7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

'Heel gaaf om met Niki te rijden’

'Heel gaaf om met Niki te rijden’

06 Januari 2018

Vorig jaar werd Dylan van Baarle samen met Wim Stroetinga al derde tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Nu vormt hij met Niki Terpstra een koppel dat er zomaar met de eindzege vandoor kan gaan.

Hij had zijn partner zelf niet uitgekozen. Van Baarle wachtte rustig af met welke naam de organisatie zou komen. Toen de naam Terpstra werd gesuggereerd, hoefde hij geen seconde na te denken. ,,Die is hier al een paar keer met de zege vandoor gegaan. Om met een winnaar te rijden, dat is het mooiste wat je kunt hebben. Echt heel gaaf.”

Zelf is hij ook geen kleintje. Van Baarle rijdt vanaf dit seizoen voor het Britse topteam Sky, werd vorig jaar al vierde in de Ronde van Vlaanderen (één plekje achter Terpstra). Toch luisterde hij aandachtig naar zijn nieuwe kompaan, toen ze woensdag op de baan van Amsterdam voor het eerst samen reden. ,,Hij legde een beetje uit hoe hij een aflossing het liefst heeft, dat soort zaken. Hij vertelt, ik luister, zo ging het wel een beetje. Vind ik ook logisch, Niki is nu eenmaal de meest ervaren van ons twee.”

En ze mogen dan wegwielrenners zijn, met grote ambities in vooral de voorjaarsklassiekers, het fanatisme is ook op de baan duidelijk terug te zien. ,,Gistermorgen zijn we buiten nog een stukje gaan fietsen, dat was wel gezellig. Wanneer we op de baan zijn, gaan we wel op standje focus. Waar een streep ligt, willen we winnen.”

Op dag één lieten Van Baarle en Terpstra al zien dat winnen ook daadwerkelijk tot de mogelijkheden behoort. Na het eerste onderdeel stonden hun namen bovenaan het scorebord, bij het verlaten van Ahoy was het koppel slechts één plekje gezakt. Het droge commentaar van Van Baarle: ,,We moesten nog een beetje aan elkaar wennen.”

Bij de start van dag drie staat het Nederlandse koppel nog altijd tweede, achter Kenny de Ketele en Moreno de Pauw, die twee rondes voorsprong hebben. En het kan dus nog beter, denkt Van Baarle. ,,Ook omdat we allebei renners zijn die gaandeweg zo’n zesdaagse sterker worden. We zijn geen snelle sprinters, moeten het dus niet van het punten sprokkelen hebben. Om te winnen, zullen we rondjes moeten pakken op onze concurrenten.”

TICKETS