Nieuwsitems
Women Derny Cup

Het vrouwenwielrennen is terug in hoofdprogramma

05 December 2022

Het vrouwenwielrennen is terug in het hoofdprogramma van de Wooning Zesdaagse. Op vrijdag en zondag neemt een aantal Nederlandse wielrensters plaats in het zog van de gangmakers om voor de Women Derny Cup te rijden. Tessa Dijksman uit Velserbroek en de Woerdense Eline van Rooijen stonden een week geleden nog op het podium van de Nederlandse kampioenschappen achter de derny, waar ook de laatstejaars juniores Nienke Veenhoven en Nina Maathuis van start gingen.

Ook Yuli van der Molen, Juliet Eickhof en de junior Yilla Threels hebben al laten zien dat ze heel hard kunnen fietsen. = Veenhoven reed samen met Babette van der Wolf in juli naar de titel in de koppelkoers tijdens de Europese kampioenschappen voor junioren in het Portugese Anadia, waar Van der Molen in actie kwam in de U23-categorie. Een maand later haalden Van der Wolf en Veenhoven ook nog een bronzen medaille in de koppelkoers op de wereldkampioenschappen in het Israëlische Tel Aviv.

De vrouwen komen vrijdag 9 december voor de eerste keer in actie, rond 20.10 uur. Zondag, de laatste dag van de zesdaagse, verschijnen de vrouwen rond 14.35 uur in de baan.

TICKETS