7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

De Ketele en de Pauw naar Wooning Zesdaagse

De Ketele en de Pauw naar Wooning Zesdaagse

08 September 2017

De Vlamingen Kenny de Ketele en Moreno de Pauw zijn het tweede koppel dat de organisatie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam aan de deelnemerslijst heeft toegevoegd. Eerder stond de komst van de  Franse wereldkampioenen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas al vast.

Met de komst van de Belgische top duo, dat als derde eindigde op het wereldkampioenschap van 2017, bouwen wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep verder aan een sterk en competitief deelnemersveld, waarmee de Rotterdamse Zesdaagse zich wil blijven onderscheiden. Zijlaard: "De Ketele en De Pauw zijn zeer aanvallend ingestelde renners, die altijd voor spektakel zorgen. Ik verwacht dat ze ook dit jaar weer bij de favorieten horen en ben daarom blij dat ze weer in Rotterdam aan de start staan.”

De Ketele droomt al jaren van een eindzege in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam, maar heeft deze ambitie nog niet kunnen bekronen. Tijdens de vorige editie was hij met De Pauw groot favoriet voor de overwinning, maar uiteindelijk moesten de Vlamingen het onder meer afleggen tegen de superieure Duitsers Roger Kluge en Christian Grasmann. Het lijkt dan ook logisch dat de dertienvoudig Zesdaagsewinnaar ditmaal wederom met De Pauw - die ook vijf Zesdaagsen op zijn palmares heeft - zeer gebrand zal zijn om de bloemen nu wel mee naar Oudenaarde te nemen.

TICKETS