7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Een Spaanse vlag als talisman

Een Spaanse vlag als talisman

05 Januari 2019

Ze wonnen de Wooning Zesdaagse al eens in 2016, werden vorig jaar nog tweede op het WK bij de koppelkoers. Albert Torres-Sebastián Mora is een koppel om rekening mee te houden dit jaar.

Elk hokje in het rennerskwartier van de Wooning Zesdaagse ziet er min of meer hetzelfde uit. Her en der verspreid hangen wat kleren, op een plankje liggen krentenbollen, bananen en zalfjes. Vooruit, de hoes van het matras waarop ze zitten en liggen is anders, verder zijn de cabines amper uit elkaar te houden. Alleen Albert Torres en Sebastián Mora hoeven nooit bang te zijn dat ze per ongeluk ergens anders gaan zitten.

#GoTorresGoMora staat met grote, zwarte letters gedrukt op een Spaanse vlag, die de renners van RTV Rijnmond met liefde over hun hokje hebben gedrapeerd. ,,Overal waar Sebastián en ik rijden, gaat die vlag met mee”, vertelt de op het eiland Minorca geboren Torres. ,,Het brengt ons geluk.”

Hun geschiedenis gaat vele jaren terug, ze zijn vrienden op en naast de baan. Samen wonnen ze al Europese titels, ze werden vorig jaar tweede op de koppelkoers bij het wereldkampioenschap in Apeldoorn. En ze wonnen in 2016 al eens de Wooning Zesdaagse. Een bijzondere zege. Torres: ,,We hadden tot dat moment nog nooit een zesdaagse gewonnen. Het was een prachtige ervaring. En dit jaar hopen we opnieuw te winnen.”

Groot was gisteren dan ook de glimlach van Torres, nadat Mora de tweede manche van de Houcon Derny Cup op zijn naam had geschreven. ,,Elk punt is enorm belangrijk wanneer je hier voor de eindzege strijdt. Het deelnemersveld is zo ontzettend sterk.”

Misschien is het dat beetje extra steun, in de vorm van een vlag, die het Spaanse duo weer tot grote hoogten kan laten stijgen.

TICKETS