7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Iedereen op de banken voor baanrecord Büchli

Iedereen op de banken voor baanrecord Büchli

08 Januari 2017

Toen Jeffrey Hoogland vorig jaar tijdens de Zesdaagse in Rotterdam Ahoy het record van levende legende Sir Chris Hoy verbrak, dachten velen dat het niet sneller kon. Nou, wel dus. Matthijs Büchli fietste zaterdag een werkelijk fantastische tijdrit. Het publiek keek vol ongeloof naar de klok: 10.211. Het stond er echt. Iedereen ging op de banken voor de sprintheld.

Ook bij de koppels was er spanning en sensatie: het Duitse duo Kluge-Grasmann nam de leiding weer over van Hansen-Mørkøv. Het was zaterdag vanaf de eerste tel volle bak koers. Vrijdag nog werden de Duitsers als klassementsleider onttroond door de Denen. Het startschot had nog niet geklonken of Kluge en Grasmann vlogen er vol in. In de eerste koppelkoers werd de concurrentie meteen op een rondje gezet. Daarmee waren ze terug op kop. Die positie werd niet meer weggegeven.

Het koppel Asselman-Havik doet al een paar dagen goed mee met de grote namen. Zaterdag won Asselman de eerste serie van de Houcon Derny Cup. De Ketele-De Pauw en Terpstra-Mouris bleven over in de koppelafvalling. Er moest een fotofinish aan te pas komen om te bepalen wie de winnaars waren: de Belgen.

De Ketele probeerde daarna de goede vorm van Team Wooning door te zetten. Hij reed bijna de gehele tweede serie van de Houcon Derny Cup voorop, maar werd op de meet ingehaald door Pim Ligthart. Vrijdag pakte zijn maatje Raymond Kreder ook al de winst in de Derny Cup. Ook in de Wooning Koppelkoers liet dit duo zich gelden. Ze pakten een ronde, net als Stroetinga-Van Baarle, Stöpler-Van Zijl, Müller-Graf en de Duitse klassementleiders. In een schitterende ontknoping sprintten Stöpler en Van Zijl naar de zege.

Voor De Ketele-De Pauw zal het even balen zijn geweest dat ze in de koppelkoers maar niet wegkwamen, maar in de koppeltijdrit nam het tandem revanche. Met 10.742 waren de Belgen de Duitsers deze keer voor. Zo blijven ze de koplopers in het vizier houden. Het koppel Van Baarle-Stroetinga mag gerust spreken van een superdag. Na eerst al een rondje te hebben gepakt in de koppelkoers, werd de supersprint gewonnen. Dat gaf vertrouwen, want de koppelkoers was ook een prooi voor de coureurs van Vlasman. Ze staan nu derde in het klassement.

Sprint Cup

Na de fantastische prestatie van Büchli in de tijdrit, kreeg hij vleugels. De sprinters namen het deze keer tegen elkaar op in een knock-outsysteem. Büchli kwam in de finale tegenover Hoogland te staan. Ook hier won hij. Nederland liep uit op de Polen: 129-111.

Tacx Talents Cup

Wat is er mooier dan als Rotterdammer een onderdeel winnen tijdens de Zesdaagse in Rotterdam Ahoy? Precies. Het Rijmondse koppel Zijlaard-Hoppezak ging meteen in de aanval en pakte twee van de drie sprints. Dankzij de winst komen de talenten in de buurt van koplopers Boussaer en Hesters.

TICKETS