7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Groeiende belangstelling voor het baanwielrennen bij 35e Zesdaagse van Rotterdam

Groeiende belangstelling voor het baanwielrennen bij 35e Zesdaagse van Rotterdam

10 Januari 2017

Roger Kluge en Christian Grasmann hebben op indrukwekkende wijze de 35e editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam op hun naam geschreven. Al op de eerste avond kwam de Duitse suprematie aan het licht. Op vrijdag namen de Denen Hansen-Morkov nog even de koppositie over, maar snel werd duidelijk dat op de Duitse tandem geen maat stond. De Denen werden uiteindelijk tweede. Het koppel Stroetinga-Van Baarle stapte als nummer 3 op het ereschavot. Maar liefst 34.800 wielerfans waren in Ahoy getuige van ongekend hardrijden op de baan. Met onder meer een nieuw baanrecord van Matthijs Büchli en een bijzonder spannende dernyfinale.

Wedstrijdleider Michael Zijlaard: "We hebben opnieuw ingezet op het sportieve aspect van de  zesdaagse. We wilden strijd en die hebben we gekregen. Er is misschien wel nooit zo hard gereden in Ahoy. In de zesdaagse zelf maar ook op de sprint met een fabuleus nieuw baanrecord van Matthijs Büchli. Mooiste compliment voor ons is wellicht dat na de drukbezochte eerste dagen de finaleavond, die voor het eerst ook live te volgen was via Eurosport, in een uitverkochte Ahoy Arena werd verreden. Dat is deze eeuw nog niet gebeurd. De wielerfan heeft de Zesdaagse van Rotterdam duidelijk ontdekt.” 

GPN/Provato Sprint Cup
Waar het Nederlands sprintteam vorig jaar de interland wist te winnen van het Tsjechische team, waren Nils van ’t Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli dit jaar ook het Poolse sprintteam de baas.

Houcon Derny Cup en Tacx Talents Cup
In de Houcon Derny Cup waren er tot in de finale meerdere kanshebbers op de zege. Uiteindelijk won het koppel Lighart-Kreder. De Tacx Talents Cup werd een prooi voor de Belgen Bryan Boussaer en Jules Hesters, die de vele aanvallen van het Rijnmondse koppel Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak telkens wisten te pareren.

Zesdaagse in de lift
Voor organisator Rotterdam Ahoy waren meerdere hoogtepunten te noteren. WOONING Badkamers en Keukens werd de nieuwe naamgevende sponsor, WielerPlaza - de driedaagse wielerbeurs op vrijdag, zaterdag en zondag - toonde zich met een uitverkochte beursvloer een vaste waarde en ook het spel van de Nederlandse Loterij waarbij men de uitslag van de Wooning koppelkoers van de dag kon raden, bleek een schot in de roos. Het bedrijfsleven weet eveneens de weg naar Ahoy weer helemaal te vinden getuige de groei van het zakelijke middenterrein.

Jolanda Jansen, directeur Rotterdam Ahoy: "We hebben met onze wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep en het gehele organisatieteam vanuit Ahoy, de vrijwilligers en onze sponsors de afgelopen jaren gebouwd aan een revival van het fenomeen zesdaagse en hebben met deze editie laten zien dat baanwielrennen vele wielerharten weer sneller heeft laten kloppen.”

De Wooning Zesdaagse van Rotterdam vindt in 2018 plaats van 4 tot en met 9 januari.
 

TICKETS