Nieuwsitems
Viviani en Hoppezak

"Het is super om hier aan de leiding te staan. Ik kan eigenlijk niet anders zeggen dan super!"

10 December 2022

Vincent Hoppezak en Elia Viviani mochten aan het eind van de vierde dag van de Wooning Zesdaagse de gang naar het podium maken om de gele trui aan te trekken. Het Nederlands-Italiaanse koppel had een grote slag geslagen in de grote koppelkoers over vijftig minuten en ging daarmee aan de leiding in het algemeen klassement.

Viviani, winnaar van veel grote wedstrijden op de baan en de weg, is in Rotterdam bezig aan zijn eerste Wooning Zesdaagse. De Italiaan geniet ervan om in de Maasstad en Rotterdam Ahoy te zijn. "Zeker weten. Het is werkelijk een prachtig evenement en met het publiek zoals vanavond was het extra speciaal. De sfeer is heel mooi. We staan met nog twee dagen te gaan in de gele trui en gaan nu proberen die te verdedigen. Vandaag was de eerste echt grote jacht en we hebben het goed gespeeld. We hebben bijna al onze kaarten op deze wedstrijd gezet om de koppositie te pakken, en dat pakte goed uit. Daar zijn we blij mee.”

Het was niet de eerste keer dat Viviani het geel mocht aantrekken. "Ik droeg de gele trui op de weg al eens in het Critérium du Dauphiné en dat was speciaal. Als je de gele trui draagt in een wedstrijd van de A.S.O. (organisator van o.a. de Tour de France), dan verdien je een knuffelleeuw en dat is een speciale prijs voor iedere renner. Geel is een heel mooie kleur om te dragen. Als je in het wielrennen de gele trui draagt, dan betekent dat dat je de leider bent. We gaan daarvan genieten en dan gaan we de komende dagen weer zien wat er gebeurt”, zei de Italiaan tot slot.

Zijn 23-jarige partner Hoppezak is eveneens bezig aan zijn eerste elite-Wooning Zesdaagse, maar de renner uit Capelle aan den IJssel betwistte 'pre-corona’ wel al verschillende keren de Talents Cup in Rotterdam. "Het is super om hier aan de leiding te staan. Ik kan eigenlijk niet anders zeggen dan super! Het is mijn eerste keer bij de elite, dus dat is wel spannend. Gelukkig heb ik een heel ervaren maat met Elia, die me super erdoorheen gidst. Tijdens de koers geeft hij kleine tactische aanwijzingen… Wachten, gaan… Omhoog sturen. Zulk soort kleine dingen geeft hij me mee en dat is superhandig.”

Of Viviani en Hoppezak al een plan hebben nu ze aan de leiding staan, wilden we nog weten van de regiofavoriet. "Nee, we hebben nog geen plan. En als ik het wel had, zou ik het ook niet verklappen!”, antwoordde hij lachend. "We moeten er nog even goed over nadenken. Met de punten staan we superdicht bij elkaar. Niki en Yoeri zijn erg sterk en de Belgen staan heel dicht achter ons. Het wordt nog heel spannend. Met vijf koppels binnen twee rondes kan het nog alle kanten op. Misschien is het geel ook wel een beetje het gevaar, we zullen moeten opletten.”

TICKETS