Nieuwsitems
Terpstra en Havik

"Er zijn hier in Rotterdam gekkere dingen gebeurd"

07 December 2022

Niki Terpstra en Yoeri Havik zijn heel erg goed aan de 39e Wooning Zesdaagse begonnen. Na de eerste avond staat het Nederlandse koppel met een ronde voorsprong aan de leiding in het algemeen klassement.

Terpstra en Havik trokken op de eerste avond in liefst vier van de acht onderdelen aan het langste eind. Allebei de koppelkoersen, de individuele afvalkoers en de supersprint vielen ten prooi aan het sterke Nederlandse duo. "Het is fantastisch om zo veel onderdelen te winnen op een avond en dan ook de punten te pakken natuurlijk. Super”, zei Terpstra na afloop.

De 38-jarige renner die bezig is aan zijn laatste wedstrijd als professioneel wegwielrenner, hoopt dat de gele leiderstrui het koppel vleugels geeft - al is het duo door het opvallende shirt nu wel extra herkenbaar voor de concurrentie. "De rest ziet nu ook wel wie de leiders zijn en we zullen redelijk aangevallen worden in de komende vijf dagen. Als we echter zoals nu doorgaan, gaat het de goede kant op.”

Terpstra en Havik gaan met de meeste punten en een ronde voorsprong op de tegenstand de tweede avond in. De contouren van de ploegen die aanspraak maken op het podium, tekenen zich langzaam af. "Als je simpelweg naar de stand kijkt, kun je misschien al wel zeggen wie onze belangrijkste concurrenten zullen zijn”, zegt Havik. "De nummers twee en drie zijn ook gewoon heel sterk. Tot en met plek zeven staat het nog dicht bij elkaar.”

"Er zijn hier in Rotterdam gekkere dingen gebeurd. Ik houd rekening met alle eerste zeven koppels”, aldus de wereldkampioen puntenkoers van het afgelopen wereldkampioenschap in Saint-Quentin-en-Yvelines, die we ook vanavond weer van voren mogen verwachten. "Aanvallen is de beste verdediging, dus dat is simpel. We willen vooral zo blijven doorgaan, onderdeel per onderdeel en dan zien we het wel.”

TICKETS