7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Lotto Soudal-koppel De Buyst-Van Der Sande naar Zesdaagse

Lotto Soudal-koppel De Buyst-Van Der Sande naar Zesdaagse

02 Oktober 2017

BIJGEWERKT 20-11-2017. Het koppel Jasper de Buyst en Tosh Van der Sande is teruggetrokken uit de deelnemerslijst voor de Rotterdamse zesdaagse van 2018.

Het deelnemersveld van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam, van 4 t/m 9 januari in Ahoy, begint vorm te krijgen. Wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep hebben het Vlaamse koppel Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande van World Tour-ploeg Lotto Soudal weten te strikken voor de 36ste editie van dit topsport wielerevenement. Naast de Belgen komen ook landgenoten en kersverse winnaars van de driedaagse van Alkmaar Yoeri Havik en Wim Stroetinga, namens Vlasman Cycling, aan de start in Rotterdam Ahoy.


Michael Zijlaard is zeer tevreden met de komst van beide duo’s. Het tekent zijn streven om van de Rotterdamse Zesdaagse een heuse titanenstrijd te maken tussen de top van de weg- en baansport. "De Buyst zegevierde tweemaal in Gent, haalde al eens brons op de WK-baan en won dit jaar drie wegwedstrijden. En Van der Sande is ook echt een baasje die met een tweede plek geen genoegen neemt. Strijdlustige renners uit een World Tour-formatie, die in Rotterdam in de kleuren van Hotel Ridderkerk, dus echt zullen meedoen voor de eindzege.”


Zijlaard hoopt de komende weken nog meer renners uit de hoogste klasse van het wegwielrennen vast te leggen, die dan de strijd aan moeten gaan met echte pistespecialisten zoals Havik en Stroetinga. "Die mix van coureurs is voor ons als zesdaagse heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat we iedere dag spanning hebben op de baan en niet beperkt zijn tot drie topfavorieten.”


Hart van Holland Talents Cup
Naast twee nieuwe koppels, presenteert organisator Ahoy ook een nieuwe hoofdsponsor voor de Talents Cup - waarbij de beste internationale beloften, die jonger zijn dan 23 jaar - het tegen elkaar opnemen. Het regionale informatieblad Hart van Holland wordt de nieuwe naamgevend sponsor van deze categorie. Peter Schep: "Hart van Holland is een perfecte match voor de Talents Cup, zeker nu we met Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak een regionaal koppel hebben dat in de toekomst echt een van de favorieten in de 'grote’ Zesdaagse kan worden. De Talents Cup is voor ons dierbaar, omdat het dé kweekvijver is voor de toekomst."


Wooning Zesdaagse van Rotterdam
De 36ste editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam vindt plaats van donderdag 4 t/m dinsdag 9 januari 2018 in Rotterdam Ahoy. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster en de kassa van Ahoy. Meer informatie over kaartverkoop en de Wooning Zesdaagse van Rotterdam: www.wooningzesdaagse.nl.       

TICKETS