7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Wereldkampioenen aan de start bij 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam

Wereldkampioenen aan de start bij 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam

21 Juni 2017

Persbericht: WERELDKAMPIOENEN AAN DE START BIJ DE WOONING ZESDAAGSE VAN ROTTERDAM
Rotterdam Ahoy verlengt contract met wedstrijdleiding

De Franse wereldkampioenen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas staan aan de start van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam die van 4 t/m 9 januari 2018 in Rotterdam Ahoy wordt verreden. Met het vastleggen van het Franse superkoppel als eerste wapenfeit onderstrepen wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep hun ambitie om met de Rotterdamse zesdaagse verder te willen groeien. Zijlaard en Schep verlengden onlangs met drie jaar hun overeenkomst met Ahoy.


Eén van de eerste grote sportevenementen van het jaar is de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. In Ahoy komt traditioneel een keur van de beste baanrenners ter wereld samen voor een eerste krachtmeting. De huidige wereldkampioenen op de koppelkoers, de 29-jarige routinier Morgan Kneisky en het 21-jarige megatalent Benjamin Thomas,​ staan in ieder geval aan de start. "We willen wielerfans het beste van het beste voorschotelen, dus zijn we enorm verheugd de regerende kampioenen op de koppelkoers, het belangrijkste onderdeel van een zesdaagse, te kunnen presenteren”, aldus Michael Zijlaard.

 

Tandem Zijlaard-Schep langer aan het roer in Ahoy
"Afgelopen drie jaar hebben we er veel aan gedaan om de Zesdaagse van Rotterdam nieuw elan te geven en volgens mij zijn we overduidelijk op de goede weg”, aldus Michael Zijlaard. "Bedrijven en sponsoren weten ons te vinden en de tribunes stromen steeds voller, wat afgelopen editie resulteerde in een fantastische slotavond in een uitverkochte Ahoy Arena”. Peter Schep: "Je merkt ook wel dat het baanwielrennen in de lift zit; aangevoerd door het succes van de sprinters, maar je ziet het ook aan de herstelde aandacht voor de ploegkoers die in 2020 in Tokio weer olympisch is.” Rotterdam Ahoy onderstreept het enthousiasme van de wedstrijdleiding en geeft bij monde van directeur Jolanda Jansen aan veel vertrouwen te hebben in zowel de sportieve kansen als een gezonde commerciële toekomst van het sportevenement waarmee het jaarlijkse aftrapt.

 

Wooning Zesdaagse van Rotterdam 2018
Voor het tweede jaar is Wooning Keuken en Badkamers titelsponsor van de Rotterdamse zesdaagse. De 36e editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdamse vindt plaats van donderdag 4 t/m dinsdag 9 januari 2018. Vanaf vrijdag 23 juni is het mogelijk om tickets aan te schaffen. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster en de kassa van Ahoy.​ Meer informatie over kaartverkoop en de Wooning Zesdaagse van Rotterdam: www.wooningzesdaagse.nl.

TICKETS