7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Zes keuzes van Moreno De Pauw

Zes keuzes van Moreno De Pauw

06 Januari 2018

Moreno De Pauw vormt samen met Kenny De Ketele een van de beste zesdaagse-koppels van dit moment. In Rotterdam won hij nog nooit. We legden de 26-jarige Belg zes keuzes voor.

Winnen in het Kuipke (Gent) of in Ahoy?
,,Als ik eerlijk mag zijn, dan toch wel het Kuipke. Van kinds af aan ging ik daar al naar zesdaagsen kijken. Het heeft voor ons Belgen, en ik denk voor elke liefhebber, iets mythisch. Er hangt nog een beetje het sfeertje van vroeger. Eind 2016 werden we tweede, achter Bradley Wiggins en Mark Cavendisch. Dat was al heel speciaal. En deze winter hebben we zelf gewonnen, een van de hoogtepunten in mijn carrière. Na Gent is de Zesdaagse van Rotterdam, samen met Londen, wel mijn favoriet. Ik wil hier graag een keer winnen. Dit evenement is heel vernieuwend, wat hartstikke goed is voor de baansport. En Wooning is een fantastische sponsor. Ik wil graag iets voor die mensen terugdoen.”

Een hond of een pauw?
,,Een hond. Leuke beesten. Ik heb er zelf al een jaar of vijf één. Een pauw heb ik niet, dat ben ik zelf natuurlijk, haha. Mijn bijnaam is het engelse woord voor pauw: peacock. Op het WK Baanwielrennen in Melbourne in 2012 is dat gaan leven, en het is nooit meer weggegaan. Ik vind pauwen ook wel mooie beesten trouwens. En ik kan me er wel een beetje mee vereenzelvigen. Ze zien zichzelf graag. Nou, ik ook wel hoor. Dat moet wel een beetje, toch?”

Greg Van Avermaet of Philippe Gilbert?
,,Dan ga ik voor Van Avermaet. Waarom weet ik eigenlijk niet. Omdat hij een beetje bij mij uit de buurt komt misschien. En hij straalt wat sympathieks uit. Ik heb niet per se een voorkeur, geniet van beiden. Ze hebben een aanvallende stijl, wat het leuk maakt om naar ze te kijken. Het zijn twee renners die er echt uitspringen in het peloton.”

Alleen op een hotelkamer, of met Kenny De Ketele.
,,Met Kenny, absoluut. We slapen al een jaar of zes samen op een hotelkamer, nu in Rotterdam ook weer. Ik zou niemand anders meer willen hebben. Ook omdat hij geen last heeft van mijn gesnurk. Op zijn beurt slaapwandelt Kenny dan weer. Opeens zit hij dan op de rand van mijn bed. Begint 'ie te schreeuwen, en ik van de schrik ook. Hebben we beiden een hartslag van 200, om drie uur 's nachts. Ja, toch is het leuk met hem hoor. We gamen vaak na een avondje racen. Ik was tot vorig jaar beter in FIFA, maar hij heeft een flinke inhaalslag gemaakt.”

Haar op je hoofd of kaal?
,,Met haar. Ik heb het een keer kortgeschoren. Dat mag ik niet nog een keer doen van mijn vriendin, dus dan moet je luisteren. Ik vond het zelf wel praktisch. Je hoeft er niets meer aan te doen wanneer je opstaat. Maar voorlopig blijft het dus lang.”

Fietsen met wereldkampioen madison Jolien D’Hoore of met je vriendin?
,,Trainen met Jolien. Zij is een heel goede vriendin van mij en Kenny. Een soort zus voor ons, en een steengoede renster. We trainen vaak samen, en dan kunnen we ons echt niet inhouden. Maar naar de stad fietsen doe ik liever met mijn vriendin.”

 

TICKETS