7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Tijd begint te dringen voor de Nederlanders

Tijd begint te dringen voor de Nederlanders

07 Januari 2018

De 36ste Wooning Zesdaagse van Rotterdam gaat twee ongemeen spannende slotdagen tegemoet. Niki Terpstra en Dylan van Baarle bleken ook gisteren tijdens de lange koppelkoers namelijk erg gewaagd aan de Belgische koplopers Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. En ook Yoeri Havik en Wim Stroetinga zijn niet ver weg. Maar de tijd begint te dringen voor de Nederlanders, want ze kijken nog altijd tegen een achterstand aan.

De Ketele en De Pauw hadden bij het ingaan van de vierde dag een ronde voorsprong op Terpstra en Van Baarle. Beide duo’s hielden zich gedeisd in de eerste, korte koppelkoers, die werd gewonnen door de Polen Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski. Voor de strijd om de koppositie was het wachten op de lange koppelkoers, die de eerste drie dagen telkens voor spektakel zorgde.

Het startschot had amper geklonken of Raymond Kreder demarreerde. Samen met ploegmaat Ramon Sinkeldam wilde hij de koers vroeg openbreken. En de rood-wit-blauwe mannen slaagden in hun opzet. Ze dichtten de kloof naar de achterkant van het peloton, waar alle blikken op dat moment alweer naar voren waren gericht: drie koppels waren in de aanval gegaan, waaronder De Ketele en De Pauw.

Ook zij pakten een ronde. Terpstra en Van Baarle wisten toen dat er werk aan de winkel was. Hun achterstand was door de actie van het Belgische duo opeens verdubbeld naar twee ronden. Maar de Nederlanders stelden hun fans niet teleur: ze volgden het voorbeeld van onder anderen hun landgenoten Kreder en Sinkeldam en pakten de ronde terug die zij even daarvoor hadden verloren.

Daarna hielden De Ketele en De Pauw de nummers 2 nauw in de gaten. Ze zochten het wiel op van Terpstra en Van Baarle en wilden hun concurrenten duidelijk niet teveel ruimte geven. Omdat ook Havik en Stroetinga in de koppelkoers bij de pinken waren en na een uitval een ronde pakten, zijn de verhoudingen na de vierde dag ongewijzigd. Dat belooft wat voor de laatste twee avonden!

De zege in de koppelkoers was uiteindelijk voor Morgan Kneisky en Benjamin Thomas, op basis van punten. In ronden stonden de Franse wereldkampioenen gelijk met Jesper Asselman en Pim Ligthart, maar de Fransen wonnen de eindspurt en pakten daarmee het volle pond.

Nieuw baanrecord
Matthijs Büchli verbeterde opnieuw het baanrecord in Ahoy Arena. In de sprint over 200 meter snelde hij naar een tijd van 10,039 seconden, waarmee hij zijn toptijd van gisteren (10,078) weer iets scherper stelde.

GPN/Provato Sprint Cup
In de strijd om de GPN/Provato Sprint Cup verdedigde BEAT Cycling de leiding met succes: Roy van den Berg, Theo Bos en Matthijs Büchli schroefden hun score op naar 123 punten, Team Provato Techniek (met Jerey Hoogland, Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee) staat op 108.

Bryan Boussaer en Jules Hesters namen in de Hart van Holland Talents Cup een ronde voorsprong op Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak, nadat zij de grens van 100 punten doorbraken. 

TICKETS