7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

De nieuwe De Ketele-De Pauw staan al klaar

De nieuwe De Ketele-De Pauw staan al klaar

09 Januari 2018

Onthoud de naam maar alvast: Bryan Boussaer. De jonge Belg is met zijn vaste partner Jules Hesters hard op weg om hun titel in de Hart van Holland Talents Cup te prolongeren. Wie weet rijdt hij volgend jaar tussen de profs.

Alleen al de manier waarop Boussaer het zegt, eigenlijk onbewust. ,,We hebben dit seizoen nog geen enkele zesdaagse verloren.” Verloren. Niet: we hebben alle drie de zesdaagsen gewonnen. Het zegt alles over de dominantie van de 21-jarige Belg en zijn landgenoot Hesters (19) bij het talentenprogramma van de zesdaagsen. Niet winnen staat inmiddels gelijk aan verliezen.

Na hun zege vorig jaar staat het koppel er ook nu weer uitstekend voor in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. In de sprints zijn ze nagenoeg onklopbaar, rondes verloren ze nog niet. ,,Het is altijd uitkijken”, blijft Boussaer voorzichtig. ,,Een ronde is rap gepakt op een 200 meter piste. Er hoeft maar één ding mis te gaan - pech of een valpartij - en je verliest de koppositie.”

Aan de potentie van het duo zou ook dat scenario niets af doen. ,,We passen goed bij elkaar. Jules is heel rap, ik ben meer een temporijder. Net als Kenny en Moreno”, vertelt Boussaer, doelend op het Belgische topduo bij de profs: Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. ,,Moreno is een geweldige sprinter, Kenny kan vreselijk hard rijden. Hopelijk kunnen wij net zo goed worden. Ze zijn een beetje mijn idolen.”

Iedereen heeft wel idolen, of heeft die ooit gehad. Het verschil is dat Boussaer en Hesters geregeld tips van die van hun krijgen, samen ook vaak een potje Call of Duty op de Playstation spelen. En wie weet rijden ze volgend jaar wel tégen hun helden.

Boussaer: ,,Jules en ik hebben het er vaak over, de échte zesdaagse rijden. Dat zou een droom zijn. Misschien is het beter als we beiden eerst een koppel vormen met een meer ervaren renner, die ons op gang kan helpen. Maar wanneer we het een beetje gewend zijn, zou ik supergraag weer met Jules rijden.”

TICKETS