7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

6 keuzes van Ramon Sinkeldam

6 keuzes van Ramon Sinkeldam

05 Januari 2018

6 keuzes van Ramon Sinkeldam

Ramon Sinkeldam, regerend Nederlands kampioen op de weg, rijdt in Rotterdam zijn eerste zesdaagse ooit. Wij legden de renner die deze winter overstapte van Sunweb naar de Franse ploeg FDJ zes keuzes voor.

De Wooning Zesdaagse van Rotterdam winnen of Arnaud Démare aan een belangrijke zege helpen?
,,Deze zesdaagse winnen lijkt me onmogelijk. Het niveau ligt erg hoog. Mede daarom kies ik voor Démare helpen. FDJ heeft me aangetrokken met dat doel voor ogen. Om hem bij te staan in de Tour de France en/of bij de grote wedstrijden in het voorjaar, zoals Parijs-Roubaix. Fysiek liggen de voorjaarsklassiekers mij heel goed, maar de laatste jaren heb ik daar niet naar gepresteerd. Ik heb onvoldoende klasse om met de besten mee te doen als het niet allemaal meezit. Mede voor mijn voorjaar op de weg ben ik hier in Rotterdam. Deze zes intensieve dagen zorgen er misschien wel voor dat ik straks op de weg goed ben.”

Nederlandse of Franse kaas?
,,Doe mij maar de Nederlandse. Brie lust ik op zich wel, maar voor die échte kazen, van die blauwe bijvoorbeeld, hoef je mij niet wakker te maken. Doe mij dan maar een beetje een normale Nederlandse kaas. Zoals Beemster, uit mijn buurt.”

Een traditionele kampioenstrui of een verdubbeling van je salaris?
,,Het laatste halfjaar bij Sunweb had ik ondanks mijn nationale titel geen volledig rood-wit-blauwe trui en dat heb ik overleefd. Doe mij dus maar een dubbel salaris, haha. De ploeg betaalt, dus bepaalt. Je hebt het te accepteren, en dat heb ik gedaan. Maar ik ben wel blij met mijn nieuwe trui bij FDJ, volledig rood-wit-blauw. Geniaal. Deze van Calex is trouwens ook mooi.”

Sushi maken of in een restaurant eten?
,,In een restaurant. Ik heb het een paar keer zelf geprobeerd. Dat is best aardig gelukt. Het zag er professioneel uit en smaakte extra goed vanwege alle arbeid. Maar in een restaurant hoef je er geen moeite voor te doen, en uiteindelijk is het toch wel wat lekkerder.”

Vloggen of fietsen?
,,Fietsen. Vloggen vind ik helemaal niks, ik voel me er zo ongemakkelijk bij. In de Tour van vorig jaar moest iemand van Sunweb elke dag filmpjes maken voor de NOS, en ze kwamen bij mij uit. Na de eerste paar keer verdween de schaamte wel een beetje, maar het zit niet in mijn natuur. Zeker als je moe begint te worden en het even niet meezit in de race, heb je helemaal geen zin om heel enthousiast in een camera te praten. Voor mijn pr is het overigens wel goed geweest, ik heb veel positieve reacties gekregen. Maar desondanks: laat mij maar fietsen.”

De oude of nieuwe Star Wars?
,,Ik kijk helemaal geen Star Wars. Er zijn een paar dingen die ik nog nooit heb gezien, en zo ongeveer de rest van de wereld wel: Star Wars dus, Lord of the Rings, Harry Potter, Avatar. Fantasy is niets voor mij. Vroeger ging ik wel graag met mijn vrouw naar de bios, maar toen we kinderen kregen was dat snel voorbij. Nu ga ik weleens met mijn zoon. Leuk hoor, maar na anderhalf uur Buurman en Buurman kijken word je het wel een beetje zat.”

TICKETS