7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

'Danish Dynamite’ dendert voorbij de Duitsers

'Danish Dynamite’ dendert voorbij de Duitsers

07 Januari 2017

De Denen Lasse Norman Hansen en Jesper Mørkøv gingen gisteravond verder waarmee ze een dag eerder waren geëindigd: winnen. 'Danish Dynamite’ kwam als eerste koppel boven de honderd punten uit en kreeg daardoor een rondje bonus. Hierdoor gingen de renners van Freight Line Europe het Duitse duo Kluge-Grasmann voorbij en staan ze na dag twee op poleposition.

Het begon al bij de eerste koppelkoers. Met nog tien rondjes te gaan, had het tandem al zo veel punten in de sprints verzameld dat het niet meer was te achterhalen. In de tweede koppelkoers vochten de Duitsers en Denen een interessant gevecht uit. Het publiek werd getrakteerd op aanval na aanval. Kluge-Grasmann ging er als eerste vandoor. Het Deense powerduo twijfelde geen moment en sloot aan. Hansen en Mørkøv voerden het tempo verder op en dat kon de rest niet bijbenen.

Alsof dat nog niet genoeg was, deelden ze in de tijdrit nóg een mentale tik uit aan de Duitse concurrenten. Kluge-Grasmann leek met een scherpe tijd af te gaan op de snelste tijd, maar als laatste koppel snoepte Norman Hansen-Mørkøv daar nog een paar honderdsten vanaf. Het was genoeg voor de eerste plaats.

De Deense galavoorstelling was zeker niet het enige spektakel van de avond. Er waren zat verrassingen. Want wie zag nu aankomen dat het vedettekoppel De Ketele-De Pauw al snel in de afvalkoers moest lossen? De race werd hard gemaakt, het tempo lag ongekend hoog. Dylan Groenewegen en Gijs Van Hoecke wisten daar wel raad mee en lieten Terpstra-Mouris in de sprint kansloos.

Moreno De Pauw ging in elk geval niet bij de pakken neerzitten. In de Houcon Derny Cup toonde hij veerkracht. Vol strijdlust ging hij op zoek naar de winst. Die kwam er niet, want Raymond Kreder liet zich van zijn beste kant zien en bleek de snelste. In de Houcon Derny Cup gaf Van Hoecke een passend vervolg aan de overwinning in de koppelafvalling. Hij was oppermachtig. We gaan vandaag zien of hij en Groenewegen de goede vorm kunnen voortzetten.

Titelverdedigers Albert Torres en Sebastian Mora lieten voor het eerst serieus van zich spreken. Zij wonnen de klassementswedstrijd. Het begin van een inhaalrace? Zaterdag wordt meer duidelijk!

Sprint Cup

De Nederlandse snelheidsduivels begonnen met een kleine voorsprong op hun Poolse tegenstrevers. De rood-witte brigade had zich duidelijk voorgenomen om een en ander goed te maken. Tijdens de keirin waren de Polen ijzersterk. De Nederlanders raakten niet in paniek en in de sprintheat raceten als eersten over de finish. Ook in de keirin was Hoogland weer de snelste. Vervolgens ging er geen onderdeel meer verloren. De tussenstand is nu: 83-73 in het voordeel van Nederland.

Tacx Talents Cup

Op de eerste dag van de Zesdaagse liet het Belgische koppel Boussaer-Hester zich al gelden als favoriet voor de zege in de Tacx Talents Cup. Gisteren waren ze de concurrentie zelfs in alle sprints de baas. Zij gaan dan ook fier aan de leiding in het klassement.

TICKETS