7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Meer kanshebbers dan ooit in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam

Meer kanshebbers dan ooit in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam

08 December 2016

De deelnemerslijst van de 35e Wooning Zesdaagse van Rotterdam is compleet. Met de toevoeging van het Oostenrijkse duo Andreas Müller - Andreas Graf, onze landgenoten Nick Stöpler - Melvin van Zijl en de Franse wereldtoppers Corentin Ermenault - Morgan Kneisky staat er van 5 t/m 10 januari een evenwichtig en ijzersterk startveld op het Siberische hout in Ahoy. "Er zijn nog nooit zoveel kanshebbers op de winst geweest als dit jaar."

Dertien koppels
Dertien koppels gaan begin januari de strijd aan om de sportieve erfenis van Albert Torres en Sebastián Mora - de winnaars van de editie in 2016. Uiteraard verdedigen de Spaanse geweldenaars hun titel, maar de concurrentie zal zwaarder zijn dan ooit. Zo zijn Niki Terpstra/Jens Mouris, Jesper Asselman/Yoeri Havik en Pim Ligthart/Raymond Kreder de belangrijkste uitdagers uit Nederland, maar schuilt er ook gevaar van over de grens. Neem het Belgische topkoppel Kenny De Ketele/Moreno de Pauw of de Duitse Giro-ritwinnaar Roger Kluge met de grote pistebelofte Christian Grasmann. Misschien komt de verrassing wel uit Scandinavische hoek met de Denen Lasse Norman Hansen/ Jesper Mørkøv of gaat een baan-weg-tandem zoals Dylan Groenewegen/Gijs van Hoecke en Wim Stroetinga/Dylan van Baarle met de bloemen naar huis.

Onvoorspelbaar
Voor wedstrijdleider Michael Zijlaard is het om het even. Hij wil vooral een sportieve strijd zien, waarbij 'oorlog’ in de piste gegarandeerd is. "Ik durf wel te stellen dat dit het meest uitgebalanceerde deelnemersveld is, dat we ooit hebben gehad. Er zijn nog nooit zoveel kanshebbers op de winst geweest, als dit jaar. Daar zijn we als wedstrijdleiding natuurlijk trots op. Daarnaast is er een fijne mix van sterke wegrenners en de beste pistiers. Een ding is zeker: het wordt een onvoorspelbare Zesdaagse!" Zijlaard is fier op de laatste drie aanwinsten voor de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. De Fransen Morgan Kneisky (meervoudig wereldkampioen koppelkoers) en Corentin Ermenault (protegé van Bradley Wiggins en Europees kampioen achtervolging) zijn volgens de Rotterdamse wedstrijdleider bijvoorbeeld ook kandidaat-winnaars. Net als het Oostenrijkse duo Andreas Müller/Andreas Graf - Europees kampioen koppelkoers 2014.

Zijlaard: "Maar ook een team als de jonge Belgen Killian Michiels en Matthias van Beethoven past in onze filosofie. Zij wonnen vorig jaar in Rotterdam de Talents Cup en krijgen als jonge talenten nu de kans om tegen de gevestigde orde op te boksen."

TICKETS