7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Dag van de Wielersport

Dag van de Wielersport

06 Januari 2018

De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) houdt vandaag tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam de jaarlijkse Dag van de Wielersport. Een mooi moment om terug te blikken op de successen in 2017.

Successen waren er immers voldoende. Met de Giro-zege van Tom Dumoulin als zeldzaam hoogtepunt. En ook in het veld (Mathieu van der Poel) en op de baan (zie alleen al het brede deelnemersveld bij de sprinters) doet Nederland bijna altijd mee om de zege. ,,We laten een filmpje van het jaar 2017 zien”, vertelt Vincent Luyendijk, algemeen directeur van de KNWU. ,,Daarin komen alleen beelden van winnende renners aan bod, omdat er zoveel mooie momenten waren om uit te kiezen.”

Rond half 9 is er een speciaal moment voor de wereldkampioenen en medaillewinnaars op wereldkampioenschappen. In 2017 waren dat er liefst 33, waarvan een aantal in Ahoy aanwezig zal zijn voor de traditionele bordenuitreiking. Met Chantal Blaak, wereldkampioene op de weg, en baansprinters als Jeffrey Hoogland (foto) en Matthijs Büchli als voornaamste aanwezigen.

Hoe schitterend 2017 ook was, tijdens het programma eerder op de dag ging het juist om vooruitblikken, onder andere met keynote spreker Iwan Spekenbrink (ploegleider Sunweb). Luyendijk: ,,Het thema is koplopers en pioniers. We bestaan 90 jaar, en willen nu vooruitkijken naar de volgende 90 jaar. Met seminars over duurzaamheid en technologie bijvoorbeeld. Op topsportniveau kan het dan amper nog beter, in de breedte is er nog voldoende te winnen.”

TICKETS