6 - 11 DECEMBER 2022

Nieuwsitems

De gloednieuwe aflevering van Zesdaagse TV staat weer online! 

De gloednieuwe aflevering van Zesdaagse TV staat weer online! 

20 Juli 2021

In de nieuwe aflevering praat presentator Bart Nolles met gasten Jean-Paul van Poppel, Johan van der Velde en John den Braber - allen grote namen uit de wielerwereld. Ze blikken terug op de Tour de France en hun eigen carrières, maar kijken ook vooruit naar de Olympische Spelen.

 

Hoewel Tadej Pogacar de grote winnaar van de Tour te noemen is kwam hij niet naar voren bij de hoogtepunten van de drie gasten. Hij is onaantastbaar, maar heeft toch niet een grote indruk gemaakt in vergelijking met andere renners legt John den Braber uit. Wie wel een grote indruk heeft gemaakt is Wout van Aert; Hij wint drie etappes en ook nog de laatste op de Champs-Elysées. Op de vraag van Bart Nolles aan Johan of hij zichzelf herkent in van Aert antwoordt hij volmondig "ja!”. "Let maar eens op, die Wout van Aert gaat nog eens grote dingen doen”, vervolgt van der Velde in zijn antwoord.

 

Ook zien we in de aflevering dat Michael Zijlaard gaat fietsen met Wendy van Dijk, die het "fietsvirus” helemaal te pakken heeft. Ze praten samen over de meerwaarde van het wielrennen en hoe veel voldoening ze eruit halen.

 

De drie heren sluiten de aflevering af met een gesprek over de Olympische Spelen. Waar de Nederlandse (baan)renners uitvoerig worden besproken. "Onze grote troef is Bouke Mollema; en dat kan vriezen of dooien” spreekt John den Braber uit. Ook komt Tom Dumoulin aan bod - waar iedereen toch hoop op vestigt.

 

Bekijk de aflevering hier.