7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Baanwielrennen in de etalage

Baanwielrennen in de etalage

09 Januari 2019

Baanwielrennen in de etalage in Rotterdam Ahoy

Niki Terpstra en Thomas Boudat hebben de Wooning Zesdaagse 2019 op hun naam gezet. Het duo trok op de slotavond aan het langste eind door vroeg in de finale twee ronden te pakken en de boel in het slot te gooien. De Denen Hansen en Hester werden tweede en het koppel Havik-Stroetinga completeerde het ereschavot. Als klap op de vuurpijl kreeg het publiek op de slotdag een onmogelijk geacht baanrecord voorgeschoteld: Harrie Lavreysen was de eerste die onder de 10 seconden rondging in Ahoy: 9,906 seconden. Met ongeveer 35.000 bezoekers bewees de Wooning Zesdaagse zich opnieuw als etalage voor het baanwielrennen.

Wedstrijdleider Michael Zijlaard: "Dit was een van de mooiste zesdaagsen van de afgelopen jaren. Met vier koppels die nog kans maakten op de eindzege, wisten we niet welke kant het op zou gaan. Ik denk dat we héle mooie nieuwe namen op de winnaarsring in Ahoy kunnen zetten, maar we zijn vooral superenthousiast over de enorme strijd die er is geleverd. Het lijkt elk jaar harder te gaan. Dit is sport op hoog niveau. Dat is genieten. En als je dan als toetje ook nog zo’n ongekend baanrecord krijgt van een van die Nederlandse sprinttoppers, ... tja … ik kan al niet wachten op de volgende editie en ik denk vele wielerliefhebbers met mij.

GPN/Provato Sprint Cup
De Nederlandse sprinters zijn momenteel van wereldklasse. Dat was te zien in het duel tussen Team Nederland (met Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen, Nils van ’t Hoederdaal en Matthijs Büchli) en Team 'Best of Europe’ (met Maximilian Levy, Tomáš Bábek, Ayrton De Pauw en Theo Bos). De Nederlandse kampioenen waren te sterk voor de Europese elite en pakten op de verschillende sprintonderdelen de meeste punten in de interland:  223 tegen 176.

Houcon Derny Cup en Hart van Holland Talents Cup
Het nevenklassement van de derny was een prooi voor routinier Nick Stöpler en de jonge 'local hero’ Maikel Zijlaard. Zijlaard herhaalde op de laatste avond het kunststukje van eerder deze week door alle grote jongens het nakijken te geven; zeg je Zijlaard, zeg je derny. Bij de talenten onder de 23 jaar ging de strijd tussen de Duitser Happke en Oostenrijker Augenstein en de Nederlanders Yentl Ruijmgaard en Mel van der Veekens, die met een miniem verschil aan punten het hoofd moesten buigen na lang aan de kop te hebben gereden.

Wooning Zesdaagse staat als een huis
Jolanda Jansen, algemeen directeur Rotterdam Ahoy: "Met hoofdsponsor Wooning Keuken en Badkamers die het contract al voor deze editie verlengde met nog eens drie jaar, kon deze Wooning Zesdaagse al niet meer stuk. We zijn er trots op wat we als Rotterdam Ahoy samen met onze wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep opnieuw konden neerzetten. Ik denk dat we met recht ervan mogen spreken dat de Wooning Zesdaagse de etalage van het baanwielrennen is in Nederland. Met fantastische sport en mooie momenten als het afscheid van 'de stem van het vaderlandse wielrennen’ Kees Maas. En met tribunes vol met liefhebbers die genieten van de strijd op de baan.”

De Wooning Zesdaagse 2020 vindt plaats van 2 tot en met 7 januari.

TICKETS