7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Terpstra en Van Baarle moeten in de aanval

Terpstra en Van Baarle moeten in de aanval

06 Januari 2018

Terpstra en Van Baarle moeten in de aanval

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw lieten op de tweede dag van de 36ste Wooning Zesdaagse van Rotterdam opnieuw geen steken vallen. Integendeel, de Belgische koplopers smeerden hun naaste belagers Niki Terpstra en Dylan van Baarle opnieuw een ronde aan hun koersbroek en bouwden hun voorsprong zo weer ietsje uit. Hun concurrenten zijn gewaarschuwd en gaan ongetwijfeld de aanval kiezen.

 

Dat het met de gretigheid van de Belgische koplopers wel goed zit, bleek wel tijdens de baanronde. Toen De Pauw zich in het wiel van zijn ploegmakker en landgenoot klaarmaakte voor een snelle tijd, jutte De Ketele met beide armen het publiek flink op. De toeschouwers, die in groten getale hun weg hadden gevonden naar Ahoy Arena, antwoordden maar wat graag met applaus en gejuich voor het sterke duo. Daarna werd De Pauw als een pijl uit een boog gelanceerd naar opnieuw een snelle tijd.

 

Eerder op de avond wonnen de Belgen de koppelkoers, waarin ze op de eerste dag ook al hun slag sloegen. Ze kozen al vroeg de aanval en pakten een bonusronde, maar zagen Terpstra en Van Baarle hetzelfde doen. Tot groot genoegen van het publiek zochten De Ketele en De Pauw bij het ingaan van het laatste half uur opnieuw het offensief. De Ketele maakte zich zo klein mogelijk op zijn vederlichte tweewieler om een nóg hogere snelheid te ontwikkelen. Na een krachtige handaflossing was het de beurt aan De Pauw om op zoek te gaan naar de achterkant van het peloton. Ondanks het hoge tempo waarmee werd gejaagd op het koppel, waren enkele minuten later de aansluiting en een nieuwe bonusronde een feit - en schalde de bekende scheepstoeter opnieuw door Ahoy.

 

In de slotfase probeerden Terpstra en Van Baarle tot twee keer toe opnieuw de bonusronde van hun rivalen te neutraliseren. In zijn bekende stijl demarreerde Terpstra, in 2014 de beste in de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix. Onder luid gejuich slingerde de hardrijder zijn teammaat in de baan, maar ze kregen de bonusronde niet cadeau. Van Baarle schudde zijn hoofd: nee, het was deze keer niet aan hen besteed.

 

Daardoor beginnen de Belgen vandaag aan de derde dag met twee ronden voorsprong op de twee Nederlanders. Drie koppels volgen op drie ronden. Daarmee is de koers nog allerminst beslist. Behalve Terpstra en Van Baarle hebben bijvoorbeeld ook Yoeri Havik en Wim Stroetinga volop zicht op de leiding. Hun sterke prestaties tijdens de korte koppelkoers, de baanronde en achter de derny bieden perspectief.

 

Baanrecord

Donderdag ging het al hard bij de watervlugge dames, met het baanrecord van Shanne Braspennincx, maar een dag later kon het blijkbaar nóg sneller. Eerst verbeterde Laurine van Riessen de tijd van Braspennincx naar 11,633 seconden, maar die liet zich niet zomaar uit de boeken rijden. In haar baanronde heroverde Braspennincx haar record en verscherpte de tijd naar 11,570 seconden - goed voor een gemiddelde snelheid van 62,230 km/u.

 

GPN/Provato Sprint Cup
Team BEAT Cycling gaat nog altijd aan de leiding in de GPN/Provato Sprint Cup. Bij de Hart van Holland Talents Cup staan Bryan Boussaer en Jules Hesters bovenaan.

 

TICKETS