7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Danish Dynamite dendert door 

Danish Dynamite dendert door 

05 Januari 2019

Dat Lasse Norman Hansen en Marc Hester een favorietenrol kan worden toegedicht in de 37ste Wooning Zesdaagse, is na de tweede dag moeilijk meer te ontkennen. In een tot de nok toe gevuld Ahoy lieten de Denen de koppelkoersen namelijk uiteenspatten met een flinke portie 'Danish Dynamite', waardoor ze doorstootten naar de top van het klassement. 

Vooraf werd er al reikhalzend uitgekeken naar de prestaties van Hansen en Hester. Hansen staat bekend als één van de drijvende krachten achter de succesvolle Deense baanploeg, terwijl Hester ruimschoots zijn sporen heeft verdiend in de zesdaagsen. Op de eerste dag van de Wooning Zesdaagse kwamen zij al enkele malen gevaarlijk uit de hoek, maar het waren uiteindelijk Niki Terpstra en Thomas Boudat die de lijst aanvoerden met een ronde voorsprong. 

De Denen hadden met een derde plek een prima uitgangspositie en reisden op de tweede dag vastberaden af naar Ahoy. Ze zetten hun ambities meteen kracht bij door in de eerste koppelkoers een winstronde te pakken en hun achterstand goed te maken, waardoor ze in gelijke ronden kwamen met het koppel Terpstra-Boudat. Het was toen afwachten hoe deze tweestrijd zich zou ontvouwen in de lange jacht. 

Hansen en Hester hadden de weg omhoog gevonden, beten zich vast in de koers en kozen het offensief. De erkende hardrijders reden weg uit het peloton en maakten binnen enkele minuten de oversteek naar de staart van het peloton, waarmee de tweede winstronde van de dag een feit was. Nu Terpstra en Boudat weer aan zet waren, barstte de strijd in Ahoy pas echt los. De Denen wilden echter niet van wijken weten en pakten en passant ook de winst op dit onderdeel. 

Nadat ze ook de koppeltijdrit op hun naam zetten, bleken Hansen en Hester de grote winnaars van de tweede dag. Ze hebben in het klassement een ronde voorsprong op Terpstra en Boudat, de overige concurrentie volgt op twee of meer ronden. De strijd is echter nog allerminst gestreden, want in puntenaantal ontlopen de topkoppels elkaar niet veel. 

GPN/Provato Sprint Cup
In de GPN/Provato Sprint Cup was er ditmaal succes voor Maximilian Levy op de keirin. De oersterke Duitser, één van de sleutelfiguren in de teamsprintploeg van zijn land, klopte Tomás Bábek en Harrie Lavreysen op de streep. De Nederlander nam samen met Nils van 't Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland revanche op de teamsprint; de wereldkampioenen namen hun concurrenten met duidelijk verschil de maat. 

Houcon Derny Cup
Na de eerste manches om de Houcon Derny Cup gaan de koppels Albert Torres-Sebastian Mora en Pim Ligthart-Moreno De Pauw aan de leiding. Mora deed gisteren goede zaken voor dit nevenklassement door te winnen, terwijl De Pauw het succes van Ligthart op de eerste dag achter de derny's een goed vervolg wist te geven. Het duo Niki Terpstra-Thomas Boudat staat derde. 

TICKETS