7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Duits duo Kluge-Grasmann houdt leiding stevig in handen

Duits duo Kluge-Grasmann houdt leiding stevig in handen

08 Januari 2017

De renners trakteerden het publiek gisteren op Kids Day op een fantastische wielershow. De jonge fans kregen tactische spelletjes, felle gevechten en spijkerharde sprints voorgeschoteld. Sprintster Shanne Braspennincx vestigde een nieuw baanrecord en het Duitse duo Kluge-Grasmann blijft bij de koppels bovenaan staan in het klassement.

De Nederlands-Belgische tandem Groenewegen-Van Hoecke had weinig last van het vroege tijdstip waarop de Zesdaagse gisteren aanving. Ze beukten zich een weg naar de punten in de koppelkoers. In de koppelafvalling gingen de grote namen er snel af. Ligthart-Kreder en Asselman-Havik bleven over. De Roompot-mannen lieten Asselman en Havik het werk doen en kwamen in de laatste sprint pas laat langszij.

Hansen-Mørkøv pakte de koppeltijdrit. Een welkome overwinning, want 'Danish Dynamite’ ging over de tweehonderd punten heen en kreeg daarmee een ronde bonus. Ze kruipen langzamerhand naar de Duitse koplopers toe. De komende twee dagen zullen zij er ongetwijfeld alles aan doen om de Duitsers te achterhalen.

Het was gisteren ook een goede dag voor de topfavorieten Terpstra en Mouris. Ze wonnen de Wooning koppelkoers en maakten bovendien een ronde goed. Doordat De Ketele-De Pauw een ronde pakte in de koppelkoers, realiseerde Stroetinga-Van Baarle dat er werk aan de winkel was. In de klassementwedstrijd vocht het koppel voor elk punt. Ook probeerde Stroetinga weer een ronde te pakken. Helaas voor het Vlasman-team was het peloton goed georganiseerd en reageerde alert. De Denen Hansen en Mørkøv haalden de overwinning voor de neus van Van Baarle-Stroetinga weg. Wel liep het duo in op de nummer 3 van het klassement, De Ketele-De Pauw.

Kreder had al een overwinning op zak, maar zal extra blij zijn geweest met zijn winst in de tweede serie van de Houcon Derny Cup. Samen met zijn koppelmaat Ligthart staat hij zesde in het klassement en zit maar kort achter de nummer 5 Terpstra-Mouris.

Provato/GPN Sprint Cup

Gisteren genoot het publiek ook van de vrouwelijke sprinters. Shanne Braspennincx zat nog amper op de fiets of ze zette een baanrecord neer: 11.934. Het knock-outtoernooi bij de sprintsters werd gewonnen door Hetty van der Wouw. Ook Büchli was weer in vorm. Hij kwam in de sprinttijdrit in de buurt van zijn baanrecord, dat hij op zaterdag vestigde. In de knock-out was deze keer Zielinkski de snelste. De Polen hadden sowieso een goede dag, want ze schreven ook de teamsprint op hun naam. De Nederlanders staan nog steeds voor: 147-135.

Tacx Talents Cup

Een tegenvaller in de Tacx Talents Cup voor het Rijnmondse duo Hoppezak-Zijlaard. Hoppezak viel en dat betekende het einde van hun Zesdaagse. De Groot-Hopke won de ploegkoers. Het Vlaamse Boussaer-Hesters gaat nog steeds aan de leiding in het klassement.

TICKETS