogste tijd voor een aanval dus in deze Wooning Koppelkoers!

 • 20:52

  Ronde voor Havik/Stroetinga

  Havik en Stroetinga kozen opnieuw de aanval, samen met Dion Beukeboom en Jan-Willem van Schip. Ditmaal met succes! Albert Torres en Sebastian Mora volgden het voorbeeld.

 • 20:50

  Interview met Marc Hester | Wooning Zesdaagse van Rotterdam 2018

  In het klassement staan de Denen Marc Hester en Jesper Mørkøv op de vierde plaats. Hoe gaat het met ze na vier dagen in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam? We vroegen het aan Hester:

 • 20:45

  Opnieuw ploegen met een ronde

  De koppels Morgan Kneisky/Benjamin Thomas en Roger Kluge/Christian Grasmann waren de volgende die een ronde terugpakten. Ze vielen aan na de aansluiting van Marc Hester en Jesper Mørkøv en vonden na vijf minuten de staart van het peloton. 

 • 20:43

  Ronde voor Mørkøv/Hester

  Jesper Mørkøv, Yoeri Havik en Raymond Kreder vielen meteen aan in de lange Wooning Koppelkoers, maar kwamen amper weg. Alleen Mørkøv en zijn ploeggenoot Marc Hester bleven weg en de nummers vier pakten na drie minuten een ronde terug.

 • 20:35

  Uitslag GPN/Provato Team Sprint

  De mannen van GPN/BEAT Cycling waren de snelste in de team sprint. Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos klokten een tijd van 36,750 seconden (58,776 km/u). Voor Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee, de renners van Team Provato/Nederland, gaf de stopwatch 37,273 (57,951 km/u) aan. 

  Uitslag en stand

 • 20:35

  Sam Ligtlee | Wooning Zesdaagse van Rotterdam 2018

  Sam Ligtlee rijdt in Ahoy zijn eerste Zesdaagse van Rotterdam. Hoe bevalt het hem na vier pittige dagen?

 • 20:30

  Uitslag Houcon Derny Cup

  Kenny De Ketele en zijn gangmaker Ron Zijlaard waren vanavond de snelste in de eerste manche om de Houcon Derny Cup. Yoeri Havik eindigde op de tweede plaats, Daniel Staniszewski was derde. 

  Dankzij de tweede plaats van Havik, gaan de Nederlander en Wim Stroetinga (141 punten en 2 ronden) Niki Terpstra en Dylan van Baarle (139 punten en 1 ronde) weer voorbij in puntenaantal. Ze hebben nog wel een ronde achterstand. 

  Uitslag en stand

 • 20:21

  Is het koppel Boussaer - Hesters nog te kloppen?

  In de Hart van Holland Talents Cup voor renners onder 23 jaar gaan de Belgen Bryan Boussaer en Jules Hesters fier aan de leiding. Zijn ze nog te kloppen? We vroegen het hen zelf vlak na de eerste koers van avond 5.

 • 20:13

  Uitslag Hart van Holland Talents Cup, afvalkoers

  Jules Hesters was vervolgens de sterkste in de afvalkoers om de Hart van Holland Talents Cup. De Belg, die samen met Bryan Boussaer dit klassement leidt, gaf Vincent Hoppezak (samen met Maikel Zijlaard 2e) geen kans in de finale. 

  Dankzij deze zege streken Hesters en Boussaer weer tien punten op en staan zij nog altijd aan kop (132 punten). Hoppezak en Zijlaard (84 punten en 1 ronde) staan tweede, Yentl Ruijmgaard en Mel van der Veekens (63 punten en 1 ronde) zijn derde. 

  We gaan verder met de Houcon Derny Cup! 

  Uitslag en stand

 • 20:05

  Uitslag Flanderijn Koppelafvalling

  Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski waren de sterkste de koppelafvalkoers. De Polen bleven over samen met Nick Stöpler en André Looij, maar onze landgenoten moesten het afleggen in de sprint. 

  Yoeri Havik en Wim Stroetinga moesten hun inspanningen in de madison bekopen en vlogen er als eerste uit. Daardoor scoorden zij geen punten voor het klassement. Ook Kenny De Ketele en Moreno De Pauw, de klassementsleiders, bleven met lege handen. Niki Terpstra en Dylan van Baarle kwamen erg ver in dit onderdeel, maar waren het laatste koppel dat afviel.

  Ze behaalden tien punten. In het klassement staan de Nederlanders nog altijd tweede (139 punten en 1 ronde) voor hun landgenoten Havik en Stroetinga (137 punten en 2 ronden) -Terpstra en Van Baarle zijn dankzij hun behaalde score Havik en Stroetinga weer voorbij in puntenaantal.

  Uitslag en stand

 • 20:02

  Rondemiss niet meer weg te denken bij Zesdaagse in Ahoy

  We rijden heel wat rondes in Rotterdam Ahoy, dus de missen zijn niet te missen. Bekijk het item van het AD hieronder, inclusief video:

  Facebook
 • 19:49

  Koersuitleg - Koppelafvalkoers

  We gaan verder met het volgende onderdeel. De koppelafvalkoers werkt hetzelfde als de koppelkoers. Alleen valt bij elke tussensprint het laatste team af. Dit herhaalt zich tot er nog twee ploegen over blijven, die onderling uitmaken wie de overwinning grijpt. Het gaat bij het bepalen van wie afvalt om het achterwiel van de laatste renner.

 • 19:48

  Uitslag GPN/Provato Keirin

  Harrie Lavreysen heeft het onderdeel Keirin gewonnen. In de koers die achter de derny begint, versloeg Lavreysen Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg in de sprint. 

  Uitslag en stand

 • 19:37

  Uitslag Wooning Koppelkoers met sprints

  Raymond Kreder en Ramon Sinkeldam zijn de winnaars van deze Wooning Koppelkoers. Ze verzamelden bij de tussensprints de meeste punten. Yoeri Havik en Wim Stroetinga  eindigden als tweede en sprokkelden 12 punten, die straks nog wel eens belangrijk kunnen zijn. Dion Beukeboom en Jan-Willem van Schip waren derde.

  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw haalden 6 punten, Niki Terpstra en Dylan van Baarle bleven met lege handen. In het klassement staan De Ketele en De Pauw (153 punten) nog altijd aan de leiding. Terpstra en Van Baarle staan nog altijd tweede (129 punten en 1 ronde), maar Stroetinga en Havik - momenteel derde - zijn hun landgenoten inmiddels voorbij in puntenaantal (137 punten en 2 ronden). 

  Uitslag en stand

 • 19:33

  Opnieuw De Ketele en De Pauw

  Opnieuw kozen De Ketele en De Pauw de aanval, maar het Belgische duo werd gecounterd door Terpstra en Van Baarle. Pogingen genoeg, maar niemand slaagt er vooralsnog in een ronde te nemen. 

 • 19:32

  Iedereen weer samen

  Drie koppels kozen zojuist de aanval, maar iedereen is weer bij elkaar. Niki Terpstra en Dylan van Baarle zagen dat er gevaar dreigde door de aanval van De Ketele en De Pauw, en reden het gat dicht. 

 • 19:30

  Ook De Ketele/De Pauw in de aanval

  Ook Kenny De Ketele en Moreno De Pauw zijn in de aanval! Tot groot enthousiasme van hun fans op de tribune. Ze sluiten aan bij Havik/Stroetinga en Asselman/Ligthart, die ook nog altijd in het offensief zijn. 

 • 19:25

  Aanval van Havik/Stroetinga

  De koppels Havik/Stroetinga en Asselman/Ligthart kiezen de aanval en gaan op jacht naar een ronde. Als Yoeri Havik en Wim Stroetinga hierin slagen, komen zij in het klassement gelijk in ronden met Terpstra en Van Baarle - de nummers twee. 

 • 19:22

  'Mijn stem zal links en rechts nog te horen zijn'

  Al ruim 40 jaar informeert Kees Maas bij grote en kleine races als speaker het publiek. Dit is zijn laatste volledige zesdaagse. Volgend jaar nog één dag in Rotterdam. Een afscheid zoals hij dat zelf graag wilde, dan is het precies 40 jaar geleden dat hij voor het eerst op zijn stoel in Ahoy zat.

  Facebook
 • 19:18

  Eerste tussensprint voor Beukeboom en Van Schip

  Dion Beukeboom en Jan-Willem van Schip winnen de eerste tussensprint van deze koppelkoers. Beukeboom wil in augustus het werelduurrecord aanvallen van Bradley Wiggins. 

 • 19:14

  Start Wooning Koppelkoers met sprints

  Wedstrijdleiders Peter Schep en Michael Zijlaard lossen het startschot voor de Wooning Koppelkoers met sprints! 

  Hier een video met meer uitleg over deze beproeving:

 • 18:57

  Presentatie Elite Zesdaagse

  Christian Grasmann is er weer bij vanavond na twee dagen absentie. De Duitser was ziek en daardoor moest zijn ploegmaatje Roger Kluge de derde en vierde dag alleen voor zijn rekening nemen. 

  Momenteel worden de renners aan het publiek in de Ahoy Arena voorgesteld. 

 • 18:50

  Uitslag Hart van Holland Talents Cup, ploegkoers

  Bryan Boussaer en Jules Hesters hun voorsprong in de Hart van Holland Talents Cup verder uitgebouwd. Het Belgische duo verdiende gisteren een bonusronde nadat zij de grens van 100 punten doorbraken, vandaag waren zij de sterkste in de ploegkoers. 

  Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak probeerden hun rivalen deze week meermaals aan te vallen, maar de Belgische combinatie had telkens een antwoord klaar. Boussaer en Hesters leiden het klassement met 122 punten. Zijlaard en Hoppezak staan op de tweede plaats met 78 punten en één ronde achterstand. 

  Uitslag en stand

 • 18:34

  Tweets

  Ramon Sinkeldam weet al wat hij gaat doen als de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam morgen is afgelopen. "Ik denk dat ik 48 uur ga slapen als deze koers klaar is..."

 • 18:25

  Highlights Dag 4 Wooning Zesdaagse 2018

  De 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam gaat twee ongemeen spannende slotdagen tegemoet. Niki Terpstra en Dylan van Baarle bleken ook gisteren tijdens de lange koppelkoers namelijk erg gewaagd aan de Belgische koplopers Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. En ook Yoeri Havik en Wim Stroetinga zijn niet ver weg. Maar de tijd begint te dringen voor de Nederlanders, want ze kijken nog altijd tegen een achterstand aan.

 • 18:24

  Social media

  Volg ook onze social media voor de laatste nieuwtjes, foto's en video's:

  Facebook: facebook.com/zesdaagse
  Instagram: @zesdaagserotterdam
  Twitter: @zesdaagse
  YouTube: youtube.com/zesdaagse 

 • 18:23

  Welkom

  Welkom op het liveblog van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam, de vijfde dag alweer! De wedstrijden zijn hier live te volgen. ​

  Het programma van de vijfde dag is zojuist begonnen met de Hart van Holland Talents Cup.

 • Zondag 7 Januari 2018
 • 17:53

  Uitslag Puntenkoers voor teams

  Roger Kluge won het sluitstuk van de vierde dag van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam. De Duitser, die vandaag opnieuw moest koersen zonder zijn ploeggenoot Christian Grasmann, won de puntenkoers en pakte daarin heel knap twee ronden. Alleen het koppel Roy Pieters en Melvin van Zijl slaagde erin nog een ronde terug te pakken, maar dat was niet genoeg voor de zege. 

  Omdat Kluge met zijn overwinning door de grens van 100 punten brak, kreeg hij bovendien een bonusronde uitgekeerd. In het klassement staat hij samen met Grasmann echter op de laatste plaats, op negen ronden van de leiders Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. 

  Uitslag en stand

 • 16:27

  Uitslag Wooning Koppelkoers

  Morgan Kneisky en Benjamin Thomas winnen de Wooning Koppelkoers! De Franse wereldkampioenen zijn de beste op basis van punten in dit onderdeel. In ronden stond het duo gelijk met Jesper Asselman en Pim Ligthart, maar de Fransen wonnen de eindspurt en pakten daarmee het volle pond. 

  In de top van het algemeen klassement verandert er weinig. De koppels De Ketele/De Pauw en Terpstra/Van Baarle blijken behoorlijk aan elkaar gewaagd: de Nederlanders staan nog altijd één ronde achter de Belgen. 

 • 16:27

  Wie wint?

  Hun aanval is geen lang leven beschoren: ze worden teruggehaald door het peloton en we gaan dadelijk sprinten om de zege in deze koppelkoers! Worden het Kneisky en Thomas of Asselman en Ligthart?

 • 16:26

  Havik andermaal in de aanval

  Yoeri Havik kletst andermaal weg uit het peloton. Havik pakt meteen enkele meters voor hij zijn ploegmaat Wim Stroetinga de baan in slingert. Lukt het ze nog om een ronde te pakken in de ontknoping van de Wooning Koppelkoers XL?

 • 16:22

  Twee leiders in de koppelkoers na rondewinst

  Kneisky en Thomas proberen het een paar minuten later opnieuw en zien Asselman en Ligthart aansluiten. Ze willen alleen aan de leiding komen in deze Wooning Koppelkoers XL. Hun opzet slaagt: het was weer even geleden, maar de twee koppels pakken een ronde met nog vijf minuten en tien ronden voor de wielen. 

 • 16:17

  Aanval in de kiem gesmoord

  De Ketele en De Pauw hebben het wiel opgezocht van Terpstra en Van Baarle. Ze willen hun concurrenten duidelijk niet teveel ruimte geven en houden elke beweging in het oog. Dat weerhoudt de Nederlanders er niet van naar de voorkant van de koers te rijden.

  Na bijna een half uur kiezen Stroetinga en Havik plots het offensief en Terpstra pikt zijn wagonnetje maar wat graag aan bij zijn landgenoten. Ook de wereldkampioenen Kneisky en Thomas gaan mee, maar na een krachtige inspanning maken De Ketele en De Pauw ook dit gevaar ongedaan.

 • 16:10

  Pijlen blijven op zak

  Na twintig minuten koers gaat de storm even liggen. Het tempo blijft hoog, maar de pijlen blijven even op zak. Van Baarle probeert weg te komen, het peloton laat echter niemand gaan. Er wordt weinig ruimte gelaten voor een uitval.

 • 16:06

  Acht koppels in dezelfde ronde

  Het is aanval op aanval en reactie op reactie. Maar alleen de Franse wereldkampioenen weten een gaatje te slaan. Als ook Kneisky en Thomas de aansluiting maken, staan acht koppels in dezelfde ronde in deze Wooning Koppelkoers XL. 

 • 16:04

  Terpstra en Van Baarle pakken ronde terug

  De aanval van Wim Stroetinga en Yoeri Havik lijkt meer succes te hebben. Ze krijgen na een kwartier koers de staart van het peloton in zicht. Havik rijdt het laatste gaatje dicht en ook het kanariegele koppel pakt een ronde.

  Het volgende koppel met een ronde is Terpstra/Van Baarle. Ze pakken de ronde terug die ze enkele minuten eerder nog verloren aan De Ketele en De Pauw.

 • 16:00

  Veel ontsnappingspogingen

  Kneisky/Thomas, Van Baarle/Terpstra, Havik/Stroetinga en Hester/Mørkøv proberen het, maar ze komen niet ver. Thomas is de volgende die zich platlegt op zijn stuur, maar door het Poolse koppel Staniszewski/Pszczolarski worden ook de Fransman en zijn maatje Kneisky weer ingerekend.

 • 15:54

  De Ketele en De Pauw pakken een ronde

  Melvin van Zijl vindt dat het niet hard genoeg gaat en versnelt, maar de drie koppels komen met rappe schreden dichter bij de staart van het peloton. Opnieuw klinkt de scheepstoeter door de Ahoy Arena: De Pauw/De Ketele, Ligthart/Asselman en Mørkøv/Hester pakken een ronde.

  Ze hebben amper de aansluiting gevonden als de knalgele renners Havik en Stroetinga het offensief kiezen. Ze krijgen hun landgenoten Pieters en Van Zijl en de Spanjaarden Mora en Torres met zich mee, maar hun aanval wordt in de kiem gesmoord.

 • 15:50

  Volop spektakel in het begin van de koppelkoers

  De koppelkoers is amper een ronde oud als Raymond Kreder demarreert. Samen met Ramon Sinkeldam wil hij al vroeg in de wedstrijd een ronde pakken op de concurrentie. De rood-wit-blauwe ploeg vindt binnen een minuut de staart van het peloton en geeft meteen zijn visitekaartje af.

  Moreno De Pauw, Pim Ligthart en Jesper Mørkøv zijn de volgende renners die aanvallen, maar Dion Beukeboom probeert het peloton snel terug te brengen bij de drie ontsnapte koppels. Volop spektakel in het begin van deze koppelkoers.

 • 15:40

  Uitslag GPN/Provato Keirin

  Theo Bos was vervolgens de snelste op de Keirin. De wereldkampioen van 2006 verwees in de sprint Sam Ligtlee en Matthijs Buchli terug naar de tweede en derde plaats. Daarmee scoorde hij zes punten voor zijn ploeg BEAT  Cycling in de strijd om de GPN/Provato Sprint Cup. 

  Uitslag en stand

 • 15:34

  Uitslag Baanronde

  Yoeri Havik en Wim Stroetinga waren vanmiddag de snelste op de baanronde. Het Nederlandse duo, derde in de stand, kwam tot een tijd van 10,379 seconden (69,371 km/u). Ze klokten daarmee sneller dan de Belgen Kenny De Ketele en Moreno De Pauw en de Polen Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski. 

  "Wim, ben je een beetje tevreden?", vroeg de speaker aan Stroetinga tijdens de huldiging, waarna de renner instemmend knikte. Even daarvoor bracht Havik Stroetinga in stelling voor zijn snelle ronde, die het werk van zijn ploeggenoot beloonde met een prachtige zege. Als een gele bliksemschicht werkte hij de 200 meter af, goed voor de snelste tijd. 

 • 15:14

  Uitslag Hart van Holland Talents Cup, scratch

  Michael Zijlaard mocht zegevieren in de scratch om de Hart van Holland Talents Cup. De jonge Nederlander troefde Bas Ottevanger en Sebastian Schmiedel af met een late uitval. 

  Zijlaard en zijn maatje Vincent Hoppezak zagen echter de leiders Bryan Boussaer en Jules Hesters een ronde uitlopen, omdat ze de grens van 100 punten doorbraken. 

 • 15:03

  Uitslag GPN/Provato Sprint Finale

  Harrie Lavreysen heeft de sprint finale gewonnen! Het NOC/NSF-Talent van het Jaar liet in de eindstrijd Sam Ligtlee achter zich.

  In het klassement leidt BEAT Cycling met 112 punten, Team Provato Techniek volgt met 98.

  Uitslag en stand

 • 14:54

  Uitslag Flanderijn Koppelafvalling

  Nick Stöpler en André Looij waren het sterkste koppel in de Flanderijn Koppelafvalling. Ze versloegen Dylan van Baarle en Niki Terpstra. 

  De nummers drie in de stand Yoeri Havik en Wim Stroetinga zijn de eerste afvallers in het spannende onderdeel, waarin je moet zorgen dat je vooraan rijdt om te voorkomen dat je uit koers wordt gehaald. Ook leiders Kenny De Ketele en Moreno De Pauw moeten al gauw de strijd staken.

  Dat geldt niet voor de koppels Van Baarle/Terpstra en Stöpler/Looij, zij blijven als laatste in de strijd. Terpstra en Looij rijden hoog in de baan als ze de laatste ronde ingaan. Looij rijdt voorop, Terpstra is alert in de achtervolging: hij verliest zijn tegenstander geen moment uit het oog. Looij weet echter de strijd in zijn voordeel te beslissen en wint. 

  In het algemeen klassement naderen Terpstra en Van Baarle De Ketele en De Pauw tot acht punten, maar de Nederlanders hebben nog wel een ronde achterstand. 

  Uitslag en stand

 • 14:36

  Baanrecord Büchli in beeld

  Bekijk hier de beelden van het nieuwe baanrecord van Matthijs Büchli, 10,039. Wow!

  Facebook
 • 14:34

  Uitslag Houcon Derny Cup

  Sebastian Mora heeft de tweede koers achter de derny gewonnen. De Spanjaard klopte Dylan van Baarle en Ramon Sinkeldam en verdiende daarmee 5 punten! 

  Uitslag en stand

 • 14:02

  Uitslag Houcon Derny Cup

  Het koppel Stroetinga/Havik heeft een mooi succes geboekt in de Houcon Derny Cup. In de laatste tien ronden versnelt Wim Stroetinga, die dit onderdeel voor zijn rekening neemt, plots enorm. Vanuit achteruit rijdt hij naar de kop van de koers en neemt voorsprong. Moreno De Pauw geeft zich niet gewonnen en gaat op jacht naar 'de Stroet'. Het hoge tempo van zijn gangmaker wordt de Belg echter teveel en hij verliest de aansluiting met het spatbord van de derny. Daardoor rijdt Stroetinga onbedreigd naar de zege. 

  Uitslag en stand

 • 13:52

  Opnieuw baanrecord voor Büchli

  Matthijs Büchli heeft zijn eigen baanrecord opnieuw verbeterd. In de sprint over 200 meter snelde hij naar een tijd van 10,039 seconden (71,720 km/u), waarmee hij zijn record van gisteren (10,078) weer iets scherper stelde. Daarmee won hij dit onderdeel, voor Harrie Lavreysen (10,453) en Jeffrey Hoogland (10,484).

  Uitslag en stand

 • 13:42

  Uitslag Wooning Koppelkoers met sprints

  Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski waren de beste in de Wooning Koppelkoers met sprints. De 20 punten die de het duo verzamelde, gaven de doorslag. 

  Albert Torres en Sebastian Mora proberen als eerste weg te komen, maar zij krijgen geen ruimte. Ook een nieuwe uitval van drie teams valt in duigen. Staniszewski en Pszczolarski zijn de eerste renners die er écht de beuk in gooien. In de laatste dertig ronden pakken ze een halve ronde voorsprong. Het koppel staat vijfde in het algemeen klassement op zes ronden, maar het is duidelijk dat ze daar vandaag wat aan willen doen. 

  Ook Marc Hester en Jesper Mørkøv hebben er zin in vandaag. Nadat ze een eerdere poging noodgedwongen moesten staken, gaan ze kort na de uitval van beide Polen opnieuw in het offensief. Staniszewski en Pszczolarski vinden het achterwiel van Wim Stroetinga en daarmee is de ronde voor hen compleet.

  Behalve Hester en Mørkøv, trekken ook de Spanjaarden opnieuw ten aanval. Mørkøv rijdt het laatste gaatje dicht en viert het succes door zijn voorwiel op te tillen. Voor Mora en Torres begint de tijd te dringen, maar ook zij vinden op tijd de staart van het peloton. Daardoor komen drie koppels aan de leiding van de koppelkoers. Omdat de Polen als eerste over de eindstreep komen, gaan zij Hester/Mørkøv voorbij in punten en winnen zij dit onderdeel.

  Uitslag en stand

 • 13:30

  De ideale keirin race volgens Theo Bos

  Na twee jaar meegedaan te hebben in de keirincompetitie in Japan kunnen we Theo Bos met recht een autoriteit op deze discipline noemen. Hij vertelt over de ideale rit.

 • 13:27

  Vroeg opstaan? Geen probleem!

  Het middagprogramma van vandaag is leuk voor het publiek, en vooral voor families met kinderen die gek zijn van wielrennen. Voor de renners is het echter flink schakelen om zaterdagavond te rijden, en de zondag erop 's middags alweer op de fiets te zitten.

  Facebook
 • 13:00

  Presentatie Elite Zesdaagse

  De deelnemers aan de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam worden momenteel voorgesteld aan het publiek, te beginnen bij koppel 13, Jesper Asselman en Pim Ligthart! Roger Kluge rijdt net als gisteren alleen. Zijn maatje Christian Grasmann, met wie hij vorig jaar de Wooning Zesdaagse van Rotterdam won, is nog altijd ziek.

  Daarna begint de Wooning Koppelkoers met sprints, waarbij het startschot is gelost door wedstrijdleiders Peter Schep en Michael Zijlaard. 

 • 12:28

  Uitslag Rotterdam Women Track Cup - afvalkoers

  Anita Stenberg heeft de afvalkoers gewonnen om de Rotterdam Women Track Cup! Ze klopte Lotte Kopecky in de sprint.

  Nina Kessler was de laatste afvaller, waarna Stenberg en Kopecky mochten uitmaken wie de zege pakte. Ze loerden naar elkaar bij het ingaan van de laatste ronde, waarna Kopecky de kop opgedrongen kreeg. Ze versnelde hard, maar werd in de sprint afgetroefd door de Noorse. 

  Uitslag en stand

 • 12:20

  Uitslag Hart van Holland Talents Cup, puntenkoers

  Bryan Boussaer en Jules Hesters hebben de leiding in de Hart van Holland verstevigd. De Belgische titelverdedigers in Rotterdam wonnen de puntenkoers met twintig punten en liepen daardoor weer acht punten uit op Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak, die als derde eindigden. Sebastian Schmiedel en Moritz Augenstein eindigden als tweede.

 • 12:09

  Als VIP naar de Wooning Zesdaagse van Rotterdam

 • 12:05

  Hoofdprogramma

  Het hoofdprogramma begint vandaag om 13:00 met de presentatie van de Elite - en aansluitend de Wooning Koppelkoers met sprints. Tot aan de middagpauze wordt gestreden om de Hart van Holland Talents Cup en de Rotterdam Women Track Cup. 

 • 11:50

  Uitslag Nieuwelingen Mannen - afvalkoers

  Biki Goeschalk pakte vanmorgen de hoofdprijs bij de Nieuwelingen Jongens. Nadat hij eerder al de beste was in de puntenkoers, won hij ook de afvalkoers. Hij versloeg Mark Groeneveld, die als tweede eindigde. 

  In het klassement eindigde Groeneveld eveneens als tweede, Ole Veenhuis was derde. 

  Uitslag en stand

 • 11:35

  Uitslag Nieuwelingen Vrouwen - puntenkoers

  Daniek Hengeveld, Maud Rijnbeek en Yuli van der Molen hebben medailles gewonnen bij de Nieuwelingen Vrouwen. Ze eindigden als eerste, tweede en derde in het algemeen klassement na de afval- en puntenkoers en mochten bij de rondemissen komen. 

  Hengeveld won na de afvalkoers ook de puntenkoers met 40 punten. Rijnbeek was tweede met 38. 

  Uitslag en stand

 • 11:28

  'Niet lullen maar poetsen'

  Ron Zijlaard is één van de gangmakers tijdens de Houcon Derny Cup. "Door de geluidsbarrière met Willem (Stroetinga). Dinsdag de grote finale achter de derny", zette hij vanochtend op Instagram. Gevolgd door de hashtag #nietlullenmaarpoetsen. Succes Ron!

 • 11:20

  Uitslag Rotterdam Women Track Cup - temporace

  Anita Stenberg heeft ook de tweede race om de Rotterdam Women Track Cup gewonnen. De 25-jarige Noorse was de beste in de temporace, nadat ze ook al de scratch won eerder vanmorgen. Jarmila Machacová uit Tsjechië was tweede, de Spaanse Leire Oleberria eindigde op de derde plek.

  Stenberg won tijdens de Noorse kampioenschappen van 2016 maar liefst op zeven onderdelen de titel: op de 500 meter tijdrit, de achtervolging, de Keirin, het omnium, de puntenkoers, de scratch en de sprint. Knap!

  Het programma gaat verder met de puntenkoers van de Nieuwelingen Vrouwen.

 • 10:55

  Uitslag Nieuwelingen Mannen - puntenkoers

  Biki Goeschalk heeft flink gescoord tijdens de puntenkoers van de Nieuwelingen Mannen, die we eveneens als eerste in actie zagen. Hij sprokkelde 40 punten, twee meer dan Ole Veenhuis. Lars Romijn was derde met 36 punten. 

  Uitslag en stand

  Het programma gaat verder met de wederom de Rotterdam Women Track Cup, waarin Anita Stenberg eerder vanmorgen al de sterkste was in de scratch. 

 • 10:52

  'Let's start day 4'

  Harrie Lavreysen werd in december uitgeroepen tot talent van het jaar, deze week is de 20-jarige sprinter te bewonderen tijdens de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam. "Let's start day 4!", twitterde hij vanmorgen.

 • 10:48

  Phaedra Krol rijdt gewoon ondanks val

  Phaedra Krol ging gisteren tegen de vlakte tijdens Rotterdam Women Track Cup, maar ze had vanmorgen goed nieuws. Succes vandaag, Phaedra!

 • 10:43

  Wielerbaan voor de allerjongsten

  In de Ahoy Arena ligt vandaag een wielerbaan van Delta Cycling voor onze jonge bezoekers! Fiets mee deze middag:

 • 10:40

  Nieuwelingen Vrouwen - afvalkoers

  Fenna Weber is de eerste afvaller in de afvalkoers van de Nieuwelingen Vrouwen, die we voor het eerst zien deze 36e Zesdaagse van Rotterdam. Ook Tanja Drift en Misha Struik moeten al vroeg de strijd staken. Daphne Kreulen is het volgende slachtoffer. Oriana Soerewijn valt daarna af en ook Nina Spapen is bij de eerste zes afvallers. Carolien de Bruijn is de zevende afvaller, waarna er nog vijf rensters overblijven. 

  De volgende afvaller komt uit Noorwegen, Nora Tveit. Lisa Brouwers is de volgende dame die het veld moet verlaten, waarna er nog één afvaller volgt… Yuli van der Molen. Maud Rijnbeek en Daniek Hengeveld mogen dan uitmaken wie de afvalkoers wint. In de sprint gaat het gelijk op, maar het is Hengeveld ie als eerste haar voorwiel over de finish drukt. 

  Uitslag en stand

  We gaan verder met de puntenkoers van de Nieuwelingen Mannen.

 • 10:28

  Uitslag Rotterdam Women Track Cup - rit in lijn

  Anita Stenberg heeft de rit in lijn gewonnen van de Rotterdam Women Track Cup, het eerste onderdeel vandaag van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Ze won de eindsprint van haar collega's in het damespeloton. 

  Uitslag en stand

  We gaan verder met de Nieuwelingen Vrouwen, een afvalkoers! 

 • 10:22

  Social media

  Volg ook onze social media voor de laatste nieuwtjes, foto's en video's:

  Facebook: facebook.com/zesdaagse
  Instagram: @zesdaagserotterdam
  Twitter: @zesdaagse
  YouTube: youtube.com/zesdaagse 

 • 10:19

  Welkom

  Welkom op het liveblog van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam! De wedstrijden zijn hier live te volgen. ​

  Het programma van de vierde dag is zojuist begonnen met de Rotterdam Women Track Cup.

 • Zaterdag 6 Januari 2018
 • 01:21

  Uitslag GPN/Provato Team Sprint

  BEAT Cycling heeft het slotonderdeel van dag drie gewonnen, de GPN/Provato Team Sprint. Van den Berg, Büchli en Bos reden een tijd van 36,975 seconden en waren daarmee sneller dan de drie mannen van Team Provato Techniek (37,067). 

  Uitslag en stand

  Zondag begint het programma om 10:15, dus zet uw wekker! 

 • 00:59

  Uitslag Puntenkoers voor teams

  Roger Kluge heeft opnieuw succes geboekt op de derde dag, waarop hij zijn ploegmakker Christian Grasmann moet missen. De Duitser is ziek. Kluge won de puntenkoers, nadat hij eerder op de avond ook al achter de derny de sterkste was. Hij sprokkelde twintig punten en dat was voldoende voor de zege. De koppels Beukeboom/Van Schip en Staniszewski/Pszczolarski eindigden tweede en derde.

  Omdat de Polen en ook het duo Havik/Stroetinga de grens van 100 punten doorbraken in het algemeen klassement, werden zij beloond met een bonusronde.

  Uitslag en stand

 • 23:56

  Uitslag GPN/Provato Sprint Finale

  Matthijs Büchli was de beste in de sprintfinale van de GPN/Provato - Sprint Cup. 

  Uitslag en stand

 • 23:43

  Uitslag Kambeel Koppeltijdrit

  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben de koppeltijdrit over 400 meter gewonnen. Nadat de volgspot uitging die op het koppel stond gericht, snelden de twee Belgische koplopers van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam naar een tijd van 21,719 seconden (66,301 km/u). Yoeri Havik en Wim Stroetinga eindigden als tweede en waren een tiende langzamer. Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski reden de derde tijd. 

  Uitslag en stand

 • 23:10

  Koersuitleg - Koppeltijdrit

  Bij de koppeltijdrit rijden beide renners boven in de baan een aantal aanloopronden om vervolgens bij het klinken van de bel op volle snelheid naar beneden te duiken en aan hun rit tegen de klok te beginnen. De koppeltijdrit is een tijdrit over 400 meter met een verplichte aflossing en vereist dus behalve timing en snelle benen ook technische perfectie. De zes snelste teams kunnen wederom punten verdienen.

 • 23:09

  Uitslag Astrimex Quick Women Sprint Cup

  Laurine van Riessen is de winnares van de Astrimex Quick Women Sprint Cup! Ze liet in de uitslag Elis Ligtlee, Shanne Braspennincx en Kyra Lamberink achter zich. 

  Uitslag en stand

 • 23:05

  Zes keuzes van Moreno De Pauw

  Welke zes keuzes maakt Moreno De Pauw? Moreno De Pauw vormt samen met Kenny De Ketele een van de beste zesdaagse koppels van dit moment.

  Facebook
 • 22:58

  Uitslag Houcon Derny Cup

  Roger Kluge moet vandaag zijn ploeggenoot Christian Grasmann missen, maar dat weerhield hem er niet van te winnen in de Houcon Derny Cup. "Het is voor zijn maatje", klinkt het door de Ahoy Arena. Dion Beukeboom eindigde als tweede, Roy Pieters was derde. 

  Uitslag en stand

 • 22:29

  Uitslag Wooning Koppelkoers XL

  Niki Terpstra en Dylan van Baarle hebben de Wooning Koppelkoers XL gewonnen! Het Nederlandse koppel pakte bovendien een ronde terug op Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. Omdat beide koppels bovendien door de grens van 100 punten gingen, krijgen ze een bonusronde uitgekeerd. 

  In het algemeen klassement volgen Yoeri Havik en Wim Stroetinga op drie ronden. 

  Uitslag en stand

 • 22:24

  Nieuwe valpartij

  Dion Beukeboom valt in de laatste tien minuten aan, samen met zijn maatje Jan-Willem van Schip. Ze krijgen de steun van De Ketele/De Pauw - waar blijven Terpstra en Van Baarle? Ook de Spanjaarden zijn erbij, net als Havik/Stroetinga. Terwijl het spel vol op de wagen is, is er opnieuw een valpartij, ditmaal van Marc Hester.

  De koers wordt geneutraliseerd. Als de Deen weer op zijn fiets zit, wordt de koers voortgezet: nog vijf minuten.

 • 22:12

  Valpartij Terpstra

  Niki Terpstra ging in het laatste kwartier tegen de vlakte in de bocht na start/finish. Het publiek hield even de adem in bij de val van de Nederlandse favoriet, maar hij stond snel weer op beide benen en kon zijn weg vervolgen op een nieuwe fiets. 

 • 22:03

  Gevaarlijke aanval

  Niet veel later nemen ze een ronde terug en klinkt de scheepstoeter weer door de Ahoy Arena. Net als tien minuutjes eerder, kiezen Terpstra/Van Baarle en De Ketele/De Pauw samen de aanval. Ze jagen de snelheid weer de hoogte in, zo’n 60 km/u. Beide koppels razen over het Rotterdamse hout op zoek naar de staart van het peloton. Opnieuw slagen ze in hun opzet: ze pakken een nieuwe bonusronde.

  Op 26 minuten voor het einde trekken vijf teams ten aanval, met daarbij het koppel De Ketele/De Pauw maar zónder Terpstra/Van Baarle. Het Nederlandse duo is aangewezen op achtervolgen, met succes. Even later is het gevaarlijke offensief ongedaan gemaakt.

 • 21:55

  Topteams pakken ronde

  Sebastian Mora is de volgende die het probeert, maar er is meteen reactie. Jesper Mørkøv zet de tegenreactie in, maar ook deze ontsnappingen gaan niet door. Niki Terpstra trapt het gaspedaal daarna flink in en ziet Moreno De Pauw volgen. Vrijwel tegelijk geven ze hun beurt af aan hun teamgenoten, terwijl hun voorsprong groeit.

  De top twee in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam werkt goed samen en sluit even later weer aan in het peloton. Zo pakken Terpstra en Van Baarle hun tweede bonusronde en ook het koppel Van Ketele/De Pauw heeft zijn ronde beet. Voorlopig hebben de Nederlanders hun achterstand in het klassement gereduceerd tot één ronde.

  Pim Ligthart steekt binnen het half uur het lont in het kruitvat, maar worden weer bijgehaald. Yoeri Havik probeert het weer. Wim Stroetinga neemt over, kijkt over zijn schouder en ziet dat hij een mooie voorsprong heeft. Havik wordt weer in de baan geslingerd en ziet het peloton aan de andere kant van het middenterrein rijden.

 • 21:45

  Bonusronde voor Terpstra en Van Baarle

  Niki Terpstra knalt vervolgens weg uit het peloton en probeert met zijn maatje Dylan van Baarle een ronde te pakken. Ze krijgen steun van André Looij en Nick Stöpler. De Ketele en De Pauw zien het gevaar en jagen het tempo in het peloton de hoogte in. Ook Albert Torres en Sebastian Mora willen de twee koppels niet teveel ruimte geven.

  Tevergeefs, zo blijkt. De aansluiting van Terpstra/Van Baarle en Looij/Stöpler in het peloton laat immers niet lang op zich wachten en ook zij pakken bonusronden. Daarmee wordt het aantal leiders in de lange koppelkoers uitgebreid naar vijf. Klassementsleiders De Ketele en De Pauw houden zich vooralsnog koest in het eerste kwartier.

 • 21:39

  Eerste scheepstoeter

  Twee koppels kiezen meteen de aanval in de lange koppelkoers: Kneisky/Thomas en Hester/Mørkøv gaan ervandoor, maar hun poging wordt al gauw teniet gedaan door toedoen van klassementsleiders De Ketele en De Pauw. Er wordt slag om slinger versneld door de renners.

  Zo probeert Morgan Kneisky het een minuut later opnieuw met Dion Beukeboom in zijn wiel. Ook het duo Mørkøv/Hester is weer mee. De drie koppels rijden binnen vijf minuten naar de staart van het peloton en grijpen een ronde voorsprong: daar klinkt de scheepstoeter! Drie koppels staan dan aan de leiding.

 • 21:31

  Als VIP naar de Wooning Zesdaagse van Rotterdam

 • 21:22

  Uitslag GPN/Provato Sprint 200m

  Matthijs Büchli heeft de GPN/Provato Sprint over 200 meter gewonnen en hij deed dit in een baanrecord! Hij snelde naar een tijd van 10,078 seconden (71,443 km/u) en reed daarmee het vorige record - dat ook op zijn naam stond, 10,211 seconden - uit de boeken. Harrie Lavreysen eindigde op de tweede plaats met 10,297 seconden, Jeffrey Hoogland was derde (10,352 seconden). 

  Uitslag en stand

 • 21:19

  Baanrecord voor Matthijs Büchli

  Matthijs Büchli heeft zijn eigen baanrecord in de Ahoy Arena iets verder aangescherpt. De Nederlander van BEAT Cycling snelde in de sprint over 200 meter naar een tijd van 10,078 seconden! Op dat moment moeten Van den Berg, Ligtlee, Lavreysen en Hoogland hun ronde nog rijden... 

 • 21:15

  Beukenboom - Van Schip zijn erop uit een ronde te pakken

  De heren zeggen nog veel te kunnen leren van hun gelouterde collega's, maar zijn in Rotterdam om telkens stappen te maken en zullen zich mengen in de strijd.

   

 • 21:07

  Uitslag Houcon Derny Cup

  Kenny De Ketele heeft de hoofdprijs gepakt in de Houcon Derny Cup! 

  Oud-schaatser Gianni Romme mocht het startschot lossen voor de Houcon Derny Cup over 40 ronden. Jesper Asselman is de eerste renner met een serieuze versnelling, maar Yoeri Havik en zijn gangmaker laten de renner van Team Roompot niet te ver vooruitrijden.

  Op dertien ronden voor het einde versnellen Kenny De Ketele en zijn gangmaker Eric Schoefs. Ze trekken alle registers open - wat Havik en Staniszewski daarachter ook proberen, ze verliezen ronde na ronde flink terrein.

  Tegen De Ketele en Schoefs was geen kruit opgewassen vanavond!

  Uitslag en stand

 • 20:54

  Uitslag GPN/Provato Keirin

  Sam Ligtlee heeft na een knappe uitval de Keirin gewonnen. BEAT-renners Roy van den Berg en Matthijs Büchli kwamen in de slotfase nog sterk opzetten, maar de renner van Provato Techniek B.V. hield stand.

  Uitslag en stand

 • 20:47

  Huldiging kampioenen

  De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) houdt vandaag tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam de jaarlijkse Dag van de Wielersport. Een mooi moment om terug te blikken op de successen in 2017 met de Nederlandse fietskampioenen. 

  Onder anderen Chantal Blaak werd in het zonnetje gezet, de huidige wereldkampioene op de weg! 

 • 20:35

  Uitslag Flanderijn Koppelafvalling

  Dylan van Baarle en Niki Terpstra heroverden in de koppelafvalling de tweede plaats in het algemeen klassement, die ze tijdens het vorige onderdeel moesten afstaan aan Yoeri Havik en Wim Stroetinga. Het Nederlandse duo redde het tot de eindstrijd waarin zij het opnamen tegen Pim Ligthart en Jesper Asselman. Havik en Stroetinga vielen al vroeg af en eindigden buiten de punten. 

  Ligthart gooit het tempo flink omhoog in de laatste drie ronden, maar Terpstra volgt makkelijk. Van Baarle en Asselman mogen uitmaken wie de winst pakt. Het duo stormt met gelijke snelheid de laatste bocht in, maar Van Baarle weet Asselman nipt van zich af te houden. Dankzij de volle winst en de 20 bijbehorende punten, klimmen Van Baarle en Terpstra weer naar de tweede plek.

  Uitslag en stand

 • 20:31

  Instagram

  Volg de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam ook op Instagram, voor fantastische foto's van onder anderen de Nederlandse baantopper Theo Bos!

   

  Theo Bos | Life at Wooning Zesdaagse van Rotterdam 2018 |

 • 20:21

  Uitslag Rotterdam Women Track Cup - puntenkoers

  Anita Stenberg heeft zojuist de puntenkoers voor dames gewonnen. De Noorse renster pakte 30 punten, ruim meer dan de Britse Ellie Russell en Jarmila Machacová uit Tsjechië. 

  Uitslag en stand

 • 20:14

  Koersuitleg - Koppelafvalkoers

  De koppelafvalkoers werkt hetzelfde als de koppelkoers. Alleen valt bij elke tussensprint het laatste team af. Dit herhaalt zich tot er nog twee ploegen over blijven, die onderling uitmaken wie de overwinning grijpt. Het gaat bij het bepalen van wie afvalt om het achterwiel van de laatste renner.

  Wie is dadelijk de sterkste in de Flanderijn Koppelafvalling? 

 • 20:07

  De IKEA-doos onder de wielerbanen

  De Ahoy Arena onderging voor de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam zoals ieder jaar een flinke transformatie. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk ging:

  Facebook
 • 19:47

  Uitslag Wooning Koppelkoers met sprints

  Raymond Kreder en Ramon Sinkeldam hebben de Wooning Koppelkoers met sprints gewonnen! Het duo pakte een bonusronde en verzamelde de meeste punten in de tussensprints.

  De koppelkoers begint meteen goed. De kruitdampen van het startschot zijn amper opgelost, als Raymond Kreder en Ramon Sinkeldam aanvallen. Als twee bliksemflitsen raast het duo de Ahoy Arena door en pakken meteen een bonusronde: een geweldig begin voor beide mannen!

  Jesper Asselman en Pim Ligthart winnen vervolgens de eerste tussensprint van in totaal twaalf sprints. Na één-derde koers pakken ook Staniszewski en Pszczolarski een ronde, wederom klinkt de scheepstoeter en hebben we twee leiders in dit spectaculaire onderdeel.

  Na twee-derde koers roeren onder andere de koppels De Ketele/De Pauw en Terpstra/Van Baarle zich vooraan, maar hun voorsprong wordt snel teniet gedaan. Ook het duo Hester/Mørkøv krijgt geen ruimte.

  Met nog 33 ronden te gaan, versnelt Yoeri Havik en slingert zijn ploeggenoot Wim Stroetinga in de baan. Het gele koppel van Vlasman Cycling heeft een prachtig tempo te pakken en krijgt binnen enkele ronden de staart van het peloton in het vizier. Vooraan demarreren klassementsleiders De Ketele/De Pauw, waardoor de koers ontploft.

  Terwijl De Ketele en De Pauw weer worden ingerekend, vindt Stroetinga de aansluiting met het peloton: een bonusronde! Daarmee scharen Stroetinga en Havik zich bij hun landgenoten Kreder en Sinkeldam en de Polen Staniszewski en Pszczolarski.

  Niki Terpstra legt zich in de laatste zeventien ronden opnieuw plat op zijn fiets en probeert het verschil te maken. De Ketele en De Pauw zien het gevaar en sluiten aan. Kreder en Sinkeldam maken in de ontknoping echter geen fouten meer en pakken de zege.

  Uitslag en stand

 • 19:31

  Als VIP naar de Wooning Zesdaagse van Rotterdam

 • 19:16

  Grasmann ziek

  Christian Grasmann ontbreekt vanavond, de Duitser is ziek. Daarom moet zijn ploegmakker Roger Kluge het werk vanavond in zijn eentje opknappen. Hij rijdt alleen de individuele onderdelen en slaat bijvoorbeeld de koppelkoers over, die momenteel wordt gereden. 

  Kluge en Grasmann zijn de winnaars van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam 2017. 

 • 19:08

  Koersuitleg - Koppelkoers

  Tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam worden elke dag wedstrijden gereden waarmee ronden (voorsprong) en punten te verdienen zijn. Het team met de meeste ronden voorsprong of bij gelijke aantal ronden de meeste punten, wint. In deze video wordt het onderdeel de koppelkoers uitgelegd.

 • 18:55

  Terpstra gelooft er wel in

  Dit zei Niki Terpstra, momenteel tweede met Dylan van Baarle, vandaag over het leidende koppel De Ketele/De Pauw: "Zij zijn de specialisten... Wij moeten er een beetje inkomen. Ze weten ook dat we er wel aankomen in de laatste dagen, dus ze kunnen maar beter een voorsprong hebben."

   

 • 18:50

  Uitslag Hart van Holland Talents Cup, ploegkoers

  Bryan Boussaer en Jules Hesters hebben de leiding in de Hart van Holland Talents Cup met succes verdedigd in de ploegkoers. Het Belgische koppel - titelverdedigers in Rotterdam - liet niemand wegrijden en wonnen zelf de drie sprints. 

  Het tempo lag al meteen hoog in de ploegkoers over 35 minuten. De koppels Ruijmgaard/Van der Veekens en De Groote/Van Beethoven roerden zich het eerst vooraan, maar de nummers één en twee in het algemeen klassement lieten hen niet gaan. Ottevanger/Heinderson was het volgende duo dat de aanval waagde. Met het neus op het voorwiel probeerden ze uit te lopen, maar wat al vaker is gebleken deze Wooning Zesdaagse van Rotterdam: een bonusronde krijg je niet cadeau.

  Bryan Boussaer en Jules Hesters wonnen de eerste tussensprint en liepen daardoor weer drie puntjes uit op de nummers twee Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak. Een volgende aanval van Schmiedel/Augenstein en Ruijmgaard/Van der Veekens werd eveneens in de kiem gesmoord. Zijlaard en Hoppezak probeerden de tweede tussensprint te winnen met een late verrassingsaanval, maar het Nederlands moest opnieuw het hoofd buigen voor Boussaer en Hesters, die daardoor weer enkele punten uitliepen. 

  Uitslag en stand

 • 18:00

  Highlights Day 2 Wooning Zesdaagse Rotterdam 2018

  Sfeerimpressie van tweede wedstrijdavond van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam, met een sterke Kenny De Ketele en Moreno De Pauw die nog steeds aan de leiding gaan.

 • 17:53

  Update valpartij

  Bianca Lust kwam gisteren ten val tijdens het onderdeel scratch voor dames. Een update:

 • 17:49

  Social media

  Volg ook onze social media voor de laatste nieuwtjes, foto's en video's:

  Facebook: facebook.com/zesdaagse
  Instagram: @zesdaagserotterdam
  Twitter: @zesdaagse
  YouTube: youtube.com/zesdaagse 

 • 17:48

  Welkom

  Welkom op het liveblog van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam! De wedstrijden zijn hier live te volgen. ​Om 18:15 start het programma van de Zesdaagse met de Hart van Holland Talents Cup. 

  Momenteel zijn de renners zich aan het warmrijden in de Ahoy Arena. 

 • Vrijdag 5 Januari 2018
 • 00:05

  Uitslag Puntenkoers voor teams

  Dion Beukeboom en Jan-Willem van Schip wonnen het laatste onderdeel van de tweede avond van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam, de puntenkoers voor teams. Het duo pakte de meeste punten - 20 stuks - en hielden daarmee de koppels Hester/Mørkøv en Staniszweski/Pszczolarski achter zich. 

  Uitslag en stand

 • 23:42

  Uitslag GPN/Provato Keirin

  Roy van den Berg heeft in de slotfase van de tweede avond van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam het onderdeel Keirin gewonnen. Hij verwees daarin Sam Ligtlee en Jeffrey Hoogland naar de overige ereplaatsen. 

  Uitslag en stand

 • 23:34

  Uitslag Houcon Derny Cup

  Pim Ligthart heeft in de Houcon Derny Cup een mooie overwinning behaald. De renner van Team Roompot pakte al snel de kop en zette een mooie koers op touw. Stuk voor stuk gaf hij zijn concurrenten een ronde aan de broek.

  Melvin van Zijl bleef het langst uit handen van de oranje sneltrein en zijn dernyrijder, maar ook hij werd uiteindelijk ingerekend. Met een flinke grijns op zijn gezicht, passeert Ligthart Van Zijl in de laatste drie ronden. 

  Uitslag en stand

 • 23:30

  Als VIP naar de Wooning Zesdaagse van Rotterdam

 • 23:15

  Uitslag Astrimex Quick Women Sprint Cup

  In de finale van de sprintfinale voor de dames neemt Shanne Braspennincx het op tegen Laurine van Riessen. Braspennincx houdt een strak tempo aan in de aanlooprondes, tot Van Riessen in de voorlaatste ronde de koppositie grijpt via een manoeuvre onderlangs. Ze versnelt in de laatste ronde hard door uit het zadel te komen en dat heeft effect: ze pakt de overwinning.

  Elis Ligtlee versloeg Kyra Lamberink in de strijd om de 3/4e plaats. 

  Uitslag en stand

 • 23:12

  Uitslag Houcon Derny Cup

  De Houcon Derny Cup is het volgende onderdeel in deze Rotterdamse zesdaagse. Nick Stöpler voert lange tijd de koers aan met wereldkampioen Benjamin Thomas in zijn wiel. Ook Moreno De Pauw, Wim Stroetinga, Sebastian Mora, Wojciech Pszczolarski en Jan-Willem van Schip zijn in de baan. 

  Thomas versnelt tien ronden voor het einde en ook De Pauw schuift op in de rangorde. De kilometerteller achter de gemotoriseerde tweewielers slaat net als gisteren uit to zo'n 70 km/u. In de laatste zeven ronden komt Wim Stroetinga hard opzetten en pakt brutaal de kop. Een rondenlang duel tussen de Fransman, de Nederlander en hun dernyrijders volgt - tot Thomas het hoge tempo van Stroetinga niet meer kan volgen en het wiel verliest van zijn derny. 

  'Stroet' heeft ogenschijnlijk geen moeite met de hoge snelheid, zet knap door en koerst naar een prachtige zege in de Houcon Derny Cup. 

  Uitslag en stand

 • 22:50

  Uitslag Baanronde

  Een bijzonder moment in de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Tijdens de baanronde was er namelijk niet maar één winnend koppel, maar twéé! 

  Wim Stroetinga en Yoeri Havik zetten als achtste koppel aan de start een messcherpe tussentijd neer, 10,484 seconden. Ze verbeterden de tijd van het Poolse koppel Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski, die tot dan toe de snelste waren. De winnaars van 2016 Albert Torres en Sebastian Mora kwamen vervolgens niet aan de snelste tijd, en ook Hester/Mørkøv en Terpstra/Van Baarle klokten langzamer. 

  Vervolgens was het de beurt aan Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. De klassementsrenners hadden zichtbaar zin in een snelle tijd, want De Ketele jutte het publiek al flink op met beide armen toen het Belgische koppel de hoogste snelheden opzocht. Ze waren al razendsnel in de laatste aanloopronde, waarna De Pauw als een raket werd gelanceerd voor de baanronde. 

  Toen de klok werd stilgezet, hield het publiek de adem in tot de eindtijd op het grote scherm zou verschijnen. En wat bleek... De Ketele en De Pauw zetten exact dezelfde tijd neer als Stroetinga en Havik! Twee winnaars dus - en twee paar bloemen.

  Uitslag en stand

 • 22:45

  Als VIP naar de Wooning Zesdaagse van Rotterdam

 • 22:28

  Valpartij

  Valpartij Bianca Lust. Wedstrijd tijdelijk stil gelegd. Renster is bij en ontvangt medische begeleiding.

  Wedstrijd is inmiddels hervat.

 • 22:06

  Uitslag Wooning Koppelkoers

  De lange Wooning Koppelkoers was het volgende onderdeel op het programma, waarin Kenny De Ketele en Moreno De Pauw een ronde voorsprong te verdedigen hadden op Niki Terpstra en Dylan van Baarle. Jesper Mørkøv en Marc Hester pakten in de beginfase opnieuw een bonusronde, nadat ze dat ook al deden in de koppelkoers met sprints eerder op de avond.

  Daarna kozen de klassementsleiders de aanval en ze pakten eveneens een ronde. Echter terwijl zij de aansluiting vonden achter in het peloton, werd voorin alweer gedemarreerd door de koppels Terpstra/Van Baarle, Kluge/Grasmann, Torres/Mora en Staniszewski/Pszczolarski. Daardoor kwam het aantal ploegen dat een ronde pakte op zes.

  Beukeboom/Van Schip en de Nederlands kampioenen op dit onderdeel Havik/Stroetinga kozen ook de aanval, maar kregen geen ruimte van hun concurrenten. Tot groot genoegen van het publiek zochten De Ketele en De Pauw bij het ingaan van het laatste half uur opnieuw het offensief. De Ketele boog zich krom om een nog hogere snelheid te ontwikkelen.

  Na een forse handaflossing was het de beurt aan De Pauw om de achterkant van het peloton te gaan zoeken. Het peloton hield het tempo hoog terwijl De Ketele zich weer in de baan liet zakken. Drie minuten later was de aansluiting een feit: een bonusronde! De wereldkampioenen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas wilden het Belgische voorbeeld volgen, maar hun poging strandde in schoonheid.

  Vervolgens deden de Nederlanders Jesper Asselman en Pim Ligthart wat de dragers van de regenboogtrui niet lukte: ze pakten een bonusronde en de scheepstoeter schalde weer door de Ahoy Arena. Ook het koppel Havik/Stroetinga deed dit, nadat hun eerdere poging mislukte. In no time reden ze richting de staart van het peloton en Wim Stroetinga reed het laatste gaatje dicht.

  Op dertien minuten voor het einde demarreerde Niki Terpstra opnieuw op zijn bekende, razendsnelle manier, wat op de waardering kon rekenen van het publiek. Onder luid gejuich gaf de renner van Quick-Step Floors over aan Van Baarle, maar ze kregen de bonusronde niet cadeau. Integendeel, Van Baarle schudde met zijn hoofd: nee, het was niet voor deze keer.

  Even later probeerden Terpstra en Van Baarle het opnieuw. Het publiek hield de adem in, maar opnieuw kreeg het koppel geen ruimte. Kneisky en Thomas waren even later wel succesvol en pakten in de slotfase alsnog de bonusronde, waarop ze al eerder joegen. De winst in de koppelkoers was echter een prooi voor De Ketele en De Pauw, die daarmee hun voorsprong in het algemeen klassement uitbreidden.

  Daarin leidt het Belgische duo met 70 punten. Terpstra en Van Baarle staan nu tweede op twee ronden. Havik en Stroetinga volgen op de derde plek op drie ronden. De winnaars van vorig jaar, Kluge en Grasmann, vinden we terug op de zesde plek op vier ronden van de leiding.

  Uitslag en stand

 • 21:37

  Dagelijkse column van John den Braber - Robbie en Danny

  Vandaag de tweede dagelijkse column van John den Braber.

  Facebook
 • 21:12

  Uitslag Roompot-Derny

  Eén renner reed tijdens de presentatie van Team Roompot niet in een oranje truitje: Nick van der Lijke reed als Nederlands kampioen achter de derny in het rood-wit-blauw. En Van der Lijke laat zien dat hij uit het juiste hout is gesneden op dit onderdeel: in het kielzog van Michel Vaarten snelde hij naar de overwinning.

  Dankzij een ijzersterke laatste twee ronden, kon hij zich mengen om de overwinning. In de strijd om de zege hield hij met een nipte voorsprong Pim Ligthart van zich af. 

  Uitslag en stand

 • 20:59

  Uitslag GPN/Provato Team Sprint

  De GPN/Provato Team Sprint is een prooi geworden voor Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee in een tijd van 36,984 seconden. Hun rivalen tijdens deze 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam, Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos waren een fractie langzamer: 37,109 seconden. 

  Uitslag en stand

 • 20:55

  Presentatie Team Roompot

  Momenteel vindt de officiële presentatie plaats van het ProContinentale Team Roompot! Vanmiddag was er al een presentatie voor de pers in de Ahoy Arena waarbij het nieuwe shirt werd onthuld en de kersverse aanwinsten werden voorgesteld. En vanavond volgt dus de presentatie voor het publiek van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam, een wedstrijd achter de derny. 

  Drie renners van Team Roompot hebben al kunnen warmrijden op de Rotterdamse wielerbaan, Jan-Willem van Schip (23), Jesper Asselman (27) en Pim Ligthart (29). 

 • 20:26

  Uitslag Flanderijn Koppelafvalling

  De koppels Havik/Stroetinga en Mørkøv/Hester waren de sterkste in de koppelkoers waarin zij een bonusronde veroverden, maar ze waren vervolgens de eerste afvallers in de het volgende onderdeel, de Flanderijn Koppelafvalling. Ook Asselman/Ligthart en Sinkeldam/Kreder moesten snel de strijd staken, omdat ze als laatste van het peloton over de finishlijn kwamen. 

  De koplopers in deze Wooning Zesdaagse van Rotterdam, Kenny De Ketele en Moreno De Pauw waren vervolgens de vijfde afvallers, maar ze hebben in het algemeen klassement nog altijd een ronde voorsprong op Niki Terpstra en Dylan van Baarle. 

  De wereldkampioenen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas joegen vervolgens het tempo de hoogte in toen er nog drie koppels overbleven. Daardoor kwamen Niki Terpstra en Dylan van Baarle in de problemen en vielen zij af. Kneisky/Thomas en Van Zijl/Pieters mochten uitmaken wie de Flanderijn Koppelafvalling zou winnen. Dankzij een sterke slotronde van Melvin van Zijl waarin hij wereldkampioen Thomas achter zich liet, won hij samen met zijn maatje Roy Pieters dit onderdeel. 

  Uitslag en stand

 • 20:25

  Koersuitleg - Koppelafvalkoers

  We gaan verder met de koppelafvalkoers, maar wat is dat precies? De koppelafvalkoers werkt hetzelfde als de koppelkoers. Alleen valt bij elke tussensprint het laatste team af. Dit herhaalt zich tot er nog twee ploegen over blijven, die onderling uitmaken wie de overwinning grijpt. Het gaat bij het bepalen van wie afvalt om het achterwiel van de laatste renner.

 • 20:20

  Uitslag Hart van Holland Talents Cup, scratch

  Mel van der Veekens heeft de bloemen gewonnen van de scratch in de Hart van Holland Talents Cup. De ploeggenoot van Yentl Ruijmgaard verwees Matthias van Beethoven en Moritz Augenstein naar de overige ereplaatsen. In de top van het algemeen klassement verandert er weinig: dankzij de vijfde plaats van Jules Hesters liep het leidende duo Hesters/Boussaer drie punten uit op Zijlaard/Hoppezak. Nog altijd staan vier koppels in dezelfde ronde. 

  Uitslag en stand

 • 20:19

  De Ketele en De Pauw: morele winnaars van de eerste dag?

  Leiden na dag 1 is natuurlijk altijd leuk maar we hebben het in het verleden al meegemaakt in Rotterdam, dat we dag 1 ook al als leiders afsluiten, maar dan uiteindelijk maar vierde of vijfde worden op het einde. Er kan nog heel veel gebeuren en dat weten we maar al te goed. Het is vijf dagen nog volle focus en volle concentratie want het is zeker nog niet gedaan.

 • 20:15

  Beukeboom: de nieuwe Bradley Wiggins?

  Nu rijdt Dion Beukeboom nog relatief anoniem rond, samen met zijn partner Jan-Willem van Schip. Als hij volgend jaar opnieuw mee zou doen, zou dat heel anders kunnen zijn. In augustus doet de renner een poging het werelduurrecord te verbreken.

  Facebook
 • 20:10

  Uitslag GPN/Provato Keirin

  Matthijs Büchli boekte een fraaie zege in de Keirin. De Nederlander begon de slotronde vanuit de derde positie, maar greep op precies het juiste moment de koppositie door een fraaie inhaalmanoeuvre buitenom. Harrie Lavreysen eindigde op de tweede plaats, Roy van den Berg was derde. 

  Uitslag en stand

 • 20:02

  Büchli wil zich weer verbazen op de baan

  "Het is altijd even wennen voor ons. Op eens die 200 meter baan en die snelheden. Het is toch 50 meter korter dan waar we normaal op fietsen... Denk dat ik wel in vorm ben." Over het baanrecord: "... die willen we allemaal toch wel pakken."

 • 19:55

  Uitslag Astrimex Quick Women-Sprint 200m

  Gisteren ging het al hard bij de watervlugge dames met het baanrecord van Shanne Braspennincx, maar een dag later kon het nóg sneller. Eerst verbeterde Laurine van Riessen de tijd van Braspennincx naar 11,633 seconden, maar die liet zich niet zomaar uit de boeken rijden en verscherpte het baanrecord naar 11,570 seconden - goed voor een gemiddelde snelheid van 62,230 km/u! Daarmee won zij de sprint over 200 meter, voor Van Riessen, Ligtlee en Lamberink. 

  Uitslag en stand

 • 19:49

  Uitslag Wooning Koppelkoers met sprints

  Vanaf het startsein van Michael Zijlaard en Peter Schep was het al meteen aanvallen geblazen door onder anderen Dion Beukeboom en Jan-Willem van Schip en het Poolse koppel Staniszewski/Pszczolarski. Ze pakten de eerste punten, maar een bonusronde zat er nog niet in voor deze mannen. De leiders De Ketele en De Pauw toonden zich eveneens bedrijvig in de beginfase van de koppelkoers, waarin de snelheid gauw boven de 55 km/u kroop. Gisteren pakten Niki Terpstra en Dylan van Baarle een bonusronde in dit onderdeel, dus het is oppassen geblazen. 

  Havik/Stroetinga en Hester/Mørkøv gingen daarna in de aanval, op weg naar een bonusronde. Ze namen snel een halve ronde voorsprong, wat de twee teams vleugels gaf. Het peloton geeft de bonusronde echter niet cadeau en zette de achtervolging in. De inspanningen van beide duo's werden beloond, want enkele ronden later sloten ze achteraan aan in het peloton en was de bonusronde een feit. 

  Het volgende koppel dat de aanval koos, waren de titelverdedigers Roger Kluge en Christian Grasmann, maar ze hadden nog maar weinig ronden voor de boeg. Te weinig voor een bonusronde, zo bleek later. De duo's Hester/Mørkøv en Havik/Stroetinga kunnen tevreden terugkijken op deze eerste koppelkoers van de avond, want ze kwamen weer iets dichter in de buurt van De Ketele en De Pauw - de leiders in deze Wooning Zesdaagse van Rotterdam! 

  Uitslag en stand

 • 19:45

  'Ik wil hier vooral plezier hebben'

  Sinds haar verrassende olympische titel op de keirin in 2016 ging het een tijdje bergafwaarts met Elis Ligtlee. Tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam wil de renster vooral weer genieten op de fiets. Lees hieronder haar verhaal:

  Facebook
 • 19:30

  Koersuitleg - Koppelkoers

  Tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam worden elke dag wedstrijden gereden waarmee ronden (voorsprong) en punten te verdienen zijn. Het team met de meeste ronden voorsprong of bij gelijke aantal ronden de meeste punten, wint. In deze video wordt het onderdeel de koppelkoers uitgelegd.

 • 19:25

  Highlights Day 1 Wooning Zesdaagse Rotterdam 2018

  Sfeerimpressie van eerste wedstrijdavond van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam, met een sterke Kenny De Ketele en Moreno De Pauw die de eerste dubbele tik uitdeelden.

 • 19:17

  Presentatie Elite Zesdaagse

  De Wooning Zesdaagse van Rotterdam gaat verder met de elite, het mannenpeloton dat strijdt om de titel van Roger Kluge en Christian Grasmann. Kenny De Ketele en Moreno De Pauw is gebrand op succes in de Maasstad en greep de eerste dag meteen aan om de koers naar hun hand te zetten. Ze sloegen hun slag in de lange koppelkoers, waarin zij maar liefst twee bonusronden pakten.

  Grrr, wie gromt vanavond het hardst?!

 • 18:52

  Uitslag Hart van Holland Talents Cup, baanronde 200m

  Boussaer en Hesters pakten vervolgens ook de baanronde over 200 meter. Met een flinke handaflossing voor de klok begon te lopen, snelde het duo naar een tijd van 10,859 seconden - goed voor een gemiddelde snelheid van 66,304 km/u. Daarmee verwezen ze Zijlaard en Hoppezak terug naar de tweede plek. De Nederlanders kwamen tot 10,922 seconden en waren daarmee een fractie langzamer.

  In het algemeen klassement hebben de twee Belgen nu 56 punten, twintig meer dan hun Nederlandse rivalen.

  Uitslag en stand

 • 18:46

  Uitslag Hart van Holland Talents Cup, ploegkoers

  Bryan Boussaer en Jules Hesters hebben op de tweede dag van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam hun ambities meteen kracht bijgezet. De titelverdedigers in de Hart van Holland Talents Cup wonnen het eerste onderdeel, de ploegkoers. Ze verdienden daarmee twintig punten en liepen daarmee weer wat uit op hun naaste belagers, de Nederlanders Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak. 

  Het Belgische koppel heeft de koppositie, die het op de eerste dag veroverde, met succes verdedigd - ze hebben nu 40 punten. Op de tweede plaats staan Zijlaard en Hoppezak met 30. Ook onze landgenoten Yentl Ruijmgaard en Mel van der Veekens staan nog in dezelfde ronde als het leidende duo. 

  Uitslag en stand

 • 17:55

  Maak kennis met: Maikel Zijlaard

  Maikel Zijlaard is pas 18 jaar, maar wil deze dagen schitteren op de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Hij doet namelijk mee aan de Hart van Holland Talents Cup: een onderdeel dat elke dag wordt verreden met renners onder de 23 jaar. Maak kennis met de jonge telg van de bekende wielerfamilie:

  Facebook
 • 17:47

  Social media

  Volg ook onze social media voor de laatste nieuwtjes, foto's en video's:

  Facebook: facebook.com/zesdaagse
  Instagram: @zesdaagserotterdam
  Twitter: @zesdaagse
  YouTube: youtube.com/zesdaagse 

 • 17:31

  Welkom

  Welkom op het liveblog van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam! De wedstrijden zijn hier live te volgen.

  ​Om 18:15 start het programma van de Zesdaagse met de Hart van Holland Talents Cup. 

 • Donderdag 4 Januari 2018
 • 23:21

  Uitslag Puntenkoers voor teams

  Jesper Asselman en Pim Ligthart mochten laat op de avond juichen in het slotonderdeel van de eerste dag, de puntenkoers voor teams. Klassementsleiders Kenny De Ketele en Moreno De Pauw eindigden op de tweede plaats, de derde plek was voor de Polen Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski. 

  De Ketele en De Pauw sluiten de eerste dag af boven aan het algemeen klassement. Niki Terpstra en Dylan van Baarle volgen op een ronde op de tweede plaats. Het Spaanse koppel Albert Torres en Christian Mora staat derde. 

  Uitslag en stand

 • 22:57

  Uitslag GPN/Provato Team Sprint

  De drie sprinters van Beat Cycling Club hebben het laatste sprintonderdeel gewonnen van de eerste koersdag in de Ahoy Arena te Rotterdam. Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos waren sneller dan het trio van Team Nederland, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee. 

  Van den Berg, Büchli en Bos reden een tijd van 37,547 seconden, goed voor een gemiddelde snelheid van 57,528 km/u. Team Nederland deed er iets langer over, 37,766 seconden. 

  In het algemeen klassement van de GPN/Provato gaat Matthijs Büchli aan de leiding samen met zijn ploeggenoot Theo Bos. Beide rappe landgenoten hebben 13 punten verdiend voor hun optreden vanavond. Roy van den Berg staat op de derde plek met 12. Voor de sprinters zit de eerste dag van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam erop - morgen zien we ze ongetwijfeld weer terug! 

  Uitslag en stand

 • 22:49

  Uitslag Astrimex Quick Women-Finale Sprint

  Laurine van Riessen heeft de finale gewonnen van de Sprint Cup voor de dames. Ze klopte Kyra Lamberink in de eindstrijd, die opnieuw begon met een surplace. Elis Ligtlee en Shanne Braspennincx eindigden op de eerste dag van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam als derde en vierde. 

  Uitslag en stand

 • 22:45

  'NOC | NSF Talent of the Year' Harrie Lavreysen maakt debuut in Ahoy

  Harrie Lavreysen heeft zijn vizier gericht op het baanrecord deze week en hoopt mooie wedstrijden te laten zien.

 • 22:38

  Uitslag Houcon Derny Cup

  Opnieuw ronkende motoren en hoge snelheden tijdens de Houcon Derny Cup! Achter de derny geeft de kilometerteller al gauw zo'n 70 km/u aan, maar de renner weten uitstekend hiermee om te gaan. Yoeri Havik toont zich uiteindelijk de beste in het klassieke baanonderdeel, een feestje dus bij het duo van Vlasman Cycling! Kenny De Ketele eindigde op de tweede plaats, Marc Hester was derde.

  In het algemeen klassement staan Yoeri Havik en zijn compaan Wim Stroetinga op de vijfde plaats, op drie ronden van leiders De Ketele en Moreno De Pauw. 

  Uitslag en stand

 • 22:23

  Uitslag GPN/Provato Sprint Finale

  Roy van den Berg is de snelste in de finale van de GPN/Provato Sprint! De rappe man van Beat Cycling Club klopte Harrie Lavreysen op de lijn en mocht na afloop de bloemen in ontvangst nemen. Gefeliciteerd! 

  We zien de ijzersterke sprinters vanavond nog één keer aan de start verschijnen tijdens de teamsprint. Dat betekent Team Nederland tegen Beat Cycling Club! 

  Uitslag en stand

 • 22:16

  Surplace

  Een onvervalste surplace in de heats van de Astrimex Quick Women-Sprint Cup! Shanne Braspennincx (in het blauw) posteerde haar fiets behendig vlak bij de finishlijn, maar Kyra Lamberink maakte handig gebruik van de situatie, versnelde buiten Braspennincx' zichtveld en won de heat. 

 • 22:00

  Uitslag Wooning Koppelkoers

  Moreno De Pauw en Kenny De Ketele hebben in de Wooning Koppelkoers een indrukwekkende overwinning gepakt. Het Belgische koppel in de blauw-witte truitjes pakte tot twee keer toe een bonusronde en deelde daarmee een flinke tik uit aan de concurrentie. 

  De uitslag had ook zijn weerslag op het algemeen klassement. Daarin namen De Pauw en De Ketele de leiding over van Niki Terpstra en Dylan van Baarle, die zakten naar de tweede plaats met een ronde achterstand. Het koppel Torres/Mora volgt op twee ronden op de derde plek. 

  Uitslag en stand

 • 21:53

  Regen van bonusrondes

  Ook de koppels Niki Terpstra/Dylan van Baarle en Albert Torres/Sebastian Mora hebben vlak na elkaar een ronde gepakt. Maar daar bleef het niet bij in de Wooning Koppelkoers. Want nadat Kenny De Ketele en Moreno De Pauw in het begin van dit onderdeel pakten, deden zij dit in het tweede deel van de koppelkoers opnieuw. Volop strijd dus op de openingsdag van de 36e Zesdaagse van Rotterdam! 

 • 21:21

  Ronde voor De Ketele en De Pauw

  Het koppel Kenny De Ketele en Moreno De Pauw heeft een bonusronde gepakt in de Wooning Koppelkoers! De Belgen zijn uitstekende kampioenschapsrenners, maar ook gelouterde zesdaagsecoryfeeën: een koppel om in de gaten te houden! 

 • 21:07

  'Het kan dit jaar echt alle kanten op'

  Christian Grasmann en Roger Kluge verrasten vorig jaar wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep, hun collega-renners en, eerlijk is eerlijk, ook zichzelf. De twee Duitsers domineerden de Wooning Zesdaagse van Rotterdam, hoewel ze pas net een koppel vormden. Vanaf vandaag verdedigt het Duitse duo de titel. En dat wordt een stuk lastiger:

  Facebook
 • 20:59

  Uitslag Houcon Derny Cup

  Voor Niki Terpstra is de Zesdaagse van Rotterdam niet zomaar een koers in zijn agenda. De Nederlander was in 2013, 2014 en 2015 drie jaar op rij de sterkste en in de Derny Cup liet hij zien dat hij opnieuw grote ambities heeft. Hij was de snelste achter de derny en liet Jesper Asselman en Albert Torres achter zich. 

  De hartslag van de renners liep tijdens de koers achter de gemotoriseerde tweewielers flink op - net als de snelheid, die de 70 km/u aantikte. 

  In het algemeen klassement staan Terpstra en zijn maatje Dylan van Baarle op de eerste plaats met 25 punten. Roger Kluge en Christian Grasmann hebben evenveel punten, maar staan al op een ronde achterstand van het Nederlandse duo. 

  Uitslag en stand

 • 20:35

  Baanrecord voor Shanne Braspennincx

  Shanne Braspennincx heeft uitgehaald in haar eerste koers tijdens de Zesdaagse van Rotterdam 2018. Ze zette met 11,695 seconden de snelste tijd neer, een baanrecord. Ze kwam maar liefst tot een gemiddelde snelheid van 61,565 km/u! Elis Ligtlee eindigde op de tweede plek, voor Laurine van Riessen en Kyra Lamberink.

  Uitslag en stand

 • 20:27

  Uitslag Flanderijn Koppelafvalling

  Roger Kluge en Christian Grasmann hebben de Flanderijn Koppelafvalling gewonnen. Het duo verwees de Nederlanders Andre Looij en Nick Stöpler en het Poolse koppel Daniel Staniszewski/Wojcieck Pszczolarski naar de overige ereplaatsen. In het algemeen klassement stijgen Kluge en Grasmann naar de tweede plaats achter Niki Terpstra en Dylan van Baarle, die aan de leiding staan met een ronde voorsprong. Staniszewski en Pszczolarski zijn derde. 

  Uitslag en stand

  Nu is het de beurt aan de dames in de Astrimex-Quick Women Sprint Cup...! 

 • 20:16

  Uitslag GPN/Provato Keirin

  Theo Bos was de snelste in de Keirin van de GPN/Provato-Sprint Cup. De wereldkampioen Keirin van 2006 verwees zijn ploegmakker Matthijs Büchli naar de tweede plaats. Harrie Lavreysen, die zich in december kroonde tot Nederlands kampioen op de tijdrit, eindigde derde.

  Uitslag en stand

  Het programma gaat verder met de Flanderijn Koppelafvalling.

 • 20:12

  Uitslag Hart van Holland Talents Cup, afvalkoers

  Maikel Zijlaard heeft de afvalkoers gewonnen in de Hart van Holland Talents Cup. Daardoor klimt het jonge talent met Vincent Hoppezak naar de tweede plaats in het algemeen klassement. 

  Uitslag en stand

  Daarna is het de beurt aan de sprinters, die zijn onderverdeeld in Team Nederland en Team BEAT. 

 • 20:01

  Interview Roger Kluge, winnaar 2017

  "Ik hoop op hetzelfde als vorig jaar, maar ik ben er een beetje onzeker over. Ik ben fit, maar niet optimaal misschien."

 • 19:53

  Uitslag Wooning Koppelkoers

  Niki Terpstra en Dylan van Baarle zijn de eerste leiders van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Het duo pakte een ronde voorsprong in de koppelkoers. Yoeri Havik en Wim Stroetinga gingen eveneens op jacht naar een bonusronde, maar tevergeefs. Ze staan op de tweede plek, Kenny De Ketele en Moreno De Pauw zijn derde.

  Uitslag en stand

  We gaan verder met de Hart van Holland Talents Cup, een afvalkoers.

 • 19:42

  Ronde voor Terpstra en Van Baarle

  Niki Terpstra en Dylan van Baarle pakken een ronde voorsprong in de koppelkoers en staan nu alleen aan kop! Nog 22 ronden... 

 • 19:35

  Zes keuzes van Yoeri Havik

  Yoeri Havik veroverde in de laatste dagen van 2017 tijdens het NK Baan nog even nationale titels op de onderdelen puntenkoers en koppelkoers (met Wim Stroetinga). Hij staat dus met veel vertrouwen aan de start in Rotterdam. Wij legden de 26-jarige renner uit Zaandam zes keuzes voor. Lees zijn antwoorden hier:

  Facebook
 • 19:21

  Koppelkoers van start

  Wim van Dijk van hoofdsponsor Wooning heeft zojuist het startsein gegeven voor de eerste koppelkoers. En de vaart zit er meteen goed in bij de renners! 

  Wim Stroetinga en Yoeri Havik grepen eind december de titel tijdens de Nederlandse kampioenschappen op dit onderdeel. Ze klopten toen Dion Beukeboom/Jan-Willem van Schip en Raymond Kreder/Ramon Sinkeldam - net als Stroetinga en Havik zijn ook deze vier landgenoten onderdeel van het peloton vanavond. 

 • 19:04

  Presentatie Elite Zesdaagse

  Momenteel worden de koppels gepresenteerd die meedoen aan de Wooning Zesdaagse van Rotterdam, gevolgd door de Koppelkoers om 19:15.

  De koppelkoers is het koningsnummer van de Zesdaagse. Tijdens dit onderdeel zijn beide renners van het team in de baan, maar is er slechts één in koers. Ze lossen elkaar met een ferme handslinger ongeveer om de twee ronden af, zodat één van hen weer op adem kan komen. Het resultaat: een supersnelle koers met louter 'frisse’ coureurs in actie. Het doel van de wedstrijd is rondes voorsprong nemen op de concurrentie en/of punten scoren.

 • 19:00

  Uitslag Hart van Holland Talents Cup

  De Belgen Bryan Boussaer en Jules Hesters zijn de eerste winnaars van de Hart van Holland-Talents Cup. Het koppel staat tevens aan de leiding van het algemeen klassement. In totaal staan vier koppels nog in dezelfde ronde, waaronder de Nederlandse duo's Yentl Ruijmgaard/Mel van der Veekens en Maikel Zijlaard/Vincent Hoppezak. 

  Uitslag en stand

 • 18:50

  Wedstrijdleiding blikt vooruit op 36e editie

  Peter Schep en Michael Zijlaard blikken aan de start van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam vooruit op de wedstrijden. "Iedereen is fit en we hebben er zin in." Ze verwachten een kleiner verschil tussen de koppels bij de elite.

 • 18:32

  Social media

  Volg ook onze social media voor de laatste nieuwtjes, foto's en video's:

  Facebook: facebook.com/zesdaagse
  Instagram: @zesdaagserotterdam
  Twitter: @zesdaagse
  YouTube: youtube.com/zesdaagse 

 • 18:20

  Tweets

  Een aantal Nederlandse renners heeft zich op social media al laten horen over hun deelname aan de Zesdaagse van Rotterdam en wat zijn ze ambitieus! Zo twitterde Pim Ligthart een foto van zijn trofee die hij tien jaar geleden won in Rotterdam. "Tien jaar geleden, het wordt tijd dat de tweede regel gaat veranderen." De 29-jarige renner van Roompot-Nederlandse Loterij vormt een koppel met zijn land- en ploeggenoot Jesper Asselman.

   

 • 17:37

  Welkom

  Welkom op het liveblog van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam! De wedstrijden zijn hier live te volgen.

  Het Nederlandse wielerseizoen wordt traditiegetrouw in gang geschoten met de Rotterdamse zesdaagse. Op het hout van de Ahoy Arena zijn de Duitsers Roger Kluge en Christian Grasmann de titelverdedigers. Ze kunnen ongetwijfeld rekenen op felle concurrentie van het Spaanse koppel Albert Torres en Sebastian Mora, die in 2016 de sterkste waren. En wat te denken van het nieuwgeboren sterrenteam Niki Terpstra en Dylan van Baarle? Kortom, het rennersveld van de koers is erg imposant. 

  Om 18:10 start het programma van de Zesdaagse met de Hart van Holland Talents Cup

Oudere berichten
TICKETS
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER