7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Spanjaarden profiteren van 'Strijd der Lage Landen’

Spanjaarden profiteren van 'Strijd der Lage Landen’

09 Januari 2018

Albert Torres en Sebastián Mora hebben een reuzensprong gemaakt in het klassement. Het Spaanse koppel sloeg zijn slag in de lange koppelkoers, en steeg van de vijfde naar de tweede plaats. Ook Kenny De Ketele en Moreno De Pauw deden uitstekende zaken op de vijfde dag van de 36ste Wooning Zesdaagse van Rotterdam. De Belgische koplopers pakten twee rondes op Niki Terpstra en Dylan van Baarle, die naar de vierde plaats zijn gezakt. Yoeri Havik en Wim Stroetinga staan derde.

 

Terpstra en Van Baarle werden al vroeg in de koppelkoers in de problemen gebracht door Havik en Stroetinga, op dat moment nog de nummers 3. De eerste aanval van het knalgele duo van Vlasman werd afgeslagen, maar bij een tweede offensief pakten Havik en Stroetinga een ronde terug en trokken zij de stand met hun landgenoten gelijk. En daar bleef het niet bij voor Terpstra en Van Baarle.

 

Een aanval van De Ketele en De Pauw, de koplopers in deze Rotterdamse zesdaagse, had eveneens succes, waarmee zij hun voorsprong in het algemeen klassement vergrootten tot twee ronden. Het was voor Terpstra en Van Baarle dus de hoogste tijd voor actie. En de Nederlanders hadden blijkbaar hun kruit opgespaard. Met nog 31 ronden op de klok pakte Terpstra met een snedige aanval een halve ronde voorsprong.

 

De toeschouwers in Ahoy reageerden meteen toen zij de winnaar van 2013, ’14 en ’15 in zijn bekende stijl zagen versnellen. De Ketele en De Pauw waren echter attent en reden het gat dicht. Het bleek een voorbode voor het vervolg van deze koppelkoers. Zodra de twee Nederlandse koppels het verschil probeerden te maken, voerden de Belgische titelfavorieten het tempo op om de aanval te neutraliseren.

 

Terwijl alle ogen waren gericht op deze 'Strijd der Lage Landen’, was er een ander koppel dat profiteerde. Torres en Mora deelden namelijk hun race voortreffelijk in en wonnen de koppelkoers. De Spanjaarden stegen bovendien in het klassement van de vijfde naar de tweede plek, dankzij de behaalde rondenwinst en de bonusronde voor het overschrijden van de 100 puntengrens.

 

De Ketele en De Pauw staan nog altijd aan kop, Torres en Mora volgen op twee ronden. Omdat Havik en Stroetinga later op de avond als tweede eindigden in de puntenkoers, gingen ook zij Terpstra en Van Baarle voorbij in het klassement. Zij staan nu derde op drie ronden. Met nog zes koppels binnen drie ronden is de strijd om de podiumplekken nog allesbehalve beslist.

 

Houcon Derny Cup

De winnaar van de Houcon Derny Cup, een nevenklassement in de Rotterdamse zesdaagse, verdient op de slotdag een bonusronde. Winst van de finalekoers levert 10 punten op, waardoor dit klassement weleens van doorslaggevend belang kan zijn in de strijd om de topposities. Onder andere de duo’s Havik-Stroetinga, De Ketele-De Pauw en Terpstra-Van Baarle zijn hiervoor nog volop in de race.

 

GPN/Provato Sprint Cup

Harrie Lavreysen heeft dankzij zijn sterke prestaties in de Sprint Cup weer de nodige punten verdiend voor Provato/Team Nederland. Lavreysen en zijn ploeggenoten Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee hebben bij het ingaan van de slotdag een score van 144 punten. Maar GPN/BEAT Cycling staat nog altijd aan kop met 156. Bryan Boussaer en Jules Hesters zijn de gedoodverfde winnaars in de Hart van Holland Talents Cup. 

TICKETS