7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Duitsers Kluge en Grasmann op superieure wijze naar eindzege Zesdaagse Rotterdam

Duitsers Kluge en Grasmann op superieure wijze naar eindzege Zesdaagse Rotterdam

10 Januari 2017

De koppositie van de Duitse Roger Kluge en Christian Grasmann kwam ook de laatste avond van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam niet meer in gevaar, maar alsnog kreeg het publiek een finale waar de vonken van afsprongen. Zo vochten Dylan van Baarle en Wim Stroetinga zich in de slotfase van de Wooning koppelkoers naar de derde plaats.

Van Baarle en Stroetinga lieten meteen zien de hoop op een goede klassering nog niet op te hebben gegeven. Zij wonnen het eerste onderdeel, de koppelafvalling, met grote overmacht. De Spanjaarden Albert Torres en Sebastian Mora wonnen vorig jaar nog de Zesdaagse, maar deze editie vielen ze toch een beetje tegen. Daar moest verandering inkomen, zo leken ze zelf te denken. In de Nederlandse Loterij klassementswedstrijd trokken ze direct ten strijde. Mora pakte een rondje en zo was de winst snel binnen.

Ook in de Vodafone supersprint lieten de Spanjaarden weer van zich spreken. In de eindsprint was de Franse tandem Corentin Ermenault en Morgan Kneisky hen uiteindelijk net te snel af.

In de Kambeel baanronde werd het bomvolle sportpaleis getrakteerd op hoge snelheden. Kluge en Grasmann leken de snelste tijd neer te zetten, maar Kenny De Ketele en Moreno De Pauw lieten zien dat ze nog niet knock-out waren. De Pauw maakte de eindsprint prachtig af. De Vlamingen kwamen daarmee boven de 200 punten uit en dat leverde een ronde bonus op.

In de Houcon Derny Cup Finale leek het ook Kenny De Ketele te worden die met de winst aan de haal zou gaan. De Vlaamse topper kon het moordende tempo van rond de 65 kilometer per uur net niet lang genoeg volhouden. Pim Ligthart weet wat afzien is en hield vol tot het bittere einde. Hij en zijn maatje Raymond Kreder zijn tevens de winnaars van het klassement van de Derny Cup. Hiermee pakten ze een ronde bonus.

En toen kwam nog het onderdeel waar het allemaal moest gebeuren: de Wooning Koppelkoers, ook wel de grote jacht genoemd. Terpstra en Mouris gingen direct in de aanval en grepen een ronde voorsprong. Ook 'Danish Dynamite’ kreeg dat voor elkaar. De Ketele en De Pauw probeerden het ook, maar het peloton reageerde steeds alert. De Duitsers onderstreepten hun suprematie door wél een ronde te pakken. De Denen bleven scherp en volgden het Duitse voorbeeld. Dylan van Baarle en Wim Stroetinga toonden nog maar eens aan over een fantastische mentaliteit te beschikken. Na een aantal mislukte aanvallen, slaagde een ultieme poging wel. Zo gingen ze Ligthart en Kreder voorbij in het klassement.

De Duitsers spraken na afloop hun dank uit aan de organisatie en het publiek. 'Thank you, Rotterdam!’

Provato/GPN Sprint Cup

Hoewel de Nederlanders bij aanvang voorstonden in de sprintstrijd tegen de Polen, was het nog niet beslist. Nederland begon sterk. Matthijs Büchli won de keirin en daarna waren ook de meeste sprintheats een prooi voor de vaderlandse sprinters. Ook in de afsluitende teamsprint werden de Polen geklopt. De Polen waren een waardige tegenstander voor de sprintkanonnen Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli en Nils van ’t Hoenderdaal, maar uiteindelijk gaf de Nederlandse explosiviteit de doorslag.

Tacx Talents Cup

De Belgen Bryan Boussaer en Jules Hesters stonden al sinds dag één op de eerste plaats in het talentenklassement, toch was voor de finale nog niets zeker. Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak uit Rotterdam stonden tweede en gooiden alles in de strijd om hun Belgische concurrenten op een ronde te zetten. Boussaer en Hesters wisten elke aanval te pareren en pakten zo op indrukwekkende wijze de winst in de Tacx Talents Cup.

TICKETS