7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

De Ketele-De Pauw pakken langverwachte zege

De Ketele-De Pauw pakken langverwachte zege

10 Januari 2018

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben de 36ste Wooning Zesdaagse van Rotterdam gewonnen. Het was de eerste eindzege in de Maasstad voor het tweetal, het eerste Belgische koppel dat de Rotterdamse Six wint sinds Eddy Merckx en Patrick Sercu in 1976. Maar liefst zo'n 35.000 wielerfans waren in Ahoy getuige van ongekend hardrijden op de baan, met onder meer een nieuw baanrecord van Matthijs Büchli en een spannende dernyfinale. 

De overwinning van De Ketele en De Pauw kwam niet uit de lucht vallen. De Belgen staken hun ambities de hele week niet onder stoelen of banken en waren gebrand op hun eerste succes in de Rotterdamse zesdaagse. Ook wedstrijdleider Michael Zijlaard rekende hen vooraf tot de favorieten en noemde ze 'misschien wel het beste zesdaagse-koppel van dit moment’

En dat bleek niet ongegrond. De Ketele en De Pauw grepen de eerste dag meteen aan om de koers naar hun hand te zetten en sloegen hun slag in de lange koppelkoers, waarin zij maar liefst twee ronden pakten. Op de tweede dag lieten de Belgen geen steken vallen en breidden zorgvuldig hun voorsprong uit. Niki Terpstra en Dylan van Baarle brachten op de derde avond de spanning terug, want ze reduceerden hun achterstand tot één luttele ronde.

De vierde dag leverde geen verschuivingen op in de top van het klassement, Terpstra en Van Baarle bleken erg gewaagd aan de Belgische koplopers. De rivalen gaven elkaar geen duimbreed toe, waardoor de Rotterdamse zesdaagse twee ongemeen spannende slotdagen tegemoet ging. De vijfde avond werd het klassement flink door elkaar geschud en kwamen Albert Torres en Sebastián Mora, de winnaars van 2016, plots opzetten

Het Spaanse koppel sloeg zijn slag in de lange koppelkoers en steeg van de vijfde naar de tweede plaats. Ook De Ketele en De Pauw deden uitstekende zaken en pakten twee ronden op Terpstra en Van Baarle, die naar de vierde plek zakten. Yoeri Havik en Wim Stroetinga handhaafden zich intussen als derde. De afsluitende koppelkoers zou uiteindelijk de volgorde van het eindklassement bepalen.

De Ketele en De Pauw begonnen met een riante voorsprong van vier ronden aan dit slotonderdeel. Ze waren niet van zin cadeautjes weg te geven en controleerden op formidabele wijze de laatste race van de 36ste Wooning Zesdaagse van Rotterdam. De strijd om de plaatsen 2 en 3 was des te spannender. Havik en Stroetinga beslisten dat duel in hun voordeel en eindigden als tweede, terwijl Morgan Kneisky en Benjamin Thomas dankzij een sterke inhaalrace op de derde plaats eindigden. 

GPN/Provato Sprint Cup

De renners van BEAT Cycling Club waren Team Nederland de baas in de Sprint Cup. Roy van den Berg, Theo Bos en Matthijs Büchli behaalden een score van 192 punten, Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee kwamen tot 177. Büchli stelde in het weekeinde bovendien het baanrecord in Ahoy Arena tot twee keer toe scherper (10,039 seconden).


Houcon Derny Cup en Hart van Holland Talents Cup

In de Houcon Derny Cup waren er tot de finale meerdere kanshebbers op de zege. Uiteindelijk won het koppel De Ketele-De Pauw, dat ook de eindzege pakte in de 36ste Wooning Zesdaagse van Rotterdam, voor Tersptra-Van Baarle en Havik-Stroetinga. De Belgen Bryan Boussaer en Jules Hesters verdedigden met succes hun titel in de Hart van Holland Talents Cup. Het Rijnmondse koppel Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak eindigde net als in 2017 als tweede.

TICKETS