7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Oud-winnaars naar Wooning Zesdaagse Rotterdam

Oud-winnaars naar Wooning Zesdaagse Rotterdam

18 Oktober 2017

Twee koppels die de Wooning Zesdaagse van Rotterdam al op hun naam schreven, keren van 4 t/m 9 januari terug naar Rotterdam Ahoy. De Duitsers Roger Kluge en Christian Grasmann, de huidige titelverdedigers, nemen het onder andere op tegen het Spaanse team Albert Torres en Sebastian Mora, dat in 2016 met de bloemen naar huis ging. Met de komst van beide voormalig laureaten, zijn zes ploegen nu al verzekerd van een plek in het hoogstaande deelnemersveld.

Naast de komst van deze oud-winnaar hebben ook Jasper de Buyst en Tosh van der Sande (BEL), Yoeri Havik en Wim Stroetinga (NED), Morgan Kneisky en Benjamin Thomas (FRA) en Kenny de Ketele en Moreno de Pauw (BEL) hun komst naar Rotterdam Ahoy bevestigd. Voor wedstrijdleider Michael Zijlaard een teken dat de Zesdaagse in de Maasstad als topsportevenement weer hoog aangeschreven staat. "Het is goed om te merken dat de renners graag naar onze Zesdaagse komen. Kijk naar de Spanjaarden. Die hoefde ik na hun wat teleurstellende optreden van vorig jaar echt niet lang te overtuigen om revanche te komen nemen. Dat zegt veel over hoe deze zesdaagse leeft in de baanwielerwereld."

Duitse suprematie in 2017
Roger Kluge en Christian Grasmann wonnen afgelopen januari op indrukwekkende wijze de 35e editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Wegrenner Kluge - ooit begonnen op de baan - en pistier Grasmann vormden een tandem waar al snel geen maat op bleek te staan. Orica-Scott coureur Kluge is gemotiveerd om zijn titel in Ahoy te verdedigen: "Rotterdam is een mooie wedstrijd en heeft een fantastische atmosfeer om in te rijden. Met Christian had ik een klik; dus ja, ik verheug me erop en natuurlijk gaan we dan opnieuw voor de winst."

Spaanse glorie in 2016
Albert Torres en Sebastian Mora waren in 2016 tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam namelijk nog oppermachtig. In het shirt van Hotel Ridderkerk was de Spaanse tandem een maatje te groot voor de concurrentie. Dit jaar was het duo in mindere doen, wat bij Torres voor gemengde gevoelens zorgt. "De Zesdaagse in Rotterdam is een prestigieuze wedstrijd, waar je als baanrenner echt top moet zijn om mee te kunnen doen voor de winst. Ons niveau was - mede door een ziekte vooraf - iets minder en dat wordt in zo’n deelnemersveld meteen afgestraft. Dat gaat ons komend jaar niet meer gebeuren."

TICKETS