7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Team Nederland neemt het op tegen BEAT cycling club

Team Nederland neemt het op tegen BEAT cycling club

20 November 2017

Tijdens de komende editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam komen zes sprinters van wereldformaat in actie. Team Nederland met toppers als Europees kampioen Jeffrey Hoogland en vice-wereldkampioen Harrie Lavreysen neemt het in de GPN/Provato Sprint Cup namelijk op tegen het ijzersterke BEAT Cycling Club met onder meer olympisch medaillewinnaars Theo Bos en Matthijs Büchli in de gelederen. 

Een vaderlandse strijd op het allerhoogste wereldniveau. Zo mag de confrontatie tussen de Nederlandse sprintploeg en het keurkorps van BEAT Cycling Club gerust genoemd worden. Tot dit jaar koos de organisatie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam nog voor een landenwedstrijd, maar volgens wedstrijdleider Peter Schep heeft Nederland het grootste talent inmiddels zelf in huis. "BEAT Cycling Club is een vrij jong, maar krachtig team. Tijdens de afgelopen wereldbekerwedstrijd in Manchester waren ze zelfs te sterk voor de Oranje-mannen. Dat zegt wel wat. Met zoveel sprinttalent aan boord, is de keuze voor een nationale strijd de enige juiste voor ons." 

BEAT Cycling Club is een professionele wielerclub die vorig jaar het levenslicht zag. Door de clubstructuur worden topsport, breedtesport en wielerfans samen in een community verzameld. Volgend jaar debuteert BEAT Cycling Club's wegploeg, maar nu zijn de baanrenners het speerpunt. Tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam komen Theo Bos (vijfvoudig wereldkampioen en zilverenmedaillewinnaar op de Olympische Spelen), Matthijs Büchli (zilver op de Olympische Spelen van Rio 2016) en Roy van den Berg (brons opEuropees Kampioenschap Teamsprint) in actie.

Team Nederland zal dus een pittige kluif krijgen aan deze 'nieuwkomer’. Er komen dan ook geen 'kleine jongens’ naar deze prestigieuze wedstrijd. Namens Oranje komen namelijk Jeffrey Hoogland (regerend Europees kampioen 1 km tijdrit), Harrie Lavreysen (zilver op het WK sprint 2017) en toptalent Sam Ligtlee (brons EK beloften 1 km tijdrit) in de baan.

De GPN/Provato Sprint Cup wordt verreden over de zes dagen van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam met de onderdelen sprint, teamsprint, keirin en tijdrit.


Ook comeback Elis Ligtlee
Naast het zesdaagse sprinttoernooi bij de mannen komen van donderdag tot en met zaterdag ook de vrouwen in actie. Onder de deelneemsters van de Astrimex Women Sprint Cup ook Elis Ligtlee die voor het eerst na haar vreselijke val in 2016 weer als renster - en nu als Olympisch kampioene -  in Rotterdam Ahoy van de partij zal zijn.  

TICKETS