7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

Hester vertrouwt op zijn ervaring

Hester vertrouwt op zijn ervaring

07 Januari 2019

Ze gaan nog altijd aan de leiding in de Wooning Zesdaagse, Marc Hester en Lasse Norman Hansen. Maar het verschil met de concurrentie is minimaal. Of er na een Spaans, een Duits en een Belgisch koppel dit jaar een Deens koppel de eindzege pakt, is nog allerminst zeker.

Hij was er al bij in 2006, en doet inmiddels voor de tiende keer mee in Ahoy. Op de vraag hoe het evenement zich in die dertien jaar heeft ontwikkeld, reageert Hester enigszins verbaasd. ,,Wat mij betreft is er niet zoveel veranderd. Het is altijd zwaar, de sfeer is altijd geweldig. Het publiek hier begrijpt de sport beter dan op veel andere plekken. Daarom zijn ze wel moeilijker te vermaken, haha.”

Hoe vaak hij ook van de partij was in Rotterdam, zo dichtbij de zege als nu was hij zelden. Samen met de indrukwekkend rijdende Hansen gaat hij met nog twee dagen te rijden aan de leiding. ,,Met Jens Mouris ben ik een jaar of tien geleden weleens vierde geworden, waarbij we de hele week in de buurt van de leiding zaten. Ik heb het vaak geprobeerd, en ben heel blij dat het nu zo goed gaat.”

Het zal spannend worden tot aan de laatste dag, weet Hester. Maar dat betekent niet dat hij ook extra spanning voelt. ,,Ik heb al zoveel zesdaagsen meegemaakt, zoveel rondjes gereden, dat ik weet waar ik goed in ben en hoe ik het aan moet pakken. Die wetenschap houdt me rustig.”

 

 

 

 

TICKETS