7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Kamergenoten strijden om podiumplaats

Kamergenoten strijden om podiumplaats

09 Januari 2018

De Belgische koplopers Kenny De Ketele en Moreno De Pauw staan er bij de start van de laatste dag uitstekend voor. De strijd om de andere podiumplaatsen is ondertussen ongemeen spannend. Twee Nederlandse koppels met onderlinge vriendschappen spelen daarin een hoofdrol.

De gedachte komt deze zesdaagse soms toch op bij Yoeri Havik (links op de foto), wanneer Niki Terpstra (midden) een gat van hem en Wim Stroetinga dichtrijdt, al weet hij zelf ook wel dat het er nu eenmaal bij hoort in de topsport. 'Gast, je zit bij me op de kamer, en dan doe je dit’, denkt de Noord-Hollander dan.

Het is een interessant gegeven, helemaal nu de Nederlandse koppels in een spannende strijd om de tweede en derde plaats verwikkeld zijn: Havik (3de) ligt in het hotel op de kamer bij Terpstra (4de), zijn koppelpartner Stroetinga bij Terpstra’s ploeggenoot Dylan van Baarle. ,,Ik lig al vaak met Wim op de kamer”, vertelt Havik. ,,En Niki is een goede vriend van me, we komen allebei uit Assendelft.”

Op de baan doen ze er alles aan om boven de ander te eindigen. Op de hotelkamer zijn koude oorlogsvoering en vervelende trucjes, uit den boze, verzekert Havik. Elkaar uit de slaap houden? Vergeet het maar. ,,Niki slaapt helaas wel wat korter. Die gaat ’s ochtends nog een rondje buiten fietsen. Daar doe ik niet aan.”

Nog één dag rijden de vrienden tegen elkaar. En opnieuw zullen ze elkaar op de piste het vuur aan de schenen leggen, gezien de huidige stand. Beiden willen een podiumplaats aan de zesdaagse overhouden. De hoogste trede leek, tot gisteren, ook mogelijk. Havik: ,,Maar met dit deelnemersveld kun je ook zevende eindigen, zonder dat je heel slecht rijdt.”

TICKETS