7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Nationale sprinttop in duel met Polen in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam

Nationale sprinttop in duel met Polen in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam

15 December 2016

Met de komst van onze vaderlandse sprintelite is het volledige programma van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam rond. Met olympisch kampioene Elis Ligtlee, die op Kids Day haar favoriete onderdeel rijdt en een sprintinterland tussen de Nederlandse toppers en een sterk team uit Polen, zijn de laatste wielervedetten aan het deelnemersveld toegevoegd.

Nederland met Büchli, Hoogland en Van ’t Hoenderdaal

Naast de 'duurzesdaagse’ is er in Rotterdam Ahoy traditioneel ook een sprinttoernooi, waarbij onze landgenoten strijden tegen een internationale spurt-grootmacht. Nederland neemt het dit jaar in keirinwedstrijden en individuele- en teamsprints met Nils van ’t Hoenderdaal, Matthijs Büchli (olympisch zilver) en Jeffrey Hoogland (drievoudig Europees kampioen) op tegen de sterke Poolse formatie bestaande uit Rafal Sarnecki, Damian Zielinkski en Krzystof Maksel. Wedstrijdleider Michael Zijlaard is content met de invulling van de internationale meeting. "We zijn een paar jaar geleden naar landenteams overgestapt en dat bevalt uitstekend. Dat nu de Polen komen, is mooi, want het is een ploeg die op wereldniveau gezien dicht tegen Nederland aanzit. De wedstrijden worden dus zeker spannend.”

Rabobank Kids Day met Elis Ligtlee op de baan en Furtjuh met een vlogworkshop
Op zondag staat Rabobank Kids Day op het programma, waarbij het randprogramma voornamelijk op de jongste bezoekers is gericht. Deze jeugd heeft natuurlijk helden en een van hen is olympisch kampioene Elis Ligtlee. De golden girl van Rio rijdt op de baan van Rotterdam Ahoy uiteraard een keirin race, waarbij ze wil tonen dat er de komende jaren nog veel meer goud in het vat zit. Naast sportieve voorbeelden, komt met de razend populaire vlogger Furtjuh, ook een YouTube-held naar Kids Day voor een uitgebreide workshop over vloggen.

Van alles te beleven voor de wielerfans
Naast het speciale kinder-matinee, is er in Rotterdam Ahoy tijdens de Wooning Zesdaagse nog veel meer te beleven dan pure actie op de piste. Zo is daar van vrijdag 6 t/m zondag 8 januari WielerPlaza, dat met ruim 1.300 m2 aan stands met wielren- en fietsgerelateerde producten, beursaanbiedingen, presentaties en diverse demonstraties, een waar paradijs is voor fietsliefhebbers. Tevens presenteren twee Nederlandse wielerploegen - World Tour-formatie Giant-Alpecin (donderdag 5 januari) en het Pro-Continentale Roompot - Nederlandse Loterij (vrijdag 6 januari) - hun teams voor 2017 aan de fans in Rotterdam Ahoy.

TICKETS