6 - 11 DECEMBER 2022

Nieuwsitems

Olympisch kampioen Hoogland naar Wooning Zesdaagse

Olympisch kampioen Hoogland naar Wooning Zesdaagse

07 September 2021
Olympisch kampioen teamsprint Jeffrey Hoogland start in de GPN/Provato Sprint Cup tijdens de Wooning Zesdaagse. De tegenstanders van de viervoudig wereldkampioen worden in de komende weken bekendgemaakt. Het startschot van het evenement wordt gegeven door Olympisch keirin kampioene Shanne Braspennincx. De Wooning Zesdaagse vindt plaats van 7 t/m 12 december 2021 in Rotterdam Ahoy.

De 28-jarige sprinter uit Nijverdal is de eerste aanwinst voor de GPN/Provato Sprint Cup, waaraan hij op dinsdag, woensdag en zondag deelneemt. Wedstrijdleider Michael Zijlaard is blij dat hij de tweevoudig olympisch medaillewinnaar heeft kunnen vastleggen. "Jeffrey is al jaren een vaste waarde tijdens de Wooning Zesdaagse en daarom is het extra bijzonder dat hij er na de succesvolle Olympische Spelen weer bij zal zijn. We zijn blij en trots dat Jeffrey wederom naar Rotterdam Ahoy komt.”

Hoogland schuift daarnaast met zijn partner Braspennincx deze week aan bij Zesdaagse TV, waar hij uiteraard spreekt over de succesvol verlopen Olympische Spelen in Tokio en de deelname aan de Wooning Zesdaagse. De komende weken gaat de wedstrijddirectie verder met het vastleggen van de andere topsprinters om het deelnemersveld voor de GPN/Provato Sprint Cup te completeren.

Foto: Tim van Hengel