Nieuwsitems
De Vylder en Hesters

"Die trui trekt veel aandacht van iedereen. Hopelijk kunnen we toch een beetje verstoppertje spelen.”

09 December 2022

Lindsay De Vylder en Jules Hesters zijn de nieuwe leiders in de 39e Wooning Zesdaagse. Daarom gaat het Belgische koppel op de vierde avond in de gele leiderstrui van start. "Die trui trekt veel aandacht van iedereen. Hopelijk kunnen we toch een beetje verstoppertje spelen.”

Het aantrekken van de prestigieuze gele trui voelde heel goed, vertelde Hesters na afloop van de podiumceremonie aan het einde van de derde dag die voor het Belgische koppel winst opleverde in de lange jacht. "De wedstrijd leiden is natuurlijk een heel leuk gevoel. Als je dan naar de rand van de baan kijkt met alle namen van de winnaars, dan motiveert dat wel om daartussen te willen staan.”

De 24-jarige renner weet wat het is om te winnen in Rotterdam, want hij pakte in eerdere jaren al twee keer de eindoverwinning in de Talents Cup voor renners tot 23 jaar. Die ervaring komt nu goed van pas. "Hier ligt een aparte baan die alleen voor dit evenement wordt opgebouwd. Als je daar in het verleden al op hebt gekoerst én gewonnen, dan weet je wat je kunt verwachten.”

Het koppel van Van der Valk Ridderkerk maakte het verschil in de lange jacht. De Vylder en Hersters pakten niet alleen de winst, maar haalden ook belangrijke punten binnen in de tussensprint van de gouden buzzer. "Van tevoren hadden we een plan”, vertelde De Vylder. "Ik weet natuurlijk vanuit Gent (waar hij vorige maand samen met Robbe Ghys de zesdaagse won) hoe het voelt om aan de leiding te staan.”

Volgens de 27-jarige renner noemde Niki Terpstra en Yoeri Havik, de vorige eigenaars van de gele trui, de eerste twee dagen 'outstanding’. "Maar dan weet je ook dat je vijanden maakt, om het zo te zeggen, en dat het heel lastig verdedigen is. Wij hebben er nu van kunnen profiteren, maar straks staat die taak op ons te wachten. We gaan eerst en vooral genieten van die trui.”

Terpstra en Havik zeiden eerder dat de aanval de beste verdediging is, maar dat geldt ook voor De Vylder en Hesters. "Absoluut. Als je hier defensief moet gaan koersen, dan ben je eigenlijk verloren. Het is een kwestie van zo rap mogelijk voor te staan en dan die positie proberen te behouden. We hebben dat zo gedaan en je ziet dat we uiteindelijk aan de leiding komen. Het is dan makkelijker koersen dan wanneer je achterstaat.”

De Belgen hebben nu 220 punten, twaalf meer dan Elia Viviani en Vincent Hoppezak die in dezelfde ronde tweede staan. Nog eens drie duo’s volgen op een ronde, dus de verschillen zijn nog klein. Hesters: "Iedereen is aan elkaar gewaagd. De ene keer winnen Viviani en Hoppezak en komen ze plots met twintig punten weer in het klassement. De andere keer winnen wij, dan weer Havik. Het is echt op het scherpst van de snede.”

De Vylder staat na zijn overwinning in Gent er ook in Rotterdam goed voor, maar dromen van een dubbelslag doet hij nog niet. "Daarvoor ga ik eerst nog afwachten. Het weekend brengt namelijk nog heel zware en lange ploegkoersen. Als je daar moet gaan verdedigen, dat is zó lastig. We zaten in een underdogpositie, waardoor je makkelijker kon koersen. Nu staan we aan de leiding, dus gaat het zwaarder worden. Ik kijk er wel echt naar uit.”

De nieuwe leiders trekken met de gele trui extra de aandacht. "Iedereen ziet hem rijden. Ik hoop dat we toch een beetje verstoppertje kunnen spelen”, aldus Hesters.

TICKETS