7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Nederlands kampioen Dylan Groenewegen en Gijs van Hoecke naar Rotterdam

Nederlands kampioen Dylan Groenewegen en Gijs van Hoecke naar Rotterdam

15 November 2016

Met de komst van Lotto-Jumbo-renners Dylan Groenewegen en Gijs van Hoecke is het deelnemersveld van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam nagenoeg compleet. De deelname van het Nederlands/Vlaamse team is een verdere stap in de sportieve ontwikkeling van het evenement, waarbij allround wegrenners en pistespecialisten elkaar steeds vaker treffen. 

De inkt op het contract was nog maar net opgedroogd, toen wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep tijdens de officiële presentatie van het rennersveld in Hotel Van der Valk Ridderkerk konden melden dat het World Tour-duo van 5 t/m 10 januari naar Rotterdam komt. Dylan Groenewegen is regerend nationaal kampioen op de weg. De Noord-Hollandse sprinter en veelwinnaar heeft echter ook een lang verleden op de wielerbaan, met zowel deelnamen aan kampioenschappen als (beloften) zesdaagsen.

Ook zijn kersverse teamgenoot Gijs van Hoecke is een kei in beide disciplines. De Belg werd in 2011 al wereldkampioen op de koppelkoers, won de Zesdaagse van Amsterdam in 2013 en reed op de weg puike uitslagen bij Topsport Vlaanderen-Baloise. Zijlaard is dan ook zeer content met de komst van beide jonge talenten naar de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. "Het is mooi dat we deze jongens hebben kunnen vastleggen. Het is sowieso een goed teken dat renners van World Tour ploegen steeds vaker de weg naar onze zesdaagse weten te vinden."

TICKETS