6 - 11 DECEMBER 2022

Nieuwsitems

Aftellen naar Wooning Zesdaagse 2021 begonnen

Aftellen naar Wooning Zesdaagse 2021 begonnen

29 Juni 2021

Na een afwezigheid van bijna twee jaar is de wielerpiste weer terug in Rotterdam Ahoy! Van 7 t/m 12 december 2021 strijden de beste baanrenners en wegtoppers weer om het geel en de eindoverwinning in de Wooning Zesdaagse. Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix-winnaar Niki Terpstra is een van de deelnemers in een uitgebalanceerd veld dat de komende maanden vorm krijgt. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Het had zo mooi moeten worden; twee edities van de Wooning Zesdaagse in 2020, maar de coronapandemie gooide roet in het eten voor die tweede editie in november. Nu de lichten voor het organiseren van evenementen weer op groen staan zijn wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep dan ook druk bezig om het deelnemersveld voor de editie die voor het eerst in december zal plaatsvinden, in te vullen. "Momenteel voeren we gesprekken met de renners die wij willen contracteren”, vertelt Zijlaard. "Daarnaast hebben we in de periode dat we als evenement stil lagen, Zesdaagse TV opgezet. Een maandelijks programma dat op RTV Rijnmond te zien is en online via de kanalen van de Wooning Zesdaagse. Veel nationale toppers zijn al langs geweest en we gaan de komende maanden ook via dat kanaal de deelnemers aan de Wooning Zesdaagse bekendmaken.”

Regiorenners als eerste twee koppels vastgelegd
Viervoudig-winnaar Niki Terpstra staat van 7 tot en met 12 december aan de start in de Wooning Zesdaagse en de wedstrijddirectie is momenteel druk op zoek naar een sterke koppelgenoot. Naast de komst van ervaren toppers is Zijlaard er vooral trots op dat bij de eerste twee gecontracteerde teams Maikel Zijlaard - Roy Pieters en Philip Heijnen - Vincent Hoppezak twee talenten uit eigen regio zitten. "We investeren met de Talents Cup al jaren in jonge beloften, die de stap kunnen maken naar de Wooning Zesdaagse. Maikel is daar een voorbeeld van en het is goed om te zien dat hij steeds meer voor een goed klassement kan rijden. Vincent is nu ook rijp voor de overstap en daarom geven wij hem, samen met Philip die kampioen van Nederland achter de dernies is, ook de kans om te debuteren. Het is mooi om te zien dat ons evenement jonge coureurs inspireert.

Tickets nu verkrijgbaar
Met aan de start zowel van de weg bekende coureurs als pistiers pur sang, die tegen elkaar uitkomen in koppelkoersen, derny-wedstrijden, tijdritten en op de sprint, is de Wooning Zesdaagse de Nederlandse etalage van het baanwielrennen. Ook de Nederlandse sprintelite is van dichtbij te bewonderen in een aanvullend sprintprogramma. Talenten onder de 23 jaar strijden er om de Hart van Hollands Talents Cup. De kaartverkoop van de Wooning Zesdaagse 2021 is al gestart via Ticketmaster.nl. De kaarten van november 2020 blijven geldig voor de 39e editie in 2021.