7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Dameswielrennen in Ahoy

Dameswielrennen in Ahoy

21 November 2017

Het Nederlandse dameswielrennen zit in de lift en krijgt daarom ook een plaats op de 36e editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Van donderdag t/m zaterdag in de vorm van de Astrimex Women Sprint Cup, met o.a. Olympisch kampioene Elis Ligtlee. Van vrijdag t/m zondag in de vorm van de eerste Rotterdam Women Track Cup

Rotterdam Women Track Cup
In Ahoy zal voor het eerst op Nederlandse bodem een UCI Women Track Cup wedstrijd worden verreden. Wedstrijdleider en een van de initiatiefnemers Peter Schep is zeer verheugd met de komst van het driedaags-evenement naar Rotterdam Ahoy. 'Vrouwenwielrennen zit enorm in de lift. Kijk naar de wegsuccessen van Annemiek van Vleuten en Chantal Blaak, maar ook de prestaties op de baan en in het veld zijn fenomenaal. Wij vonden als organisatie dan ook dat we - net als met de sprinters - deze prestaties op waarde moesten inschatten en belonen met een mooi evenement tijdens onze Zesdaagse.’ Tijdens de 'Rotterdam Women Track Cup 2018' wordt gestreden op drie onderdelen: scratch race, puntenkoers en omnium. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag  5 januari, zaterdag 6 januari en zondag 7 januari. De deelneemsters rensters punten kunnen verzamelen die meetellen bij de kwalificatie voor belangrijke wereldbekerwedstrijden en het WK. Die punten blijven, net als bij de internationale tennis-ranking, een jaar lang geldig en zijn dus heel belangrijk.

Astrimex Women Sprint Cup
Op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 januari staan ook damessprinters aan de start. Onder hen in ieder geval Elis Ligtlee, die voor het eerst na haar vreselijke val in 2016 weer als renster - en nu als Olympisch kampioene -  in Rotterdam Ahoy van de partij zal zijn. Zij zal het opnemen tegen andere Nederlandse topsprintsters: Shanne Braspennincx,  Laurine van Riessen en Kyra Lamberink.

TICKETS