7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Ook de vrouwelijke top komt naar Ahoy

Ook de vrouwelijke top komt naar Ahoy

04 Januari 2018

Een eigen sprinttoernooi en de Rotterdam Women Track Cup. 2018 is een mijlpaal voor de Wooning Zesdaagse van Rotterdam: ook vrouwen kunnen hier nu meerdere dagen topsport bedrijven.

Het was een langgekoesterde wens van de organisatie. Al bij hun aantreden ambieerden wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep een volwaardige competitie voor vrouwen. ,,Maar we wilden eerst de basis goed neerzetten”, vertelt Zijlaard. ,,Nu we de zesdaagse voor mannen onder controle hebben, is er ruimte voor nieuwe onderdelen.”

Vanaf vandaag tot zaterdag 6 januari nemen de Nederlandse toppers Elis Ligtlee (olympisch kampioene keirin), Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen en Kyra Lamberink het tegen elkaar op in de Astrimex-Quick Women Sprint Cup. Morgen begint de Rotterdam Women Track Cup, waarin op drie onderdelen (scratch, puntenkoers en omnium) punten zijn te verzamelen die meetellen bij de kwalificatie voor de belangrijkste wereldbekerwedstrijden en het WK.

Een van de grote namen bij de Track Cup, die duurt tot zondag 7 januari, is de Belgische Lotte Kopecky, samen met Jolien D’Hoore regerend wereldkampioen op de koppelkoers. Nina Kessler is de belangrijkste troef van Nederland, dat ook talenten als Mylène de Zoete en Marit Raaijmakers afvaardigt. Verder zijn er rensters uit onder meer Tsjechië, Denemarken, Spanje en Litouwen. Schep: ,,Voor het grote publiek zijn de meeste namen misschien niet heel bekend, maar er zitten wel degelijk een aantal tussen die goed presteren op internationale toernooien.”

En de toekomst? Zullen de vrouwen straks ook een zesdaagse rijden? ,,Een toernooi over zes dagen is de ambitie”, erkent Schep. ,, Maar het is nog maar de vraag of zij koppels zullen vormen. Neem het omnium voor vrouwen op zondag. Dat zorgt juist voor een mooie afwisseling in ons programma.”

 

TICKETS