7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Grote belangstelling voor koppelkoersen en sprint

Grote belangstelling voor koppelkoersen en sprint

10 Januari 2018

Eindelijk eindzege De Ketele - De Pauw in Wooning Zesdaagse Rotterdam

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw kunnen de Wooning Zesdaagse van Rotterdam op hun palmares bijschrijven. De erkende Belgische pistiers waren al jaren topfavoriet in Rotterdam en hebben de zege nu eindelijk te pakken. Ze versloegen, uiteindelijk met overmacht, Havik-Stroetinga en wereldkampioenen Kneisky-Thomas, die in een ongemeen spannende strijd om de podium verwikkeld waren met Terpstra-Van Baarle en oud-winnaars Torres-Mora. Maar liefst zo'n 35.000 wielerfans waren in Ahoy getuige van vuurwerk op de baan. Met onder meer een fabuleus nieuw baanrecord van Matthijs Büchli: 10,039 (71,720 km/u).

Wedstrijdleider Michael Zijlaard: "We wilden sportieve strijd en die hebben we gekregen. Op alle fronten. Met een mooie winnaar als resultaat! We hebben gesmuld ook van het sprinten; bij de mannen waar Nederland wereldtop is, maar ook bij de vrouwen. Het dameswielrennen bleek een uitstekende toevoeging op het programma. Ik denk dat ik niet overdrijf als het publiek uiteindelijk de grootste winnaar is. De sponsoren en bedrijven op het middenterrein zijn enorm enthousiast en aan het kabaal op de tribunes te horen mag onze Wooning Zesdaagse zich verheugen over een meer dan uitstekende belangstelling; dat is goed voor het baanwielrennen in Nederland.” 

GPN/Provato Sprint Cup
De Nederlandse sprinters zijn momenteel van wereldklasse. Dat was te zien in het duel tussen Team Nederland (met Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee) en BEAT Cycling Club met Roy van den Berg, Theo Bos en Matthijs Büchli. BEAT won en zag Büchli tot tweemaal toe zijn eigen baanrecord aanscherpte. Op zaterdag naar 10,078 en de dag erna naar een onwaarschijnlijke 10,039, vlak boven de magische tien seconden.

Houcon Derny Cup en Hart van Holland Talents Cup
In de Houcon Derny Cup waren er tot in de finale meerdere kanshebbers op de zege. Uiteindelijk wonnen De Ketele - De Pauw ook dit klassement. De Hart van Holland Talents Cup voor renners onder 23 jaar werd een prooi voor de Belgen Bryan Boussaer en Jules Hesters, die voor de tweede jaar op rij met de bloemen zwaaiden, voor het Rijnmondse koppel Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak.

Wooning Zesdaagse staat als een huis
Jolanda Jansen, directeur Rotterdam Ahoy: "We hebben met onze wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep en het organisatieteam vanuit Ahoy de afgelopen jaren gebouwd aan groei van het evenement en focus op het sportieve aspect daarin. We zijn blij te constateren dat dat werkt en dat partijen daarbij steeds vaker aansluiting zoeken. Team Roompot-Nederlandse Loterij hield haar teampresentatie hier, KNWU haar jaarlijkse 'Dag van de Wielersport’ en met de Rotterdam Women Track Cup hebben we nu tijdens de zesdaagse een officiële UCI Class. 1-wedstrijd erbij. We zien dat steeds meer wielerfans de zesdaagse ontdekken en hopen met het weergeven van data als hartslagen door AeroPro en uitlegvideo’s over de koersen op het grote scherm in de Ahoy Arena, als ook de uitzendingen op RTV Rijnmond, mensen ook blijvend fan te maken van deze fantastische sport.”

De Wooning Zesdaagse van Rotterdam vindt in 2019 plaats van 3 tot en met 8 januari. 

TICKETS