Nieuwsitems
Yoeri Havik en Niki Terpstra

"Aanvallen is de beste verdediging"

08 December 2022

Yoeri Havik en Niki Terpstra kondigden na de eerste avond van de 39e Wooning Zesdaagse al aan dat aanvallen de beste verdediging is en hielden woord. De geletruidragers wachtten op de tweede avond niet af wat de tegenstand zou doen en mengden zich volop in het gevecht. Met een pak punten erbij beginnen de Noord-Hollanders aan de derde dag.

Aanvallen is de beste verdediging, was volgens Havik het verhaal van de tweede avond. "We vielen zelfs in de koppelafvalkoers aan en dat beviel goed, we wonnen. De rest van de avond probeerden we ook gewoon zelf initiatief te nemen en dat pakte meestal redelijk goed uit.”

Ondanks de strijd op de tweede avond, zijn de verschillen boven in het klassement nog niet heel erg groot. "Dat komt doordat iedereen elk onderdeel volle bak gaat”, licht Terpstra toe. "Je moet punten blijven pakken. Wij proberen dat te doen, maar onze concurrentie ook. Zo blijf je elkaar een beetje achtervolgen. Je kan maximaal op één onderdeel punten verliezen, maar als het twee of drie onderdelen worden, dan gaat het puntenverlies wel hard. Het is in elk onderdeel gas erop.”

Terpstra, die aan zijn laatste koers als profwegwielrenner bezig is, verwacht dat hij en Havik ook op de derde avond weer hard worden aangevallen. "Het is aan ons om gewoon weer te zorgen dat we in orde zijn en klaar voor de strijd, om te verdedigen maar ook weer om aan te vallen.”

De zesdaagse is vanavond op de helft en dan gaan we zien of Terpstra en Havik nog steeds aan de leiding staan. "Ik heb weleens met een banger hartje aan de leiding gestaan”, zegt Havik. "Ik weet zeker dat Niki niet slechter wordt en zelf heb ik goede benen. Dus we gaan er gewoon weer voor!”

TICKETS