7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Niki Terpstra en Jens Mouris naar Wooning Zesdaagse van Rotterdam

Niki Terpstra en Jens Mouris naar Wooning Zesdaagse van Rotterdam

09 November 2016

Ook titelverdedigers Torres - Mora van start in Ahoy

Het rennersveld van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam is uitgebreid met drie topkoppels. Zo verschijnen de winnaars van de afgelopen editie én regerend Europees kampioenen koppelkoers Albert Torres en Sebastian Mora aan de meet in Ahoy. Ook het Duitse tandem bestaande uit Giro-ritwinnaar Roger Kluge en Christian Grasmann zal de strijd aangaan voor het ereschavot. Net als Niki Terpstra die voor de Rotterdamse zesdaagse een team vormt met streekgenoot Jens Mouris. De 35e editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam vindt plaats van 5 t/m 10 januari 2017.

Torres-Mora

Wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep zijn meer dan content met de nieuwe aanwinsten voor de seizoensopening in Ahoy. Schep: "Van Torres en Mora weten we natuurlijk wat ze kunnen. Ze zijn tweemaal op rij Europees kampioen geworden en wonnen vorig weekend nog de eerste wereldbeker koppelkoers in Glasgow. Zij zijn voor mij dan ook een van de topfavorieten om zichzelf op te volgen deze zesdaagse.”

Kluge-Grasmann
Een andere topploeg is Kluge-Grasmann. De Duitsers kunnen het de Spaanse combinatie heel erg lastig gaan maken, denkt Schep. Vooral het binnenhalen van IAM Cycling-coureur Kluge, die deze zomer een rit in de Ronde van Italië won, is volgens de meervoudig oud-winnaar in Rotterdam, een huzarenstukje. "Roger reed tien jaar geleden al eens bij de beloften in Ahoy en wilde sindsdien heel graag terugkomen. Het schema van zijn profploegen liet het echter tot dit jaar nooit toe. Daarom zijn we nu heel blij dat het ditmaal wel is gelukt. Met Grasmann, die ik vorig jaar misschien wel de beste man in de piste vond, vormt hij een zeer sterk team dat zeker voor de winst gaat.”

Terpstra-Mouris
Dat wegvedette en meervoudig zesdaagse-winnaar Niki Terpstra weer aan de start staat in Ahoy, is wellicht geen verrassing. Maar dat hij ditmaal met tempobeul Jens Mouris rijdt, lag minder voor de hand. Schep: "Veel koppels hebben een rappe man in hun midden. Door Niki en Jens te koppelen, hebben we een team 'hardrijders pur sang’ samengebracht, dat de andere ploegen zes dagen lang op de pijnbank kan leggen. Ze hebben de meeste inhoud van alle ploegen. We zijn heel benieuwd hoe deze strijd tussen snelheid en duurvermogen zich gaat ontwikkelen op de piste.”

TICKETS