7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Stroetinga - Van Baarle in Wooning Zesdaagse van Rotterdam

Stroetinga - Van Baarle in Wooning Zesdaagse van Rotterdam

04 November 2016

Het deelnemersveld van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam 2017 begint vorm te krijgen. Eerder werd bekend dat Kenny De Ketele en Moreno de Pauw, winnaars van de onlangs verreden Six Day London, naar Rotterdam komen en daar komt nu het Nederlandse koppel Wim Stroetinga en Dylan van Baarle bij. De 35e editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam vindt plaats van 5 t/m 10 januari 2017.

Met de komst van Wim Stroetinga en Dylan van Baarle, rijdend met sponsor Vlasman Sloopwerken op de borst in Ahoy, hebben wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep een verrassend en kansrijk koppel aan het rennersveld toegevoegd. Stroetinga is al jaren een vaste waarde in de internationale baantop. De Fries werd als junior al wereldkampioen op de piste en schreef in 2012 de Rotterdamse Zesdaagse - aan de zijde van Schep - op zijn naam. Naast een uitstekend pistier is de coureur van Parkhotel Valkenburg een gevierd wegrenner, die met dertien zeges onder meer het recordaantal ritoverwinningen in Olympia’s Tour bezit.

Dylan van Baarle heeft ook zijn strepen verdiend op de wielerbaan. Zo werd de renner van Cannondale Pro Cycling Team tweemaal op rij kampioen koppelkoers van Nederland aan de zijde van Yoeri Havik en reed hij als belofte al eens de Rotterdamse Six bij de profs. Het 24-jarige Zuid-Hollandse talent maakte de afgelopen jaren vooral furore op de weg. De inwoner van Zoetermeer is een van de grootste vaderlandse beloften voor de klassiekers, waarin hij het afgelopen jaar al menigmaal schitterde, zoals tijdens de Ronde van Vlaanderen waar hij knap als zesde eindigde. Wedstrijdleider Michael Zijlaard is dan ook tevreden met het nieuwgevormde topteam: "We zijn blij en trots dat we Dylan naar onze Zesdaagse hebben kunnen halen. Hij heeft door zijn wegervaring een 'grote motor’ en samen met een ervaren, sterke partner als Wim kan hij zeker meedoen voor de zege in Rotterdam.”

Bijzonder randprogramma
Momenteel zijn Zijlaard en Schep druk bezig om het rennersveld te completeren, waarbij nog een aantal opvallende namen aan de deelnemerslijst zullen worden toegevoegd. Eerder werd al bekend dat naast de actie op de piste ook het randprogramma heel bijzonder wordt. Zo presenteren onder meer de World Tour-formatie Giant-Alpecin (donderdag 5 januari) en het Pro-Continentale Roompot - Nederlandse Loterij (vrijdag 6 januari) in Ahoy hun selecties voor het aankomende wegseizoen aan de fans.

TICKETS