7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

'Het is supertof om hier te rijden’

'Het is supertof om hier te rijden’

07 Januari 2018

De Rotterdam Women Track Cup eindigt vandaag met het onderdeel omnium. Wat baanwielrenster Nina Kessler betreft is de eerste editie nu al geslaagd.

Ze had gisteren even nodig om bij te komen van de puntenkoers. Hevig hijgend stond Kessler vlak na de rit over haar fiets gebogen, voordat ze het trapje naar de uitrijzone af kon dalen. ,,Het was niet mijn beste wedstrijd”, zegt ze een halfuurtje later, ondanks een vierde plaats. ,,Omdat het een UCI-koers is, waarbij we punten kunnen verdienen in de kwalificatie voor wereldbekers en de WK, gaat het hier ook echt kneiterhard. Je kunt echt geen moment uitrusten.”

De Women Track Cup is een nieuw evenement op de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Nu de organisatie van de koppelkoers gladjes verloopt, vond de wedstrijdleiding het hoog tijd voor een volwaardig podium voor de vrouwelijke baanwielrensters.

Vandaag is de laatste dag van de Track Cup, met het onderdeel omnium. Kessler komt volgend jaar in ieder geval graag terug. Zo vaak rijdt ze immers niet voor zo’n groot publiek. Met grote ogen, breed glimlachend, vertelt ze wat het tijdens de race met haar deed. ,,Het is supertof om hier te rijden. De sfeer is top, het publiek leeft écht heel erg mee. Je voelt het zó, tijdens een race. Je hoort ze schreeuwen. Dat geeft me wel wat extra’s. En niet alleen mij. Iedereen wil hier koersen.”

TICKETS