7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

De inhaalslag is begonnen

De inhaalslag is begonnen

07 Januari 2018

Dylan van Baarle en Niki Terpstra hebben er gisteren voor gezorgd dat de spanning in de 36ste Wooning Zesdaagse van Rotterdam momenteel om te snijden is. Ze brachten hun achterstand op Kenny De Ketele en Moreno De Pauw terug tot één ronde; de kaarten zijn daarmee nog allerminst geschud op de wielerbaan van Ahoy.


Het Nederlandse koppel sloeg al vroeg toe in de lange koppelkoers. Terpstra stak de lont in het kruitvat op zijn zo kenmerkende manier: het ranke lijf voorovergebogen, de armen diep in de beugel, de oogopslag op oneindig. De 33-jarige hardrijder uit Beverwijk pakte in no time flink wat meters voorsprong, voor hij het stokje overgaf aan Van Baarle.

 

Het duo kreeg bij deze felle aanval hulp van hun landgenoten André Looij en Nick Stöpler - tot groot enthousiasme van de toeschouwers. Daarachter zagen De Ketele en De Pauw het gevaar en joegen het tempo in het peloton de hoogte in. Ook de Spanjaarden Albert Torres en Sebastián Mora wilden het duo niet teveel ruimte geven.

 

Het was tevergeefs: op hoge snelheid kwamen de twee koppels ronde na ronde dichter bij de staart van het peloton, om uiteindelijk de aansluiting te voltooien. Van de twee ronden achterstand aan het begin van de derde avond, bleef er nog maar ééntje over. Daarmee voerden zij de druk op de Belgische koplopers wat verder op.

 

Aanvankelijk hielden De Ketele en De Pauw zich koest, tot Terpstra opnieuw gas gaf. De Belgen wilden niet nóg een ronde verliezen en sloten aan bij hun noorderburen, hun hete adem in de nek voelend. Zo dubbelde het viertal samen het peloton en klonk opnieuw de bekende scheepstoeter over de wielerbaan.

 

Een trucje dat ze tien minuutjes later nog eens zouden herhalen: beide teams blijken erg aan elkaar gewaagd. Het kan zomaar een voorbode zijn voor een bloedstollende tweede helft van dit wielerevenement. En ook het duo Yoeri Havik - Wim Stroetinga heeft de eerste plek nog in het vizier. Het publiek hield nog wel even de adem in toen Terpstra in de slotfase tegen de vlakte ging, maar tot ieders grote opluchting kon hij zijn weg vervolgen.

 

Baanrecord

Shanne Braspennincx verscherpte deze week al twee keer het baanrecord bij de dames, maar gisteravond was het ook prijs bij de heren. Matthijs Büchli was de beste in de kwalificatie voor de sprint over 200 meter (die hij later won) in een onmogelijk geachte tijd van 10,078 seconden (71,443 kilometer per uur). Daarmee reed hij het vorige record - dat ook op zijn naam stond - uit de boeken.

 

GPN/Provato Sprint Cup

BEAT Cycling staat in de Sprint Cup nog altijd voor Team Provato Techniek. Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos hebben intussen 103 punten bij elkaar gesprokkeld. In de Hart van Holland Talents Cup verdedigden Bryan Boussaer en Jules Hesters met succes de koppositie. De Belgische titelverdedigers lieten niemand wegrijden in de ploegkoers en wonnen zelf de drie sprints. 

TICKETS