7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Duitse leiders nog niet af van 'Danish Dynamite’

Duitse leiders nog niet af van 'Danish Dynamite’

10 Januari 2017

De Duitsers Roger Kluge en Christian Grasmann staan weliswaar stevig aan kop, maar de nummers 2 Lasse Norman Hansen en Jesper Mørkøv zijn ongetwijfeld van plan om vanavond vanaf seconde één in de aanval te gaan. 'Danish Dynamite’ staat twee rondjes achter, maar heeft wel meer punten. De laatste avond in Rotterdam Ahoy belooft een zinderende apotheose te worden.

Gisteren kreeg het publiek al een voorproefje van de Duits-Deense strijd. Roger Kluge en Christian Grasmann gingen in de Misura koppelkoers meteen in de aanval. Door goed kopwerk van de Denen kwamen ze niet weg. Ook andere teams konden niet wegkomen. Uiteindelijk waren het Dylan van Baarle en Wim Stroetinga die in de sprints de meeste punten scoorden.

In de Flanderijn koppelafvalkoers moesten de Duitse favorieten al snel afhaken. Zoals bijna elke dag mengden Terpstra en Mouris zich in de strijd om de punten. Zij moesten één-tegen-één hun meerdere erkennen in Yoeri Havik en Jesper Asselman. Daarna had het Flanderijn Incasso-team meer succes. Niki Terpstra won de eerste serie van de Houcon Derny Cup op indrukwekkende wijze. Hij sloeg aanvallen van Kenny De Ketele met groot machtsvertoon af en pakte zo de zege.

In de Wooning koppelkoers probeerden Lasse Norman Hansen en Jesper Mørkøv de druk op de Duitse koplopers op te voeren. Ze pakten een rondje, maar Kluge en Grasmann deden al snel hetzelfde. De Denen bleven vervolgens aanvallen, maar kwamen maar niet weg. Wel greep 'Danish Dynamite’ de winst.

In de tweede serie van de Derny Cup moest Jesper Asselman diep gaan voor de winst. Met Van Hoecke en Torres was hij verwikkeld in een geweldig en spannend gevecht. Bij de Supersprint bleef Kluge net zo lang in het wiel van de anderen hangen tot hij een gaatje zag. Dat was genoeg voor de zege. In de afsluitende klassementswedstrijd waren Van Baarle en Stroetinga voor de tweede keer de sterkste.

Vanavond ligt de focus op Duitsland - Denemarken, maar daarachter zullen ook interessante gevechten worden gevoerd. Zo maken koppels als Ligthart-Kreder, Müller-Graf, De Ketele-De Pauw en Stroetinga-Van Baarle allemaal nog kans op een podiumplaats. Niets is nog beslist.

Provato/GPN Sprint

De Nederlanders begonnen voorspoedig. Matthijs Büchli won de keirin en daarna was de oranjebrigade ook de snelste in de teamsprint. Vervolgens waren alle Polen de Nederlanders de baas in de sprintheats. In de laatste sprintheat scoorde Oranje een hattrick. Daarmee heeft Nederland de sprinttitel bijna binnen. De tussenstand is 180-171.

Tacx Talents Cup

Bij de junioren wordt het vanavond nog ontzettend spannend. De Belgen Bryan Boussaer en Jules Hesters staan nog altijd bovenaan, maar zij hebben slechts een voorsprong van tien punten op het Rijnmondse duo Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak. Deze jongens hadden zondag veel pech, toen de laatste renner tegen de baan klapte. Gisteren waren ze weer helemaal de oude. John Meewisse en Jason van Dalen pakten de dagzege.

TICKETS