7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Duits duo Kluge en Grasmann als duveltje uit een doosje

Duits duo Kluge en Grasmann als duveltje uit een doosje

06 Januari 2017

De eerste dag van de Rotterdamse Zesdaagse in de Rotterdam Ahoy leek er een te worden voor het Belgische koppel Kenny de Ketele en Moreno de Pauw, maar toen dook daar plots het Duitse duo Roger Kluge en Christian Grasmann op. In de koppelkoers grepen zij de leiding, om die vervolgens niet meer af te staan.

Na een avond vol topsport, spektakel en spanning zijn er twee koppels die zich nog in dezelfde ronde bevinden: Kluge en Grasmann (32 punten) worden gevolgd door de Oostenrijkers Andreas Müller en Andreas Graf (12 punten). De Vlaamse toppers De Ketele en De Pauw hebben weliswaar liefst 51 punten, maar werden wel op een rondje achterstand gezet.

De wielerliefhebbers zaten donderdag nog nauwelijks op hun stoel of ze werden al getrakteerd op vuurwerk. De intenties van de talentvolle Wim Stroetinga en Dylan van Baarle werden meteen duidelijk: zij wilden in de eerste koppelkoers een slag slaan. En dat lukte. De mannen pakten in de sprints in de meeste punten.

Drievoudig Zesdaagse-winnaar Niki Terpstra heeft samen met Jens Mouris zijn zinnen gezet op de eindoverwinning. In de koppelafvalling leek de nuchtere Noord-Hollander er met de winst vandoor te gaan, maar hij werd op de meet achterhaald door Kenny de Ketele. Daarmee grepen de Vlamingen de leiding in het tussenklassement.

Ook in de eerste serie van de Derny Cup was het De Ketele die de meeste indruk maakte. Samen met zijn derny Peter Möhlman liet hij de concurrentie verbluft achter. De winnaars van de meest recente zesdaagsen in Berlijn, Londen en Amsterdam leek hier in Rotterdam al vroeg de leiding te nemen.

Maar toen kwamen daar in ene de Duitsers. Roger Kluge finishten in de Derny Cup al als tweede, maar het echte verschil werd gemaakt in de tweede koppelkoers. Door op Müller-Graf na iedereen op een rondje te zetten, begonnen de ervaren coureurs met een comfortabele voorsprong aan de laatste onderdelen.

Vervolgens was het tijd voor een Deens halfuurtje. Lasse Norman Hansen en Jesper Mørkøv waren in twee rondjes de snelste op de koppeltijdrit en pakten ook de meeste punten in de klassementswedstrijd. Viel er dan voor de Nederlanders niets te juichen? Toch wel. De tweede serie in de Derny Cup was een gewillige prooi voor Jesper Asselman. Met een vierde plaats in het klassement zullen hij en zijn maatje Youri Havik nog genoeg perspectief zien.

Provato/GPN Sprint Cup

Nederlands succes was er ook bij de sprinters. Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli een Nils van ’t Hoenderdaal lieten hun spierballen zien in gevecht met drie van de beste snelheidsduivels van Polen. Büchli en Hoogland hebben dertien punten en delen de eerste plaats in het klassement met Rafal Sarnecki.

Talents Cup

Bij de Talents DCup stond er de eerste dag een ploegkoers op het programma. De Vlamingen Byan Boussaer en Jules Hester maakten tijdens de Zesdaagse van Amsterdam al indruk en lijken ook in Rotterdam hoge ogen te gaan scoren. Dit duo gaat vrijdag als klassementleider van start.

Bekijk hier alle uitslagen!

TICKETS