7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Dat wordt smullen! 

Dat wordt smullen! 

07 Januari 2019

Met nog vier koppels binnen twee ronden beloven de laatste twee dagen van de Wooning Zesdaagse bloedstollend spannend te worden. Lasse Norman Hansen en Marc Hester staan na gisteren nog altijd aan de leiding, maar voelen de hete adem van de concurrentie in hun nek.

Vol vertrouwen begonnen Jan-Willem van Schip en Stijn Steels aan de vierde dag, nadat ze waren opgeklommen naar de derde plek in het klassement. Met hun spectaculaire optreden kregen zij al meermaals de handen van het publiek in Rotterdam Ahoy op elkaar. Van Schip is toch al geen onbekende onder de wielerfans; hij pakte vorig jaar tweemaal eremetaal op het WK baan in Apeldoorn en valt ook op de weg op door zijn aanvallende koersgedrag. 

Gisteren sprokkelden ze op de koppelkoers met sprints voldoende punten bij elkaar voor de winst, maar zagen ze vervolgens Yoeri Havik en Wim Stroetinga de winst pakken op de Flanderijn koppelafvalling en de Wooning koppelkoers. Na een stroeve start drukt het Vlasman-koppel (foto) steeds nadrukkelijker zijn stempel op de Rotterdamse Six. Momenteel staan ze vierde, maar vandaag pakken zij sowieso een winstronde zodra ze de 200-puntengrens doorbreken. 

In die koppelkoers moesten Albert Torres en Sebastián Mora juist passen. De Spanjaarden, die als tweede aan de dag waren begonnen, moesten terrein prijsgeven op hun directe concurrenten en leken uit de top-3 te verdwijnen. In de puntenkoers en de supersprint toonden ze zich juist wél weer van voren, waardoor ze de vierde dag afsloten op de derde plek. Ze wonnen de zesdaagse al eens in 2016, dus mogen absoluut nog niet worden afgeschreven. 

Intussen wisten Lasse Norman Hansen en Marc Hester de leiding in het klassement vast te houden. De Denen gingen mee als er werd aangevallen en pakten de winst in de puntenkoers voor teams. Vooralsnog zijn ze nog niet van hun stuk gebracht, maar wie weet wat de komende twee - almaar zwaarder wordende - dagen nog in petto hebben. De eerder genoemde koppels liggen immers op de loer, en misschien kunnen Niki Terpstra en Thomas Boudat nog verrassen.
 

Houcon Derny Cup

Het klassement dat nog wel eens een doorslaggevende rol kan spelen in de Wooning Zesdaagse, is de Houcon Derny Cup. De winnaars van dit nevenklassement krijgen na zes dagen immers een bonusronde erbij in de eindstand. Gisteren pakte Moreno De Pauw de hoofdprijs in de eerste manche, nadat hij na een spannende tweestrijd de betere was van Robbe Ghys. De tweede manche werd een prooi voor Wim Stroetinga. Kortom, hou dit klassement dus goed in de gaten! 


GPN/Provato Sprint Cup

Twee nieuwe gezichten gisteren in de GPN/Provato Sprint Cup. Matthijs Büchli en Theo Bos namen immers de plekken in van Nils van 't Hoenderdaal en Ayrton De Pauw. Büchli, die sinds vorig jaar houder van het baanrecord is in Rotterdam (10,039), toonde zich meteen snel op de 200 meter. Maar het was Harrie Lavreysen die de winst pakte. De sprinter uit Luyksgestel ging rond in 10,261 en zo komen de rappe mannen steeds dichter in de buurt van Büchli's toptijd. 

TICKETS