Nieuwsitems
MIlan van der Haute

MIlan van der Haute toegevoegd aan rennersveld

06 December 2022

Het rennersveld van de 39e Wooning Zesdaagse in Rotterdam Ahoy is last minute gewijzigd. Omdat Jan-Willem van Schip door ziekte niet kan rijden, krijgt zijn beoogde koppelgenoot Sebastián Mora een nieuwe partner met Claudio Imhof. Door deze verschuiving gaat Lukas Rüegg van start naast Milan Van den Haute.

Imhof verkeert in een uitstekende vorm en won een paar dagen geleden nog de UCI Track Champions League voor duurrenners, een competitie over meerdere weekenden met een aantal van de beste renners aan de start. De 32-jarige Zwitserse baanspecialist versloeg in het eindklassement Mora met wie hij deze week dus de Rotterdamse zesdaagse gaat rijden.

Milan Van den Haute is toegevoegd aan het rennersveld. De Belg is pas eerstejaars junior en met zijn 17 jaar de jongste renner van de wedstrijd. Hij staat echter te boek als een groot talent. Onlangs won hij de Toekomstzesdaagse van Gent aan de zijde van Jasper Bertels en op het junioren-WK was hij zevende in zowel de koppelkoers als de achtervolging.

Van den Haute rijdt zijn eerste grote zesdaagse samen met de Zwitserse baanspecialist Lukas Rüegg, die voor de ervaring in dit koppel moet zorgen.

TICKETS