7 - 12 DECEMBER 2021

Nieuwsitems

'Ik zit nog in het verwerkingsproces’

'Ik zit nog in het verwerkingsproces’

08 Januari 2019

Geen Nederlander heeft ooit een uur lang zo hard gefietst als Dion Beukeboom. Maar zijn poging om het werelduurrecord van Bradley Wiggins te verbeteren, mislukte. Dit is zijn verhaal.

,,Ik voel heel veel waardering en respect voor mijn prestatie. Dat is leuk. Het is een positief label dat aan me plakt. Maar zelf ben ik zeker niet trots, ook nu nog niet. Ik zit nog steeds met een aantal open vragen. Wat als ik dit of dat anders had gedaan?”

,,Vooraf was ik ervan overtuigd dat het mogelijk was, zeker voordat ik viel, anderhalve maand voor de poging. Daarna ben ik iets meer gaan twijfelen. Achteraf moet ik ook concluderen: het is zo’n bizarre inspanning, dat is bijna niet te trainen. Dat zie je ook aan de pogingen van anderen. Een aantal proberen het twee of drie keer. En elke keer gaat het beter.”

,,Misschien ga ik het ook nog wel een keer doen, ooit. Zeg nooit nooit. Maar nu even niet. Het is zó zwaar, vooral ook mentaal. Alles om je heen verandert in die periode. Ik heb veel van mijn vriendin moeten vragen. En iedereen denkt dan: na 22 augustus, de dag van mijn poging, is het klaar. Maar dat is het niet. Ik zit nog altijd in het verwerkingsproces.”

,,Alles stond in het teken van dat uurrecord. Aan de ene kant is het een bevrijding dat dat nu voorbij is. Maar als je uit iets heel gestructureerds komt, en dat doel valt weg, dan voel je je stuurloos. Deze zesdaagse is belangrijk voor me, maar voor veel andere koersen kan ik me moeilijk motiveren. Hierna neem ik even rust. Ik hoop en denk dat het dan allemaal op zijn plek valt.”

TICKETS