7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Vroeg opstaan? Geen probleem!

Vroeg opstaan? Geen probleem!

07 Januari 2018

Het middagprogramma van vandaag is leuk voor het publiek, en vooral voor families met kinderen die gek zijn van wielrennen. Voor de renners is het flink schakelen. Al zal daar eenmaal op de baan amper iets van te merken zijn.

 

Kenny De Ketele is het inmiddels wel gewend, met al zijn ervaring als zesdaagse-renner. Zaterdagavond rijden, en de zondag erop ’s middags alweer op de fiets, de Belg deed het al talloze keren.  ,,De Zesdaagse van Gent duurt minstens tot twee uur 's nachts. Dan slaap je niet voor een uurtje of vier, half vijf. In Rotterdam ben je rond een uur of één wel op je hotelkamer.”

 

Zo erg is het niet, wil hij maar zeggen. Nog een voordeel: de Wooning Zesdaagse van Rotterdam is de eerste in een reeks zesdaagsen. ,,Over twee weken is het veel moeilijker. Dan zijn we echt gewend aan ’s avonds rijden, staan we vaak pas rond 12 uur op. Nu zijn we om 10 uur wel echt wakker, omdat we uit een ander ritme komen.”

 

Wim Stroetinga, eveneens een ervaren pistier, ziet er ook vooral de voordelen van in. Omdat het programma uiteraard ook eerder is afgelopen, kan de wielerpartner van Yoeri Havik vanavond naar zijn eigen huis in Nijkerk rijden. ,,Zitten op je eigen bank, je eigen televisie aan, slapen in je eigen bed, een wasje doen. Heerlijk. Even het normale leventje, niet alleen met wielrennen bezig zijn.”

 

Om diezelfde reden ging Stroetinga gisteren ook niet vroeger dan anders slapen. ,,In het hotel zet ik altijd eerst nog de televisie aan. Deze dagen kijk ik Jinek. Een beetje op de hoogte blijven van de actualiteit vind ik belangrijk. Meteen slapen lukt toch niet.”

 

De Ketele en Stroetinga geven het direct toe: het is even wennen, om 'vroeg’ op te staan. De eerste meters zullen misschien ook nog wel pijn gaan doen. Maar eenmaal bezig, zo is hun ervaring, voelen ze er eigenlijk niets meer van. Al valt een klein verrassinkje niet helemaal uit te sluiten. Stroetinga: ,,Er zijn misschien één of twee renners die er wat meer last van hebben. De rest komt er wel doorheen.”

TICKETS