7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Niki Terpstra en Dylan van Baarle naar Zesdaagse

Niki Terpstra en Dylan van Baarle naar Zesdaagse

15 November 2017

Drievoudig winnaar van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam Niki Terpstra verschijnt van 4 tot en met 9 januari opnieuw aan de start in Ahoy. In het tricot van sponsor Flanderijn treft hij Dylan van Baarle aan zijn zijde. Terpstra en Van Baarle zijn erkende klassieker-coureurs met meer dan uitstekende baancapaciteiten en vormen als koppel een geduchte tegenstander voor de pure pistiers in Rotterdam. Namens Team Roompot - Nederlandse Loterij, dat 5 januari in Ahoy zijn officiële ploegpresentatie houdt, doen Jesper Asselman en Pim Ligthart mee.   

Dat wegvedette en meervoudig zesdaagsewinnaar Niki Terpstra weer aan de start staat in Ahoy, is wellicht geen verrassing. Maar dat hij ditmaal met toekomstig Team Sky-renner Dylan van Baarle rijdt, lag minder voor de hand. Wedstrijdleider Peter Schep heeft er vertrouwen in dat ze voor een verrassing zorgen in Ahoy: "We denken hiermee de 'best of both worlds’ te kunnen presenteren. Door Niki aan Dylan te koppelen, hebben we een aansprekend team dat bij vele wielerliefhebbers bekend zal zijn van de weg, maar dat ook serieus kan meedoen aan de strijd om het eremetaal.”  

Snelle Oranje mannen
Voor de derde keer op rij presenteert Team Roompot - Nederlandse Loterij zich aan de Nederlandse pers en fans tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Een logische combinatie volgens teammanager Michael Zijlaard: "Uiteraard heb ik Roompot er graag bij in het wielerspektakel dat we in Ahoy organiseren, maar het hóórt hier ook: we zijn 100% oranje en willen ons tonen aan de Nederlandse fans die met veel passie van wielrennen genieten. Dan is er voor ons in het begin van het jaar maar één affiche, dat van de Rotterdamse zesdaagse.”

Dat Pim Ligthart en Jesper Asselman behalve op de weg ook ervaren strijders op de baan zijn, blijkt wel het feit dat ze hun onderdelen tijdens de afgelopen Zesdaagse van Rotterdam meepikten. Ligthart schreef eerder al eens twee zesdaagsen op zijn naam en ging in januari in Rotterdam ook met de Houcon Derny Cup naar huis als beste coureur achter de derny, net voor Kenny de Ketele en Jesper Asselman.

TICKETS